Opel Zafira Tourer Concept – dīvāns uz riteņiem (+ video)

 
28.februāris 2011 9:44

Opel Zafira Tourer Concept Ženēvas auto izstādē piedzīvos starptautisku pirmizrādi un vienlaicīgi arī ļaus nojaust, kāda varētu izskatīties šī modeļa nākamā paaudze.

Šajā konceptautomobilī apvienotas visplašākās pielāgošanas iespējas un sajūta, ka atrodies luksus klases mašīnā, līdz ar to radusies nevainojama funkcionalitātes un omulības simbioze. Atbilstoši amizantajam nosaukumam „Dīvāns uz riteņiem“ Zafira Tourer Concept nāk pie interesentiem ar plašu, gaišu salonu ar ļoti kvalitatīvu apdari, šajā mašīnā īpaši daudz vietas būs aizmugures pasažieriem. Šis automobilis vienapjoma klasē ienes jau no Insignia modeļa pazīstamos ambiciozos uzstādījumus - kvalitāti un inovatīvas tehnoloģijas, kā arī jauno Opel dizaina filozofiju – skulpturāls dizains kombinācijā ar vācu inženieru māku.

„Mēs vienkārši pārnesām izdeju par ērtu dīvānu uz automašīnu, tādējādi esam radījuši īstu labsajūtas oāzi, proti, vietu, kurā var no sirds atpūsties un baidīt mieru. Pasažieri var baudīt aizmugures ērtā dīvāna mierīgo un omulīgo gaisotni. Te vienkārši ir plaša, ērta vieta, kurā jebkurš varēs justies labi – vienalga, vai tas ir darījumu brauciens vai garāks atvaļinājums“, uzsver Opel dizaina nodaļas vadītājs Marks Adamss. „Bez tam Opel Zafira Tourer Concept valdzina arī ar savu sportiski dinamisko izskatu un luksus automobiļa raksturu.“

Pielāgojamo auto modes aizsācējs Zafira nu kā izsmalcināta omulības oāze

Omulības sajūtu rada arī gaiša atmosfēra. Lai salonu caurstrāvotu gaisma, panorāmas tipa vējstikls, kuram bez nevienas savienojuma vietas piekļaujas īstas stikla „debesis“, sniedzas līdz pat aizmugurei. Bet visa viltība slēpjas otrajā augstvērtīga organiskā stikla plāksnē, kuru pa malām apgaismo LED gaismas. Šajā loksnē ir ietvertas sīkas metāla daļiņas, kas atstaro siltu gaismu. To iespējams mainīt dažādās dzeltenā nokrāsās, tādējādi pastiprinot omulīgo iespaidu, vienlaicīgi piešķirot salonam arī tādu kā kvēlojošu raksturu. Vienlaicīgi šis risinājums arī nodrošina harmonisku līdzsvaru ar ārpasauli.

Šajā Tourer Concept Opel inženieri ir vēl vairāk uzlabojuši septiņvietīgo auto pioniera Zafira vienreizējo inteliģento sēdekļu sistēmu Flex7. Trešo sēdekļu rindu vēl arvien ir iespējams pilnībā iegremdēt automašīnas grīdā. Pēc viena slēdža nospiešanas piecvietīgais salons automātiski pārvēršas par ārkārtīgi plašu četrvietīgu auto ar lidmašīnas pirmās klases sajūtām un atpūtas zonu aizmugurē. Pateicoties pārdomātajam nolocīšanas mehānismam aizmugurē vidējā sēdekļa atzveltne veido ērtus roku balstus abiem malējo sēdvietu pasažieriem. Aizmugurējie sēdekļi aizslīd slīpi uz aizmuguri, tādējādi nodrošinot optimāli ērtu sēdpozīciju un maksimāli daudz vietas kājām un rokām. Ja vēl piedevām tiek atlocīti kāju balsti, tad iegūta nevainojama vieta, kur atpūsties no sirds.

Arī elektriski vadāmie un grozāmie trīsdaļīgie galvas balsti pastiprina sajūtu, ka esat lidmašīnas pirmās klases pasažieris. Drošības apsvērumu dēļ braukšanas režīma laikā tie atrodas vertikālā stāvoklī. Savukārt Lounge režīmā tie uz visiem sēdekļiem izņemot vadītāja sēdvietu noliecas par 90 grādiem līdz horizontālai pozīcijai, pie tam divi malējie elementi nedaudz izliecas uz priekšu, tādējādi ļaujot pasažieriem izbaudīt ārkārtīgi ērto atpūtas vietu.

Priekšējos sēdekļos īpaši ērti palīdz justies skaidrās līnijas un komforts. Šeit dominē liels skārienjutīgs ekrāns, iestrādāts centrālajā konsolē. Virs tā zem paceļama vāka atrodas sīklietu novietne, kurā būs gana daudz vietas, piemēram, planšetdatoram vai iPad. Salona apsildi iespējams regulēt ar divām grozāmām pogām zem ekrāna, bet klimata kontroli - ar skārienjūtīgajām pogām.

Pateicoties grozāmajiem planšetdatoriem uz priekšējo sēdekļu atzveltnēm, otrās sēdekļu rindas pasažieri pavisam ērti var aplūkot sev interesējošās mājas lapas internetā vai arī rīkoties ar multimediju ierīcēm.

Ar augstvērtīgo ādu apvilktie karameles krāsas sēdekļi ar toņa ziņā nedaudz atšķirīgajām stepētajām nošuvēm un apmaļu stiprinājumiem, kā arī kakao krāsas durvju apdare paspilgtina salona ekskluzīvo iespaidu. Šeit jāpiemin arī mīkstie paklājiņi un visi pārējie taustei tik patīkamie apdares materiāli.

{page}

Virsbūves dizains: kā elegants ātrvilciens

Kā kontrasts ar plašo, silti brūnos un karameles krāsas toņos ieturēto salonu, Zafira Tourer Concept iekļauj eleganta, skulpturāla un spēcīga dizaina virsbūve Frost Liquid Metal krāsā – tas ir pavisam īpašs metālisks sudrabaini pelēks tonis.

Jaunā, izteiksmīgā priekšpuse ar bultas formā izliektajiem lukturiem un abām trapeces formas radiatora restes gaisa atverēm veido dinamisku un sportisku kopiespaidu.

Opel tik tipiskie bultas formas dienas gaismas lukturi, kā arī adaptīvās gaismas AFL ar biksenona lukturiem un miglas lampām ir paslēpti zem arīdzan bultas formas organiskā stikla pārsega. Miglas lukturus ieskauj alumīnija aploce, tie atspīd zilganā tonī kā sasalis akrila gabals, tādējādi radot kontrastu ar silto salona atmosfēru. Šie elementi vizuāli saīsina priekšējo pārkari. No radiatora restes līdz pat priekšējam stiklam pāri motora pārsegam stiepjas šai automarkai tik raksturīgā vīle, kas izskatās kā iegludināta metālā.

Savukārt sānu dizainam ir raksturīga tāda pati rieva no lejas uz augšu kā Astra Sports Tourer – tā vizuāli gluži vai dzen automašīnu uz priekšu. Pats siluets atgādina ātrvilcienu. Šāda virsbūve ievērojami samazina vēja radītos trokšņus, ļaujot ar lielu ātrumu slīdēt klusi.

Abos aerodinamiski uzlabotajos atpakaļskata spoguļos ietvertos pagrieziena rādītājus Opel dizaineri kā dārgakmeņus iekļāvuši pulēta alumīnija lentē. Šādas augstvērtīgas uzlikas redzamas arī uz logu dekoratīvajām līstēm un pie jumta sliedēm.

Arī tumšie aizmugurējie lukturi lepojas ar bultas formas dizainu un LED tehnoloģijām. Horizontālā alumīnija līste ar Opel logotipu sniedzas līdz pat lukturiem, tādēļ Opel Zafira Tourer Concept arī no aizmugures izskatās plats un sportisks. Tāpat dinamisko izskatu pastiprina arī pašā lejā vēl vienā alumīnija līstē iekļautais izpūtējs ar diviem šauriem paralelograma formas uzgaļiem katrā automašīnas pusē. Turklāt tie šī vienapjoma automobiļa aizmugurei piešķir arī zināmu vieglumu.

Inovatīvas tehnoloģijas un augstvērtīgs dizains padara izskatu spilgtāku un paaugstina komforta līmeni

Augstvērtīgie tumši pelēkā metāliskā tonī krāsotie 20 collu alumīnija riteņi ar dubultajiem spieķiem vēl vairāk pastiprina mašīnas atlētisko dabu un uzsver automašīnas Premium raksturu. Ar dimanta slīpmašīnu apstrādātā augstvērtīgā dubulto spieķu alumīnija virsma izceļas uz disku tumšā fona.

Zem pieciem spieķos ietvertiem šauriem vāciņiem slēpjas kāda neparasta detaļa: Opel dizaineri šādi ir izstrādājuši ne vien funkcionālus, bet arī dekoratīvus riteņu skrūvju aizsargus. Ar vienu rokas pieskārienu „slēptuvi“ iespējams atbloķēt, vāki atveras zvaigznes formā un ļauj piekļūt riteņu skrūvēm. 245/40 R 20 izmēra riepas piešķir automašīnai sportisku, bet vienlaikus arī komfortablu raksturu.

Par Zafira Tourer Concept spēcīgo, bet vienlaikus arī komfortablo piedziņu rūpējas jauns 1,4 litru turbo benzīna dzinēja variants, kas pateicoties Start/Stop sistēmai arī daudz taupīgāk izturas pret patērējamo degvielu.

Bez tam konceptautomobilim ir vēl virkne tādu inovatīvu tehnoloģiju, kas kalpo savu pasažieru komfortam un drošībai, te jāpiemin arī adaptīvā mehatroniskā FlexRide šasija.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 8

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti