Volvo Trucks ir svarīgs katrs piliens

 
3.maijs 2011 0:00

Volvo Trucks uzsāk kampaņu, lai paplašinātu zināšanas par degvielas ekonomijas iespējām.

“Degvielas patēriņu iespējams ievērojami samazināt, izmantojot salīdzinoši vienkāršus paņēmieniem. Mazāks degvielas patēriņš ir izdevīgs mūsu klientiem, tas sekmē mazāku vides piesārņojumu, un tāda ir mūsu pamatnostādne,” skaidro uzņēmuma prezidents un izpilddirektors Stefans Džufors (Staffan Jufors).

Lai izstrādātu jaunas paaudzes motoru, kas atbilst visstingrākajiem izplūdes gāzu, īpaši - cieto daļiņu un slāpekļa oksīdu, normatīviem, jāiztērē vairāki miljardi kronu. Tādā veidā degvielas patēriņu un CO2 izmešu daudzumu labākajā gadījumā iespējams samazināt par vienu procentu. Tajā pašā laikā ir pierādīts, ka ar salīdzinoši vienkāršākiem paņēmieniem iespējams panākt daudz lielāku samazinājumu.

“Parasti lielākā vērība tiek pievērsta tehniskajiem pilnveidojumiem. Protams, ka arī ierīcēm ir liela nozīme, un mēs lepojamies ar to, ka mēs esam izveidojuši visekonomiskāko kravas automobili savā nozarē. Tomēr vēl svarīgāka ir mūsu šobrīd izstrādātā, uz klientu darbības īpatnībām orientētā visaptverošā pieeja, lai samazinātu energoresursu patēriņu un apkārtējās vides piesārņojumu. Tajā harmoniski apvienoti apjomīgāki un mazāki pasākumi,” stāsta Volvo Trucks prezidents un izpilddirektors Stefans Džufors.

Lai iepazīstinātu ar dažādajiem iespējamajiem degvielas ekonomijas pasākumiem, uzņēmums prezentē jauno filozofiju “Every Drop Counts (Nozīmīgs ir katrs samazinājums)” . Tā ir koncepcija, kuras mērķis ir samazināt degvielas patēriņu un kaitīgo ietekmi uz apkārtējo vidi. Portālā www.volvotrucks.com/everydropcounts kompānija dalās pieredzē gan par lielākiem, gan mazākiem pasākumiem, kā samazināt degvielas patēriņu.

Autovadītājam ir izšķiroša loma degvielas ekonomijas nodrošināšanā

Autovadītāju apmācība ir viens no visefektīvākajiem līdzekļiem, kā samazināt degvielas patēriņu. Eiropā jau 15000 autovadītāju ir piedalījušies Volvo Trucks organizētajos profesionālās apmācības kursos. Vispārējā pasākumu klāstā ietverti tādi nozīmīgi tehniskie jaunievedumi kā hibrīdtehnoloģija un ar gāzi darbināmi motori, kā arī piederumi un tādi pakalpojumi kā ierīču izvēle, transportlīdzekļu tehniskā apkope, pārvadājumu plānošanas sistēmas un degvielas patēriņa uzraudzība. Pareizi noregulēti riteņi un atbilstoši izvēlētas riepas var samazināt degvielas patēriņu pat par 14 procentiem.
“Citiem vārdiem sakot, mēs nerunājam par nākotnes vīziju, bet par šobrīd jau pieejamiem konkrētiem pasākumiem. Pēc visu šīs puzles fragmentiņu atbilstošas sakārtošanas mēs uzskatām, ka ir pienācis laiks vērsties pie jums un iepazīstināt jūs ar savu filozofiju un ilgtermiņa mērķiem,” skaidro Stefans Džufors.

Sīkāka informācija ir pieejama portālā www.volvotrucks.com/everydropcounts
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 2

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 10

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti