Muzeju naktī Rīgas Motormuzeju apmeklēja vairāk nekā 7000 interesentu 1

 
17.maijs 2010 10:47

Par spīti stiprajām lietusgāzēm, „ECO TEHNO” muzeja nakti Rīgas Motormuzejā apmeklēja vairāk nekā 7 tūkstoši interesentu. Lai iekļūtu muzejā cilvēki bija gatavi gaidīt pat divas stundas.

Lai īsinātu gaidīšanas laiku, muzeja darbinieki bija parūpējušies par dažādām āra aktivitātēm - pie muzeja notika radio vadāmo auto drifta fināls un velo triāls, kā arī varēja aplūkot vairākas transportlīdzekļu ekspozīcijas. Viesi ar interesi vēroja divu gadsimtu mazlitrāžas auto retrospekciju, CO.2 E-RACE.RĪGA jaunākās paaudzes elektromobiļus un moto piedzīvojumu kluba apPasaule īpašos ceļojumu velosipēdus un motociklus.

Muzeja nakts ir tas brīdis, kad apmeklētājiem tiek rādīts autentiskais 1936. gadā ražotais ugunsdzēsēja auto „MAGIRUS”, kura mehāniskās kāpnes pārsniedz 30 metrus. Šim auto muzejā ir veikta pilna restaurācija, bet ikdienā transportlīdzeklis pagaidām nav apskatāms.

Pirmo reizi muzeju nakts vēsturē, visa vakara gaitā uz Rīgas Motormuzeju varēja aizbraukt ar 1959. gadā Rīgā ražoto oriģinālo RAF busiņu!”. Šo transportlīdzekli tautā sauca par „koka Rafiņu”, jo tā karkass ir veidots no koka. Tā bija neparasta atgriešanās pagātnē, jo autentiskais pasažieru autobuss no iekšpuses atgādina braucošu malkas šķūnīti. Arī pasažieri to novērtēja, salonā ieelpojot koka patīkamo aromātu un brauciena laikā klausoties autobusa karkasa skraboņā. Brauktgribētāju bija tik daudz, ka pieturvietās bija izveidojusies gara rinda un iekšā netikušie muzejnakts apmeklētāji bija gatavi gaidīt apaļu stundu līdz nākamajam reisam, lai izbaudītu piedzīvojumiem bagāto braucienu.

Muzeju nakts pasākumus „Rīgas Motormuzejā” atbalsta Latvijas Antīko automobiļu klubs, apdrošināšanas kompānija „ERGO”, Cēsu transporta pakalpojumu firma „M.E.LAT-LUX”un Dānijas Kultūras institūts.

Ikdienā muzejs apmeklētājus gaida katru dienu no plkst. 10:00 līdz 18:00.
 

Vairāk informācijas:
www.motormuzejs.lv
 

 
Visi komentāri
 
276858. viesis 18.maijs 2010 10:53
0 0 Atbildēt

Tiešām, dīvaina tauta...,darba dienas laikā tas muzejs pieejams teju tukšs. Dēļ dažu latu taupības stundām mīcīties rindās - tas ir savādi. Īpaši jau pārsteidza rinda pie Saeimas - gluži kā savulaik pie mauzoleja Maskavā. Diez kāpēc atvērto durvju dienā parlamentā bija redzamas tikai skolēnu grupas un penši - kur tad palika pārējie ? Rindu nebija. Ak, dienā nav interesanti, ko nu ? Cik zinu, daudzos rietumu muzejos un Peterburgā tml. pasākumos interesenti tiek ielaisti slēgtajās zālēs, muzeja glabātuvēs un darbnicās - var ieraudzīt daudz ko interesantu un nezināmu. Pie mums tādu tradiciju vēl nav .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti