Volkswagen grupa - tirgus līderis Eiropas tirgos 6

 
29.septembris 2011 10:17

Volkswagen grupa ieņem vispārēju līderpozīciju galvenajos noieta tirgus segmentos piecos lielākajos ES tirgos:

Vācijā, Lielbritānijā, Francijā, Spānijā un Itālijā. Saskaņā ar “Dataforce” rīcībā esošo informāciju, 2011. gada pirmajā pusē galvenajos noieta tirgos tika reģistrēti 320 079 jauni Volfsburgā bāzētā koncerna, kurā ietilpst Volkswagen, Audi, Škoda un SEAT vieglo pasažieru automobiļu zīmoli, ražoti automobiļi (iepriekšējā gadā: 280 932). Šis skaitlis veido 13,9 procentu pieaugumu.

Volkswagen zīmols joprojām ir veiksmīgākais piecos lielākajos ES individuālajos tirgos, reģistrēto automobiļu skaitam pieaugot par 17,2 procentiem, līdz 170 391 jaunam automobilim. Kā vislabākais luksus klases zīmols, Audi palielināja jauno automobiļu reģistrāciju skaitu par 4,4 procentiem, līdz 95 730 automobiļiem.

“Volkswagen grupa ir vēl vairāk nostiprinājusi savas līderpozīcijas Eiropā. Eiropas autotirgū visumā vērojama pozitīva attīstība, tomēr mēs joprojām esam piesardzīgi”, komentē Martins Jāns (Martin Jahn), Volkswagen Group Fleet International rīkotājdirektors.
 

 
Visi komentāri
 
283991. viesis 30.septembris 2011 13:30
0 0 Atbildēt

Būtībā, VW jau vairākus gadu desmitus ir viens nolielākajiem autobūves līderiem,kuram līdz šim vēl nav nācies piedzīvot nopietnas krīzes. Mašinas jau arī itin labas, bet varēja būt lētākas. Eiropā un pasaulē reti kāds ar viņiem ilgāk par trim gadiem brauc. Vasarā Vācijā vienā auto placī paskatījos - tur pilns ar 2006-2007 gadu golfiņiem. Pie mums pirmo,otro golfu autovadītāji atceras teju kā leģendas, par pārējiem modeļiem nekas netiek dzirdēts. Ja nu vienīgās atsauksmes ir: lielāks, smagāks un dārgāks... Par lielajiem VW džipiem savukārt autovadītāju vidū vairums atsauksmes ir sliktas. Vecās klasiskās "vaboles" pie mums arī nekad nav bijušas popularas, ja nu vienīgi kādos fanu klubiņos. Sevi par VW piekritēju neuzskatu. Trīs gadus nobraucu ar golf2, atmiņas stipri viduvējas. Ritošā neder nekam. Pat reduktors nobira. Mūsu ceļiem tas auto nebija piemērots.

283992. viesis 30.septembris 2011 20:24
0 0 Atbildēt

IV,nu neesi tik kategorisks-arī Vācijā un citur pasaulē brauc ilgāk par trīs gadiem.Tas,ka placī redzēji,neko nenozīmē.-varēji pie viena paskatīties arī,cik daudz III,IV,V Golfu braukā(II gan reti var redzēt).

283997. viesis 3.oktobris 2011 10:55
0 0 Atbildēt

Piebildīšu, kā pēdējā laikā dažādu valstu auto ziņās un medijos populāri kļuvuši kāda augsta VW uzņēmuma šefa izteikumi Frankfurtes autoizstādē. Tajā autoizstādē VW šefs rūpīgi apskatījis jaunā hundaja i30 tehniskās novitātes un pēc tam visai neapmierināti izteicies : Kāpēc viņi var bet mēs nevaram !

284005. viesis 3.oktobris 2011 18:56
0 0 Atbildēt

> IV

Tur jau tā hohma, tāpat, kā es prasīju vienam no Skandi Auto darboņiem,

kā tad ir ar tām Hyundai problēmām, ir ar, vai kā? Jams apskatījās apkārt,

vai kāds nav tuvumā , un teica: ar Hyundai'iem mums nav nekādu problēmu. Ar Micukiem, vot ar tiem ... :-)

284006. viesis 3.oktobris 2011 19:01
0 0 Atbildēt

IkdienasViesis 567 [?] pirms 3 dienām

Būtībā, VW jau vairākus gadu desmitus ir viens nolielākajiem autobūves līderiem, kuram līdz šim vēl nav nācies piedzīvot nopietnas krīzes. Mašinas jau arī itin labas, bet varēja būt lētākas. Eiropā un pasaulē reti kāds ar viņiem ilgāk par trim gadiem brauc. Vasarā Vācijā vienā auto placī paskatījos - tur pilns ar 2006-2007 gadu golfiņiem.

===========================

A viņiem tur tāda taktika - braukt ar šādas klases auto aptuveni līdz garantijas laika beigām, tad atdot to auto uzpircējam un ņemt jaunu. Savukārt šitie auto visbiežāk sāk otro mūžu kaut kur ārpus Reiha...

Kaut gan Vācijā pašā arī lietoto auto tirgus ir visai iespaidīgs, kaut ar savu specifiku - normāls vācietis nekad nepirks lietotu auto Ziemeļvācijā, Holandē vai Beļģijā, bet visdrīzāk brauks uz Bavāriju vai Švābiju :-)

284013. viesis 4.oktobris 2011 9:52
0 0 Atbildēt

vispār jau tos hundajus i30 pašlaik labi pērk - jaunos pirks vēl labāk, katrā ziņā labi auto - jebkurā gadījumā daudz labāki nekā KIA ceed , no golfa6 arī īpaši neatpaliek. Izturības ziņā to pat pārspēj. Pavisam jaunais i40 hundajs, kas ir sonatas mantinieks - smuks, bet dārgs . Jāsaka, ka iepriekšējā sonata tomēr bija lielāka un ērtāka nekā i40. /autospečuks/

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti