Pasaules debija: Opel jaunais Combo kravas modelis «transport CH»

 
11.novembris 2011 9:03

Pēc Opel/Vauxhall Combo pasažieru versijas modeļa pasaules debijas Starptautiskajā auto izstādē Frankfurtē, tagad kārta ir pienākusi kravas auto variantam, kurš pirmo reizi tiks prezentēts ‘transport CH’ izstādē Bernē.

Jaunais Combo kravas modelis ir pieejams vairākās versijās un ir gan praktisks, gan efektīvs. Tas ir īpaši piemērots mantu un komercpreču pārvadāšanai. Kompaktais kravnesības čempions ir pieejams ar diviem riteņu bāzes garumiem un diviem jumta augstumiem kā paneļu furgona versija ar vai bez stikla logiem.

Maksimāli atvieglotai kravas piekļūšanai ikdienas vajadzībām, klienti var izvēlēties starp asimetriski veidotām uz sāniem veramām durvīm, bagāžnieka vāku un papildus pievienojamām vienām vai divām bīdāmajām durvīm automašīnas sānos. Dažās furgona versijās ir iespējams uzstādīt aizmugurējā kravas nodalījuma jumta lūku, nodrošinot iespēju kāpņu pārvadāšanai.

• Varianti: divi riteņu bāzes garumi un divi jumta augstumi
• Seši dzinēju veidi: dīzeļa, benzīna un saspiestās dabasgāzes
• Funkcionalitāte: labākais segmentā pēc ietilpības un kravnesības
• Cenas Vācijā sākot no 13,750 eiro (plus PVN)

Combo kravas modelis ir segmenta līderis, un pilnībā tiek izpildīti arī galvenie savas auto klases kritēriji ar ietilpību līdz 3,8 vai 4,6 kubikmetriem (attiecīgi – īsā/garā riteņu bāze, nolaista priekšējā pasažiera sēdvieta) un nodrošina kravnesību līdz pat tonnai. Arī auto kravas platformas izmēri, iekraušanas augstums un bīdāmo durvju atvērums pārspēj ierastos lielumus.

Motoru klāsts apmierinās visdažādākās vajadzības – četri dīzeļa, viens benzīna un saspiestās dabasgāzes (CNG) dzinēji ar jaudu no 66 kW/90 ZS līdz pat 99 kW/135 ZS.

Atkarībā no dzinēja, automašīna ir pieejama ar piecu vai sešu pārnesumu manuālo transmisiju. 66 kW/90 ZS 1,6 CDTI dzinējs papildus ir ekipēts ar elektroniski kontrolējamu piecpakāpju manuālo Easytronic ātrumkārbu. Pretēji standarta 60 litru degvielas bākai, Combo CNG sastāv no 22 litru benzīna bākas un cilindriem, kas satur 95 litrus gāzes (130 litrus garās riteņu bāzes versijai), kā rezultātā ar to maksimālais veicamais attālums ir līdz pat 750 km.

Visas versijas, izņemot CNG modeli, ir pieejamas ar Start/Stop tehnoloģiju, kas ekonomē degvielu un samazina CO2 emisiju daudzumu. Pateicoties garajiem servisa intervāliem, samazinātas ir arī automašīnas uzturēšanas izmaksas, piemēram, ar dīzeļa dzinēju versijām uz servisu ir jādodas tikai ik pēc 35,000 kilometru vai reizi gadā.

Pateicoties augstas klases funkcionalitātei un praktiskajam izvietojumam, jaunā Combo kravas modeļa kabīne ir iespaidīga. Tajā iekļauti lieli durvju nodalījumi, zem jumta esoša vieta mantu uzglabāšanai, dokumentu turētājs uz instrumentu paneļa, stūres pastiprinātājs, pielāgojams stūres statnis, elektriskie logi un četrās pozīcijās regulējums vadītāja sēdeklis. Bāzes versijas standarta aprīkojumā iekļauts arī drošības gaisa spilvens vadītāja pusē, ABS bremžu sistēma un riepu remonta komplekts.

Ļoti konkurētspējīga ir arī cena – Opel/Vauxhall pēdējās paaudzes Combo kravas pamata modelis ar 70 kW/95ZS jaudu un 1,4 litru benzīna dzinēju Vācijā maksā sākot no tikai 13,750 eiro (plus PVN).
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti