Peugeot un BMW plāno sadarbību hibrīdu jomā

 
25.oktobris 2010 11:31

PSA Peugeot Grupa un BMW Grupa plāno sadarbību arī automašīnu ar priekšējo piedziņu hibrīda komponenšu jomā.

BMW AG valdes priekšsēdētājs Norberts Reithofers /Norbert Reithofer/ un PSA Peugeot Grupas valdes priekšsēdētājs Filips Varins /Philippe Varin/ parakstīja Savstarpējās izpratnes memorandu, kas uzsver šīs tēmas nozīmi. Komponenšu kopīga izstrāde, ražošana vai iegāde, kā arī kopīga iepirkumu politika uzņēmumiem ļaus ievērojami samazināt savus izdevumus. Sadarbība arī ļaus radīt galvenās standarta komponentes automobiļu elektrificēšanai.

 

„Mums ir prieks, ka varam paplašināt savu ilgtermiņa sadarbību, kas balstās uz mūsu uzņēmumu spēcīgajām savstarpējām attiecībām,” piebilda Filips Varins /Philippe Varin/. „Apvienojot abu partneru pieredzi hibrīdtehnoloģiju nozarē, salīdzinājumā ar konkurentiem iegūsim lielas priekšrocības.”

 

„Šī sadarbība sniedz būtisku ieguldījumu, lai nodrošinātu konkurētspējīgus automobiļu elektrificēšanas izdevumus”, sacīja Norberts Reithofers /Norbert Reithofer/. „Šim kopīgajam darbam ir liela nozīme arī ilgtspējīgu satiksmes līdzekļu piedāvājuma veidošanā”.

 

Puses vienojās nepubliskot līguma finansiālās detaļas.

 

PSA Peugeot Grupa un BMW Grupa jau vairākus gadus ir veiksmīgi sadarbojušies dzinēju ražošanas jomā. 2010. gada februārī tika noslēgta vienošanās par kopīgā sadarbībā izveidotā 4 cilindru benzīna dzinēja jaunās paaudzes izstrādi, kas atbilstu Euro VI standartu prasībām. Sadarbības rezultātā izveidotais dzinējs ir uzstādīts daudziem Grupu modeļiem.

 

KW Bruun ar 50 gadu darba pieredzi ir Peugeot oficiālais importētājs Igaunijā, Latvijā, Dānijā, Zviedrijā un Īslandē, gada laikā pārdodot apmēram 40 000 Peugeot automašīnu. 1810. gadā dibinātais Peugeot ražo satiksmes līdzekļus no velosipēdiem līdz komercautomašīnām. Uzņēmums ar 10 000 pārstāvniecībām 160 valstīs ir viens no vadošajiem autoražotājiem pasaulē. 2009. gadā Peugeot pārdeva 1,84 miljonus transportlīdzekļu, no tiem pusei ogļskābās gāzes izmešu daudzums nepārsniedz 140 g uz vienu kilometru.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti