Ziemas pārbaudījums autobraucējiem 2

 
18.februāris 2011 14:15

Šīs nedēļas īpaši aukstie laika apstākļi uzliek nopietnus pārbaudījumus ikvienam - gan kājāmgājējiem, gan arī autobraucējiem.

Kopš pirmdienas, kad visā Latvijas teritorijā sevi pieteica spēcīgais sals, AAS „Balta” autopalīdzības dienestā ir vērojams ļoti straujš pieteikumu skaita pieaugums, kas saistīts ar klientu problēmām iedarbināt savus spēkratus.

Apdrošināšanas sabiedrība „BALTA”, kura saviem KASKO klientiem piedāvā bezmaksas tehnisko palīdzību uz ceļa, balstoties uz šīs nedēļas datiem, informē, ka problēmas radās galvenokārt vecāka gada gājuma spēkratiem, kā arī tiem, kas ilgāku laiku nebija lietoti un kuru lietotāji nebija atbilstoši parūpējušies par braucamo sagatavošanu ekspluatācijai ziemas apstākļos.

„Šajā nedēļā, kad temperatūras stabiņš Latvijas teritorijā noslīdēja līdz turpat mīnuss 30 grādiem, nedēļas pirmajā pusē ik dienu tika saņemti vidēji 40 pieteikumi, kuros cilvēki lūdza palīdzību sava auto iedarbināšanai vai arī kādu citu problēmu novēršanai, kuras bija izraisījis stiprais sals. Aptuveni pusē gadījumu automašīnu ir nācies evakuēt, lai novērstu radušās problēmas specializētā servisā. Parasti ikdienā „Balta” autopalīdzības dienestā tiek saņemti vien pāris šādi pieteikumi”, stāsta AAS „BALTA” Atlīdzību daļas direktora vietnieks Ingus Savickis.

Apdrošinātāja „BALTA” sadarbības partneris LAMB, kurš nodrošina bezmaksas tehnisko palīdzību uz ceļa „BALTA” KASKO klientiem, atzīst, ka lielākā daļa problēmu, pazeminoties gaisa temperatūrai zem -20 grādiem, rodas nepietiekoši uzlādēta vai jau nolietota akumulatora dēļ. Ja vēl auto ir vecāka gadu gājuma un tā dzinējam ir vājāka kompresija, tad dažkārt palīdzēt nevar pat „piepīpēšanas” metode, bet vienīgais risinājums ir transportēšana uz servisu.

Ar problēmām saskaras arī tie autovadītāji, kuriem raizes rada sliktas kvalitātes dīzeļdegviela, vai kuri brauc reti, un kam mēdz gadīties, ka bākā ir palikusi dīzeļdegviela no vasaras. Dīzeļdegvielā, kas neatbilst lietošanai aukstā laikā, temperatūrai pazeminoties, sāk veidoties parafīna kristāli, kas „aizdambē” sprauslas un filtrus degvielas padeves sistēmā, kā rezultātā dzinēju iedarbināt nav iespējams. Arī šādos gadījumos var līdzēt tikai transportēšana uz servisu.

Kā citas aktuālākās problēmas, ar ko šajā aukstajā laikā saskaras Latvijas autovadītāji, var minēt dažādus automašīnas elektronikas īssavienojumus, ko izraisa sals, durvju atslēgu aizsalšanu un automātisko ātrumkārbu bojājumus. Tāpat arī problēmas rodas tiem autovadītājiem, kas neizmanto aukstam laikam piemērotu logu tīrāmo šķidrumu, tādējādi apdraudot savu un arī pārējo satiksmes dalībnieku drošību. Aukstam laikam nepiemērotais logu tīrāmais šķidrums sasalst, un autovadītājs nevar nodrošināt pienācīgu redzamību tumšajā ziemas laikā, radot papildu risku uz ceļa.

Praktiski ieteikumi autovadītājiem, lai sagatavotos aukstākiem laika apstākļiem:
• Regulāri pārbaudiet akumulatora stāvokli, ja nepieciešams, uzlādējiet to vai nomainiet pret jaunu.
• Lietojiet tikai ziemas dīzeļdegvielu un katram gadījumam izmantojiet speciālas piedevas dīzeļdegvielai, kas novērš tās parafinizāciju.
• Lietojiet ārējai temperatūrai atbilstošu logu mazgājamo šķidrumu.

Bezmaksas „Balta” auto palīdzību uz ceļa apdrošināšanas sabiedrības „Balta” KASKO klienti visā Latvijā var saņemt, zvanot pa tālruni: 6 75 333 75.
 

 
Visi komentāri
 
281757. viesis 21.februāris 2011 21:17
0 0 Atbildēt

AAS „Balta” autopalīdzības dienestā ir vērojams ļoti straujš pieteikumu skaita pieaugums, kas saistīts ar klientu problēmām iedarbināt savus spēkratus.

281758. viesis 21.februāris 2011 21:19
0 0 Atbildēt

Ar to bija domāts, ka Balta kārtējo reizi apliecina sevi kā santīmjākļu drošinātāju kantoris

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti