«Opel» turpina attīstīt mobilitāti 1

 
9.februāris 2011 11:15

Sērijveidā ražots elektroauto 'Ampera', nākamās paaudzes 'Zafira', pārveidotās 'Corsa' un 'Antara' - šādus pārsteigumus Ženēvas autoizstādei ir sagatavojis 'Opel'.


Sērijveida Opel Ampera  Foto: Opel

Kompānija Opel tur pagājušajā gadā doto solījumu kļūt par pirmo ražotāju Eiropā, kas sāks ražot elektroautomobili ar pagarinātu nobraucamo distanci. Sērijveida Ampera, kas tiks izrādīta Ženēvas auto izstādē, tapšana noritējusi strikti saskaņā ar sākotnēji izstrādātā konceptauto plānu. Tās dizains tikpat kā nav mainījies.

Ampera būs pirmais bezemisiju elektriskais auto Eiropā, kas ir pilnībā piemērots visiem ikdienas izaicinājumiem. Ampera kliedē iespējamās šaubas par patieso nobraucamās distances garumu. Ar šo automobili praktiski nav iespējama situācija, kad jāstāv ceļa malā, jo beigusies strāva.
Tās vienreizējā elektriskā piedziņa nodrošina jaudīgu paātrinājumu un klusu gaitu. Piecdurvju Ampera četrām personām un to bagāžai piedāvā pietiekami daudz vietas un nodrošina pagarinātu nobraucamo distanci līdz pat 500 kilometriem. Ampera riteņi katrā laikā un pie jebkura ātruma tiek virzīti uz priekšu tikai elektriski. Enerģiju 40-80 kilometru distancei nodrošina inovatīva 16 kWh spēcīga litija-jonu baterija. Ar to Ampera var braukt pilnīgi neradot CO2 izmešus.

Pētījumi parāda, ka aptuveni 80% Eiropas iedzīvotāju ikdienā nobrauc mazāk kā 60 kilometrus, tādējādi Ampera pilnībā varētu apmierināt viņu vajadzības. Kad Ampera baterija izlādējas, to iespējams uzlādēt pie jebkuras parastas 230 voltu kontaktligzdas apmēram četru stundu laikā. Tā kā uzlāde notiek tik ātri, visticamāk lielākoties šie elektroauto braukās tikai ar baterijas palīdzību.
Ļoti klusais elektromotors jau tikko pēc starta nodrošina 370 Nm griezes momentu, tas atbilst 111 kW/150 ZS jaudai. Tas paātrina Ampera no 0 līdz 100 km/h tieši 9 sekundēs. Auto maksimālais ātrums - 161 km/h.

Zafira Tourer: komforts uz riteņiem


Opel Zafira

Ženēvā Opel demonstrēs arī savu vīziju kā varētu izskatīties jaunās paaudzes Zafira. “Atpūtas telpa uz riteņiem” - tā varētu raksturot Zafira Tourer konceptauto. Galvenā uzmanība šeit pievērsta plašam un kvalitatīvam salonam.

Opel Zafira konceptauto ir pārdomāta un pielāgojama automašīna ar plašu salonu, ļoti ērta aizmugurē sēdošajiem pasažieriem. Taču nav aizmirsts arī par priekšā sēdošajiem pasažieriem, jo auto veidots tā, lai salonā ienāktu daudz gaismas, kas radītu miera un komforta sajūtu. Salons ir plašs un izsmalcināts - līdzīgs atpūtas telpai, savukārt, virsbūve ir dinamiska, ar jauniem spārniem un priekšējiem lukturiem. Zafira Tourer konceptauto savā segmentā ievieš Insignia klases inovatīvās tehnoloģijas un kvalitāti.

Opel ecoFLEX ģimene: vēl efektīvāka

Opel vienmēr ir iestājies par videi draudzīgiem un praktiskiem auto, kas vienlaikus sniegtu braucējiem gandarījumu par braucienu. Opel ecoFLEX modeļiem ir mazs degvielas patēriņš un zemi CO2 emisiju rādītāji, taču tas viss neietekmē vadāmību vai jaudu.

Auto izstādē Ženēvā jauno ecoFLEX ģimeni papildinās divi jaunumi:

  • Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX ar 70 kW/95ZS un Start/Stop tehnoloģiju. Auto degvielas patēriņš ir 3.5 litri uz 100 km un CO2 izmešu daudzums tikai 94 g/km.
  • Start/Stop tehnoloģija ir pieejama arī jaunajā Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 ZS). Piecu durvju hečbekam CO2 izmešu daudzums ir no 109 līdz 104 g/km un degvielas patēriņš no 4.1 litriem līdz 3.9 litriem uz 100 km. Šim auto Start/Stop sistēma ir iespējama papildus komplektācijā, taču Sports Tourer 1.3 CDTI ecoFLEX (degvielas patēriņš 4.1 l/100 km, CO2 izmeši 109 g/km) tā ir iekļauta jau standarta komplektācijā.

Start/Stop tehnoloģija šobrīd ir pieejama Opel modeļos Agila, Corsa un Astra. Līdz šī gada beigām tā būs arī Meriva, Zafira un Insignia modeļos.

Opel Antara un Opel Corsa iegūst jaunu dizainu


Opel Antara

Šī gada pavasarī sagaidīsim Opel Antara ar jauniem dzinējiem, uzlabotām piekares sistēmām un modernizētu salonu. Šī Antara sevī apvienos sportisku “bezceļnieku” un ērti lietojamu pilsētas auto. Atjaunotais dzinēju klāsts sastāv no 2.2 CDTI ar 120 kW/163 ZS un 135 kW/184 ZS, un jauna ECOTEC benzīna dzinēja ar 123 kW/167 ZS. Visi dzinēji atbilst Euro 5 atgāzu normatīviem. Tie apvieno sportiskumu ar ekonomiju un saudzību pret vidi. Abas transmisijas - sešpakāpju manuālā un automātiskā ātrumkārba - ir pilnībā no jauna izstrādātas. Šasiju pārveide uzlaboja ABS sistēmas darbību, un standartaprīkojumā pieejamais kalnā braukšanas palīgs HSA (Hill-Start-Assist) nepieļauj ripošanu atpakaļ un palīdz uzsākt kustību slīpumā.


Opel Corsa

Pēc tam kad 2010. gadā tika pārveidots viss, kas atrodas zem Opel Corsa metāla tērpa, 2011. gadā veiksmīgais Opel mazauto ir ieguvis arī jaunu izskatu. Šajā modelī pieejama jaunā multimediju izklaides un informācijas sistēma Touch & Connect ar piecu collu skārienjutīgu krāsaino ekrānu, navigācijas sistēmu 28 Eiropas valstīm, Bluetooth, kā arī iPod un USB pieslēgvietām. 70 kW/95 ZS ecoFLEX 1.3 CDTI versija tagad aprīkota ar Start/Stop tehnoloģiju, kas samazinās degvielas patēriņu par 8.7%. Šis auto patērē tikai 3.5 litrus degvielas uz 100 km un rada tikai 94 g/km CO2.

 
Visi komentāri
 
281558. viesis 9.februāris 2011 15:37
0 0 Atbildēt

cerams, rīgā tiks atļauts ar ampera novietoties bez maksas autostāvvietā centrā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti