«Peugeot 508» saņem augstāko atzīmi Euro NCAP testā

 
13.jūnijs 2011 10:47

508 Peugeot ir guvis ļoti pozitīvu uzņemšanu visā Eiropā, Ķīnā un, protams, arī Latvijā, kur šis modelis marta beigās oficiāli nāca pārdošanā.

Modeļa vērtīgās īpašības, piemēram tādas, ka komforts, dizains un kvalitāte uzlabojās vēl vairāk pēc tam, kad Eiropā neatkarīgā sadursmju drošības organizācija Euro NCAP paziņoja, ka 508 izturēja pat visstingrākos sadursmju testus un šajā testā guva 5 zvaigznes. Kakla traumu aizsardzība un bērnu drošība tika novērtēta īpaši augsti un tās saņēma augstu atzinību.

Kad Eiropas sadursmes drošības organizācija Euro NCAP iepazīstināja ar saviem jaunākajiem sadursmju testu rezultātiem, Peugeot 508 bija to modeļu skaitā, kas sasniedza augstāko punktu skaitu - piecas zvaigznes. Sākot ar 2009 gadu, Euro NCAP sniedz par katru testēto automašīnu vispārējo vērtējumu, novērtējot pieaugušo aizsardzību, bērnu aizsardzību, gājēju aizsardzību un vadītāja atbalsta sistēmas.

Peugeot 508 īpaši augsti tika novērtēta aizsardzība pret kakla traumām. Arī bērnu aizsardzība saņēma augstas atzīmes - Peugeot 508 saņēma augstākās atzīmes bērnu, vecāku par trim gadiem, aizsardzībā. Vadītāja atbalsta sistēmas, kas ietver ātruma ierobežotāju, elektroniskās stabilitātes programmu (ESP) un drošības jostu atgādinātāju, Peugeot 508 ieguva 7 punktus, kas ir 97% no vispār iespējamajiem. Paralēli kopējam novērtējumam tika izvērtēta arī Peugeot palīdzības izsaukšanas sistēma, Peugeot Connect SOS, kas nozīmē, ka nelaimes gadījumā tiks uz tuvāko glābšanas dienestu nosūtīta atbilstoša informācija. Atveroties automašīnas drošības spilveniem, automātiski identificē automašīnas atrašanas vietu un palīdzība ātri sasniedz negadījuma vietu.

Pārdošanas sekmīgums Latvijā šodien ir jau acīmredzams. Pirms pārdošanas uzsākšanas aprīlī interese par 508 bija rekordaugsta un pārdošanas mērķi tika daudzkārt pārsniegti kā Latvijā un pārejā Eiropā, tā arī Ķīnā.

1810. gadā dibinātais Peugeot ražo transportlīdzekļus sākot no velosipēdiem līdz komerciālajiem automobiļiem. Uzņēmumam ir 10 000 pārstāvniecību 160 valstīs, un tas ir viens no vadošajiem automobiļu ražotājiem pasaulē. 2010. gadā Peugeot pārdeva 2,14 miljonus automobiļu, un pusei no tiem CO2 izmešu daudzums nav pārsniedzis 140 g uz kilometru. KW Bruun ar 50 gadu darba pieredzi ir Peugeot oficiālais importētājs Igaunijā, Latvijā, Dānijā, Zviedrijā un Īslandē. Tas gada laikā pārdod apmēram 40 000 Peugeot transportlīdzekļu. Peugeot pārstāvniecības atrodas Rīgā, Liepājā, Talsos, Cēsīs un tagad arī Ventspilī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti