Opel ar auto gāzes piedziņu - par 40 procentiem mazākas izmaksas 5

 
7.jūlijs 2011 0:01

Degvielas cenas turpina kāpt, un sabiedrības uzmanība alternatīviem degvielas veidiem pieaug, tāpēc Opel piedāvā videi draudzīgākus modeļus ar zemākām izmaksām.

Pirmais Opel auto, kas ir aprīkots ar auto gāzi būs Corsa LPG ecoFLEX, kuru jau šobrīd ir iespējams pasūtīt. Drīzumā sašķidrinātā auto gāze būs pieejama arī Meriva, Astra, Zafira Tourer un Insignia automašīnās.

Ar auto gāzi aprīkotās automašīnas ir ieguvušas Euro 5 sertifikātu, kas apliecina gāzes sistēmas atbilstību augstākajiem Opel kvalitātes standartiem un ražotāja garantijām.

Atkarībā no automašīnas gada un nobraukuma, izmantojot auto gāzi, izmaksas ir iespējams samazināt par 40 procentiem. Ieguvums ir arī no ekoloģijas viedokļa, jo automašīnām, kas aprīkotas ar auto gāzi, ir par 15 procentiem mazāks CO2 izmešu daudzums.

Jaunā Corsa 1.2 LPG ecoFLEX ir ar 61 kW/83 ZS lielu jaudu, kad darbojas ar auto gāzi, un  63 kW/85 ZS lielu jaudu, kad auto brauc ar benzīnu. Trīsdurvju Corsa versijai kaitīgo izmešu daudzums ir 110 g/km CO2 un piecu durvju - 115 grami. Pārējie četri ar auto gāzi aprīkotie modeļi, kas drīzumā iznāks, būs bāzēti uz 1.4 litru turbo benzīna dzinējiem.

Duālā degvielas sistēma pagarina braukšanas attālumu

Visi Opel auto gāzes ecoFLEX modeļi atbilst Euro 5 standartiem. Ja degvielas un gāzes bākas ir pilnas, iespējams nobraukt starp 1,100 km un 1,500 km lielu attālumu. Gāzes bākas pilnums tiek attēlots piecās iedaļās, atkarībā no tā, cik gāzes atlicis.  Līdzīgi kā ar pārējiem mērinstrumentiem, gāzes indikators ir labi redzams un  atrodas vadītājam ērtā attālumā. Pārslēgšanās no benzīna degvielas uz gāzes degvielu notiek automātiski vai manuāli nospiežot atbilstošo slēdzi.

Mūsdienīgi, ar auto gāzi darbināmi dzinēji izmanto visas priekšrocības, kuras sniedz selektīvā cilindru degvielas iesmidzināšanas sistēma. Lai palielinātu veiktspējas efektivitāti, izplūdes sistēma, izplūdes sistēmas vārsti un vārstu ligzdu starplikas ir speciāli norūdītas visiem Opel auto gāzes modeļiem. Tādējādi Opel inženieri ir panākuši lēnāku detaļu nolietošanos. Speciāli servisa intervāli arī nav nepieciešami.

Opel auto gāzes sistēma atbilst visiem ražotāja standartiem, un tikusi pārbaudīta ugunsdrošības testos. Pašam modelim veikti visaptveroši testi un trieciena izturības pārbaudījumi, kas ir stingra uzņēmuma prasība. Opel auto gāzes sistēma novietota tā, lai sadursmes brīdī tiktu pasargāta no trieciena. Tā pilnībā integrēta automašīnas drošības sistēmā.

Ar auto gāzi darbināmo modeļu izstrādi nodarbojas Opel meitas uzņēmums - Opel Special Vehicles (OSV). Klienti, kuri izvēlas ar auto gāzi darbināmus modeļus, saņem mūsdienīgākās tehnoloģijas, drošību, ražotāja garantiju un ierasta izmēra salonu.

 
Visi komentāri
 
283330. viesis 7.jūlijs 2011 10:21
0 0 Atbildēt

"Opel ar auto gāzes piedziņu"

Kaut kas dikti inovatīvs... biju dzirdējis par dažādiem piedziņu veidiem, bet par gāzes piedziņu...

283331. viesis 7.jūlijs 2011 10:57
0 0 Atbildēt

Nu malači. Beidzot.

283336. viesis 7.jūlijs 2011 13:52
0 0 Atbildēt

un kad uzzināsim cenu starpību no "parastā", kā vienmēr pāries vēlēšanās.

283337. viesis 7.jūlijs 2011 13:56
0 0 Atbildēt

a ja nevirina tās pakaļējās durvīs, vai arī tad tie papildus 5 co2 grami izdalās???

283340. viesis 7.jūlijs 2011 16:51
0 0 Atbildēt

Atrodi tuvāko servisu kur uzstādīt gāzes iekārtu:

www.autoserviss24.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti