Jaunais «Chevrolet Malibu» debitē Eiropā 2

 
30.augusts 2011 10:20

Svinot savu pasaules pirmizrādi paralēlos auto šovos ASV un Ķīnā, jaunais Malibu lika stūrakmeni Chevrolet dalībai 2011.gada Frankfurtes motoršovā.

Eiropā, kur Malibu pirms tam nav bijis pieejams, tā tirdzniecība tiks uzsākta nākamajā gadā un tas ieņems markas flagmaņa lomu.

"Malibu ieņems augstāko pozīciju starp septiņiem jaunajiem modeļiem, ko esam laiduši klajā Chevrolet simtgadē," stāsta Chevrolet Europe prezidents un rīkotājdirektors Veins Branons. "Chevrolet Malibu ir zīmola jaunākais augstākās klases piedāvājums, kas sniegs pārbaudītas vērtības ar augstākās klases sajūtas Eiropas vidējās klases segmentā."

Lielisks izskats un jauna atlētisma jēga

Ar 2737 mm garu un 1577 mm platu riteņu bāzi jaunais Malibu var lepoties ar atlētisku stāju. Tā vizuāli zemais klīrens, kas panākts ar integrētiem spoileriem, automašīnai piešķir uzstājīgu izskatu. Pateicoties Chevrolet Volt cienīgam gaisa pretestības koeficientam 0,28, Malibu būs viens no visaerodinamiskākajiem automobiļiem Chevrolet vieglo automobiļu saimē.

Citas eksterjera dizaina replikas ietver Chevrolet raksturīgo radiatora resti ar horizontālo dalījumu, jaudīgus ksenona lukturus, lielas Chevrolet emblēmas priekšā un aizmugurē, kā arī jaunam Camaro līdzīgus LED diožu aizmugurējos lukturus. Pēc pircēju vēlmēm auto iespējams aprīkot ar 17 vai 18 collu riteņu diskiem. Atkarībā no izvēlētās modifikācijas, pircējiem tiks piedāvātas deviņas virsbūves krāsas kā arī četras interjera krāsu kombinācijas.

Vairāk vietas, komforta un izsmalcinātības

Jaunajam Malibu ir pilnīgi jauns dubultā kokpita dizains, kas rada aicinošu, plašu un komfortablu vidi automašīnas salonā ar iespaidīgi plašu telpu plecu un gurnu rajonā.

Salonā izmantotie matālisku vai hromētu detaļu akcenti, maigs apgaismojums gan pie instrumentu paneļa, gan pie mantu glabāšanas kabatām, kā arī kontrastējošas šuves palielina automobiļa salona izsmalcinātību. Lai samazinātu trokšņu līmeni salonā un uzlabotu braukšanas komfortu, vairākās svarīgās vietās ir izmantoti skaņu absorbējošie materiāli.

Malibu salonā ir neskaitāmas dažādu sīkumu un lietu uzglabāšanas vietas, pat audio sistēmas panelis pārbīdās uz augšu un leju, lai ļautu piekļūt 15 cm dziļai mantu glabātuvei, kas slēpjas aiz pirmo reizi vidējās klases auto izmantotā septiņu collu liela skārienjūtīga radio displeja.

Malibu piedāvā pilnu spektru jaunāko audio iekārtu iespēju spektru – tajā iekļauta jaua radio sistēma un pieejama ir arī navigācijas sistēma. Iespējama arī Bluetooth bezvadu savienojamība, kas ļauj izmantot viedtālruņu aplikācijas, neizmantojot pašus tālruņus.

Precīzs regulējums nodrošina izcilu braukšanu un vadāmību

Pircējiem būs iespēja izvēlēties vienu no diviem ekonomiskajiem un jaudīgajiem četru cilindru benzīna vai dīzeļdzinējiem ar 2,0 vai 2,4 litru darba tilpumu un jaudu 164 vai 169 zirgspēki. Eiropā jaunais Malibu būs pieejams gan ar manuālo, gan automātisko pārnesumkārbu.

Chevrolet Malibu tika projektēts ar nolūku braukšanas un vadāmības ziņā būtu vienā līmenī ar daudz dārgākiem sedaniem. Gūstot labumu no nepārtrauktas godalgām bagāto vidējās klases automobiļu uzlabošanas, GM inženieri pārbaudīja, uzlaboja un kalibrēja jauno Malibu uz lauku ceļiem, lielceļiem, automaģistrālēm un auto izmēģinājumu poligonos visā pasaulē.

Malibu virsbūve ir tikpat stingra kā jebkura cita vērā ņemama vidējās klases sedana virsbūve. Tas ļauj veikt precīzus regulējumus un dinamisku spēkrata kontroli, kas ir divi noteicošie elementi Malibu teicamajai uzvedībai uz ceļa. Citas sistēmas, kas iespaido Malibu braukšanu un vadāmību ir augstākās klases stūres iekārta, kas dod maigu, precīzu vadāmības sajūtu un labu centra izjūtu, kā arī McPherson tipa priekšējā un daudz sviru neatkarīgā aizmugurējā balstiekārta. Papildus komfortu nodrošina labi izolētie dzinēja balsti, kas automašīnas salonam nenodot dzinēja radīto troksni.

Šasiju kontrolējošo tehnoloģiju vidū ir četru kanālu anti-bloķējošās bremzes (ABS), pilna pretizslīdēšanas kontrole un četru kanālu elektroniskā stabilitātes kontrole (ESC), elektroniskā bremžu spēka sadalīšanas sistēma (EBD), bremzēšanas asistents (BA), bremzēšanas pagriezienos kontrole, hidraulisko bremžu stipruma kontrole un vilkmes kontrole.

Klints cieta drošība

Runājot par drošības aprīkojumu, jaunais Malibu ir viens no vislabāk aprīkotajiem automobiļiem savā segmentā. Tas būs sagatavots gājēju aizsardzībai visos tirgos, kur tiks pārdots. Standartā tas ir aprīkots ar astoņiem gaisa spilveniem – divu pakāpju vadītāja un priekšējā pasažiera gaisa spilveniem, vadītāja un priekšējā pasažiera iegurņa/krūšukurvja rajona sānu gaisa spilveniem, kā arī jumta gaisa spilveniem, kas nodrošina aizsardzību arī automašīnas apgāšanās gadījumā. Aizmugurējie parkošanās sensori un atpakaļskata kamera ir pieejami, komplektējot auto ar vidējā un augstā līmeņa aprīkojumu.

Malibu tiks izgatavots vairākās rūpnīcās visā pasaulē, ieskaitos ASV, Dienvidkoreju un Ķīnu.

 
Visi komentāri
 
283799. viesis 30.augusts 2011 15:57
0 0 Atbildēt

kas sniegs pārbaudītas vērtības ar augstākās klases sajūtas Eiropas vidējās klases segmentā.".Kārtējais murgojums.Tā ir vienkārši Insignia USA izpildījumā.Un man gan šķiet,ka ievērības cienīgāka ir Camaro ienākšana Eiropas oficiālajā tirgū. www.autobild.de/marken-modelle/chevrolet/camaro

283811. viesis 31.augusts 2011 23:46
0 0 Atbildēt

kā to mizu sauc žopeļversijā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti