Jaunā «Opel Astra»: pirmklasīgs kompaktauto 1

 
13.maijs 2009 7:53

Apvienojot izcilas vācu autobūves tradīcijas, lielisku dizainu un modernās tehnoloģijas, jaunā Opel Astra iedzīvina Opel filozofiju, kas īsā laikā padarīja tās lielo māsu Insignia par pārdotāko vidējās klases sedanu Eiropā.

Opel jaunais kompaktauto plašākai publikai tiks prezentēts šā gada 16.septembrī Frankfurtes autoizstādē; tas būs dinamisks piecdurvju hečbeks, kas piesaistīs ar eleganci, tehnoloģijām un izcilu sniegumu.



Jaunās paaudzes Astra ieviesīs kompaktklasē daudz ko no jau Insignia piedāvātā komforta un drošības aprīkojuma. Modernās tehnoloģijas, kā piemēram pilnīgi jaunā mehatroniskā piekare (ar Opel FlexRide elektronisko sistēmu), adaptīvā apgaismojuma sistēma (AFL+), kamera, kas atpazīst ceļa zīmes (Opel Eye), un sēdekļu tehnoloģija ar vislabāko iespējamo ergonomiku.

"Opel misija padarīt augstākās tehnoloģijas pieejamas plašam lietotāju lokam ir sevi veiksmīgi pierādījusi ar Insignia. Mēs esam nosprauduši sev vēl ambiciozākus mērķus -lielāko daļu no visa tā ienest kompaktklasē, ar jauno Opel Astra," saka Hanss Demants (Hans Demant), Opel rīkotājdirektors. 

Jaunā Astra modeļa motoru gammā  būs astoņi Euro 5 atbilstoši dzinēji; galvenais akcents tiek likts uz efektīvu sniegumu. Visi, izņemot pašus zemākos, būs pieejami ar sešpakāpju pārnesumkārbu. Jaunums  - automātiskā pārnesumkārba ar Active Select funkciju.

Opel tradicionāli ir bijis spēcīgs kompaktklases zīmols - tas ienāca tirgū 1936.gadā ar Olympia Kadett. Kompaktklases segments patlaban Eiropā ir ievērojams -  27% no kopējā auto tirgus. Astra nemainīgi ir bijusi Eiropas pārdotāko  kompaktauto trijniekā,  tā sastāda trešdaļu no visiem pārdotajiem Opel  - vidēji 500,000 automašīnu gadā.
 
Visi komentāri
 
268830. viesis 14.maijs 2009 13:21
0 0 Atbildēt

Droši vien jau tāpat kā iepriekšējais insignija - atkal būs dikti dārgs. Pēdējā laikā opeļiem modes lieta palikt neadekvati dārgiem. Paziņa pirms 3 gadiem pat rindā gaidīja - kad tiks pie jaunās corsas. Tagad jau nezin kā no tās corsas lai vaļā tiek - grab tas auto kā vecs trambajs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti