Būtiski samazinājies uz ceļiem bojā gājušo skaits 6

 
18.februāris 2010 8:51

Latvijai izdevies samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo cilvēku skaitu par 54%, šajā jomā apsteidzot tādas valstis kā Vācija, Šveice, Nīderlande, Lielbritānija un citas.

<250>Līdz ar to, Latvija ir iekļuvusi pirmajā pieciniekā starp Eiropas Savienības dalībvalstīm uz ceļiem bojā gājušo cilvēku skaita samazinājuma ziņā.

Ja 2001.gadā bija 558 bojā gājušo, tad 2009.gadā šis skaits ir samazinājies līdz 254. Būtiski samazinājies arī ceļu satiksmes negadījumos ievainoto skaits.

To satiksmes ministrs Kaspars Gerhards atklāja Veronas deklarācijas mērķa sasniegšanai veltītajā preses konferencē, kas norisinājās trešdien, 17.februārī, Satiksmes ministrijā.

Ministrs norādīja, ka mērķi izdevies sasniegt, pateicoties Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Veselības ministrijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Izglītības un zinātnes ministrijas institūciju un nevalstisko organizāciju kopīgam darbam.

csdd kampanas

Tā, piemēram, ja 2001.gadā drošības jostas mašīnā lietoja tikai retais, tad pēc intensīvas sabiedrības izglītošanas šobrīd jau 95% cilvēku piesprādzējas. Krietni samazinājies arī to autovadītāju skaits, kas pie stūres sēdušies alkohola reibumā.

csdd kampanas

K.Gerhards atzina, ka darbs pie satiksmes drošības uzlabošanas ir jāturpina, īpašu uzmanību pievēršot vismazāk aizsargātajām ceļu satiksmes dalībnieku grupām - gājējiem un riteņbraucējiem. Proti, ir jāturpina pilnveidot satiksmes dalībnieku izpratne par drošību uz ceļa un katra atbildību par to, kā arī jāuzlabo ceļu infrastruktūra, novēršot satiksmei bīstamas situācijas.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece preses pārstāvjus informēja par plāniem uzstādīt stacionāros fotoradarus Latvijas ceļu bīstamākajos posmos, kas būtiski atvieglos Ceļu policijas darbu.

2009.gadā fiksētais bojāgājušo skaits uz ceļiem – 254 cilvēki, ir zemākais kopš 1985.gada, kad Latvijā sāka veikt šādu uzskaiti.

 
Visi komentāri
 
274921. viesis 18.februāris 2010 9:47
0 0 Atbildēt

atkal cirks.....

satiksmes intensitāte vispār nekāda... teorētiski vajadzēja samazināties x5 reizes...

kad saskaitīs cik auto izgāja jauno TA... pārrēķinās uz 1 aktīvo tr.l. ...

PS. Ekonomiskas lejupslīdes topā mēs arī esam vieni no pirmajiem....

274923. viesis 18.februāris 2010 10:01
0 0 Atbildēt

Ir meli, lieli meli, šausmīgi lieli meli un pareizā griezumā parādīa statistika...

Mnde - piekrist - intensitāte arī ir nožāvusies un kopējais Latvijā reģistrēto tr. līdzekļu nobraukto km skaits uz Latvijas ceļiem ar samazinājies visai dramatiski...

Un vēl - mēs esam pirmie samazinājuma procentos vai pirmie, pēc bojā gājušo skaita uz 1000 reģistrētajiem tr. līdzekļime, vai 1000 iedzīotājiem?

Kā tur īšti ir?

274930. viesis 18.februāris 2010 13:19
0 0 Atbildēt

Ko vini te gvelz ar to statistiku , ja tik skaitam tos kas ir gajusi boja braucot ar motociklu , mums trijos menesos iet vairak cilveku boja neka Spanija kur cilveki ar motocikliem parvietojas cauru gadu ,ka ari Latvija notriektie gajeji ir daudz vairak neka vinu pieminetajas valstis , tadi ka atruma ierobezojumi pie mums vispar netiek ieveroti , uzliek podu galva un jono taka vejs pa visam bedrem , bet kad aduras pret stabu nu tad ir liela raudasana un kur vel tie brauceji kas lien pari krustojumam pie sarkanas gaismas jo ir tik nepacietigs ka nevar sagaidit zalo gaismu , tad mums vei ir tadi krustojuma gonkotaji , kas pie sarkana gaze uz nebedu , bet ka iedegas zalais tad gaze grida neskatoties vai tur ir gajejs vai kada cita masina prieksa un kur nu vel tie auto vaditaji kuri neciena otru auto brauceju , jo doma ka cels pieder vinam ...............utt........

274931. viesis 18.februāris 2010 13:33
0 0 Atbildēt

Valda bezdarbs, cilvēkiem nav naudas - NAV arī vairs kur īpasi braukt. Pavēroju auto plūsmu pie savas zoļļuka daudzstāvenes : šobrīd darbdienās no aptuveni 20 pie mājas novietotajiem auto ikdienas reisā izbrauc tikai kādi 5 - pārējie apsniguši stāv. Kaut kāda kustība sāks brīvdienās, kad daudzi sarosās uz braukšanu ciemos vai arī uz vasarnīcām. Pirms 2 gadiem situacija bija savādāka - ikrītus pie mājas palika stāvam ne vairāk par 2-3 auto, kuri pieder penšiem. Jūrmalā situacija ir līdzīga - pa ielu dienā labi ja nobrauc kās 5-10 mašinas , un arī tad vairumā tikai vietējei iedzivotāji. Pat Rīgas centrā šobrīd PIKi ir īslaicīgi, intensitāte minimāla. BET, kā nesen man stāstīja pazīstams CP darbinieks - dienas sodu "plāni" visiem CP esot dubultoti. Parasti gan ikdienas "galus" vairums CP savelkot itin veiksmīgi - salīmējot dzeltenos "plāksterus" uz nevietā novietotajiem auto. Šobrīd tādu auto esot pilna Rīga.

BŪSIM UZMANĪGI !

274932. viesis 18.februāris 2010 13:47
0 0 Atbildēt

Nu jā - atgriežoties pie CP sodu plāna...

Ja saka ka tāda nav, tad kāpēc pēkšņi sākuši paši sodīt agrāk ignorētos ne tur pieparkotos auto... :D

275010. viesis 20.februāris 2010 16:28
0 0 Atbildēt

brauc mazaak-stipri,bet to tak nenjem veeraa,ir sausi nepamatoti skaitlji. buutu jau jauki ja taa buutu taisniiba.bet inetnsitaate ir stipri kritusi.

Taapat lielaas ka par 20% mazaak brauc jau dzeerumaa,bet vai par 30% nepiedalaas mazaak satiksmee???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti