Saražots jau miljons «Nissan Qashqai»

 
1.jūlijs 2011 12:13

28. jūnijā Nissan Sanderlendas rūpnīcas darbinieki atzīmēja miljonā Nissan Qashqai izgatavošanu, kas vēlreiz apliecina to, ka Qashqai ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem Lielbritānijā ražotajiem automobiļiem.

Šis īpašais automobilis noripoja no konveijera četrus gadus sešus mēnešus un 23 dienas pēc tā ražošanas uzsākšanas 2006. gada 5. decembrī. Neviens cits Lielbritānijā ražots automobilis nav tik īsā laikā sasniedzis miljons saražoto eksemplāru robežu.

Šis ražošanas sasniegums notika tikai divas nedēļas pēc tam, kad Nissan Motor Co. prezidents un galvenais izpilddirektors Karloss Gosns (Carlos Ghosn) tikšanas laikā ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu (David Cameron) paziņoja, ka nākamās paaudzes Qashqai tiks konstruēts, izstrādāts un ražots Lielbritānijā. Līdz ar to Nissan ieguldījumi Qashqai ražošanai Lielbritānijā pārsniegs 422 miljonus britu sterliņu mārciņu.

Uz Nissan Sanderlendas rūpnīcas 1. konveijera līnijas ražotais Qashqai ir bijis viens no veiksmīgākajiem Nissan produktiem. Lai apmierinātu pieprasījumu pēc Qashqai, 2008. gada 1. jūnijā rūpnīcā tika atklāta trešā darba maiņa, un rūpnīca pārgāja uz 24 stundu ražošanu. Saistībā ar pasaules finanšu krīzi tā tika pārtraukta 2009. gada janvārī, bet 2010. gada maijā tā atkal tika atjaunota. Kopš tā laika rūpnīca darbojas visu diennakti, lai spētu apmierināt pircēju pieprasījumu pēc Qashqai.

Rūpnīca dienā izgatavo vidēji 1 200 Qashqai jeb pa vienam automobilim ik minūti, kad darbojas ražošanas līnija. Vairāk nekā 80 procenti no saražotajiem Qashqai caur Tainas ostu tiek eksportēti uz 97 dažādām pasaules valstīm.

Qashqai ir iekarojis pārliecinošu pozīciju vispārdotāko automobiļu sarakstā un 2010. finanšu gadā bija ceturtais pārdotākais C segmenta modelis Eiropā. Qashqai daudzo apbalvojumu sarakstā ir arī četrus gadus pēc kārtas iekarotas augstākās pozīcijas Vācijas Automobiļu asociācijas (ADAC) reitingā, kas ir visstingrākā kvalitātes aptauja Eiropā.

Nissan Sanderlendas rūpnīcā miljons saražoto automobiļu eksemplāru robežu līdz šim bija pārsnieguši divi Nissan automobiļi: Nissan Micra (no 1992. līdz 2010. gadam – 2,3 miljoni) un Nissan Primera (no 1990. līdz 2007. gadam - 1,4 miljoni).

Nissan Sanderlendas rūpnīcā (NMUK) saražoto Qashqai skaits pa gadiem:

2006. g. 3 799

2007. g. 179 598

2008. g. 224 989

2009. g. 198 841

2010. g. 271 188

2011. g. (līdz maija beigām) 122 865

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti