Frankfurtes izstādē «Opel» prezentēs jaunumu kvartetu 1

 
18.augusts 2011 9:54

Četras pasaules debijas Opel ir nostādījušas starmešu gaismā 64. Starptautiskajā auto izstādē, kas no 15. – 25. septembrim norisināsies Frankfurtē pie Mainas.

Opel jaunā dizaina stendā D 09 8. hallē pirmo reizi plašākai sabiedrībai atrādīs Astra GTC kompakto kupeju, jauno un daudzpusīgo Zafira Tourer un nākamās paaudzes Combo Van.

• Astra GTC, Zafira Tourer un jaunais Combo piedzīvo pasaules debiju
• Pārsteigums: pievilcīgs eksperimentāls satiksmes līdzeklis, kas apliecina Opel pioniera garu
• Elektromobīlis Ampera drīzumā pieejams pie dīleriem
• Efektivitātes spožums: debiju piedzīvo septiņi jauni ecoFLEX modeļi

13. septembrī no pulksten 9:45 Opel stendā norisināsies preses konference, kuras laikā tiks atklāts eksperimentāls satiksmes līdzeklis, kas sniedz ieskatu jaunā mobilitātes interpretācijā. Papildus tam, pirms nonākšanas pie dīleriem, tiks atrādīta arī Ampera - pirmais elektriskais automobilis, kas ražots Eiropā un ir paredzēts ikdienas lietošanai. Opel paplašinātais ecoFLEX modeļu klāsts demonstrēs to, ka tradicionālajiem dzinējiem joprojām ir potenciāls būt vēl ekonomiskākiem, turklāt nemazinot braukšanas prieku. Frankfurtē tiks prezentētas septiņas jaunas ecoFLEX variācijas.

Uzmanības centru pirmoreiz ieņems Astra GTC, Zafira Tourer un Combo

Jaunais, elpu aizraujošais Astra GTC dizains sola nebijušas vēsmas braukšanas dinamikā. Pateicoties ekskluzīvajai augstas klases priekšējai piekarei (HiPerStrut), Opel kompaktā kupeja piedāvā maksimālu braukšanas precizitāti. Sākotnēji tiek piedāvāti benzīna un dīzeļa dzinēji ar jaudu no 88 kW/120 ZS līdz 132 kW/180 ZS.

Pateicoties pilnībā pārskicētajam Flex7 sēdvietu konceptam, jaunā Zafira Tourer nosaka jaunus standartus interjera daudzveidībai un atmosfērai. ‘Atpūtas vieta uz riteņiem’ sevī iemieso Insignia vērtības, augsto kvalitāti, inovatīvās tehnoloģijas un skulpturālo, dinamisko dizainu vienapjoma automobiļu segmentā.
Jaunais Combo ir daudzpusīgs pasažieru auto, kas paredzēts darbam, ģimenei un brīvajam laikam. Tiek piedāvāti seši dažādi dzinēju veidi – četri dīzeļa, viens benzīna un CNG (saspiestās dabas gāzes). Nākamās paaudzes kompaktais Combo ir pieejams ar piecām vai septiņām vietām, diviem riteņu bāzes garumiem un ar paneļiem vai stikla logiem klātu virsbūvi.

Elektromobilis Ampera dodas pretī tirgum

Ampera ir pirmais Eiropā ražotais elektriskais automobilis, kas paver iespēju ‘doties jebkur jebkurā laikā’ un gada beigās būs pieejams pie Opel dīleriem. Tas pilnībā atbilst IAA šī gada moto „Zukunft serienmäßig”, kuru varētu tulkot kā „nākotnē ietilps standartā”. Ampera 16 kWh litija jonu baterija, atkarībā no ceļa seguma, braukšanas tehnikas un temperatūras, nodrošina 111 kW/150 ZS lielu jaudu. Tas nozīmē, ka 40 līdz 80 km, kas Eiropā pilnībā pietiek vairumam ikdienas braucienu, var veikt izmantojot tikai elektrisko motoru, tādējādi neradot kaitīgās emisijas. Pateicoties papildus ievietotajam benzīna motoram, ir iespējams veikt vairāk nekā 500 km lielu distanci bez vajadzības uzpildīties.

Septiņi ecoFLEX jauninājumi no Agila līdz Insignia

Frankfurtē debiju piedzīvos septiņi jauni Opel ecoFLEX modeļi, kas, pateicoties degvielas ekonomijai un CO2 emisiju samazinājumam, pieder pie labākajiem savā klasē: Agila 1,0 (benzīns, 109 g/km CO2), Meriva 1,3 CDTI (109 g/km CO2), Astra 1,7 CDTI (99 g/km CO2), Insignia 1,4 turbo (gasoline, 134 g/km CO2) un Insignia 2,0 CDTI (115 g/km CO2), kam pievienojas pirmizrādi gaidošās Astra GTC un Zafira Tourer ecoFLEX versijas. Vairākas no virs 60 esošajām ecoFLEX variācijām ir iespējams pasūtīt ar Start/Stop tehnoloģiju. Opel izstrādāta, Start/Stop sistēma būs pieejama 34 automašīnu dzinējiem jau sākot ar 2012. gada pavasari.

 
Visi komentāri
 
283745. viesis 22.augusts 2011 13:51
0 0 Atbildēt

Vispār jau tas Ampera izskatās interesants. Hibridi šobrīd ir pierādījuši, ka liela jēga no viņiem reali nav un nebūs. Amperas risinājums tomēr ir progresīvāks un radikālāks . Laiks tikai parādīs, kā šie auto kalpos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti