Latvijā pieejami 159 stāvlaukumi uz valsts ceļiem 7

 
23.novembris 2011 9:10

Latvijā uz valsts autoceļiem atrodas 159 stāvlaukumi un 60 atpūtas vietas, kas ir publiski pieejami visiem ceļu lietotājiem, kā arī piemēroti īslaicīgas atpūtas nodrošināšanai kravu pārvadātājiem.

Saraksts ar publiski pieejamiem stāvlaukumiem pie valsts autoceļiem ir publicēts mājas lapā www.lvceli.lv, kā arī precīzāka informācija par to atrašanās vietu un stāvokli ir pieejama attiecīgajās VAS „Latvijas valsts ceļi” reģionālajās nodaļās.

Ņemot vērā, ka Latvijas teritorija un līdz ar to arī pārvadājumu attālumi, ir salīdzinoši nelieli, tad pārsvarā autovadītājiem ir nepieciešami stāvlaukumi īslaicīgas atpūtas nodrošināšanai. Minētie stāvlaukumi ir piemēroti šim mērķim.

To Satiksmes ministrija (SM) norādīja autopārvadātājiem 2011.gada 2.septembrī nosūtītajā atbildes vēstulē.

Tāpat SM vēstulē autopārvadātājiem skaidro, ka valsts budžeta Autoceļu fonda programmai piešķirtie līdzekļi galvenokārt tiek novirzīti autoceļu ikdienas uzturēšanai. Esošajā finansiālajā situācijā nav iespējams novirzīt valsts budžeta līdzekļus drošu stāvlaukumu ierīkošanai. Savukārt Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu izdalītie līdzekļi ir lietojami tikai atbilstoši noteiktajiem kritērijiem autoceļu stāvokļa uzlabošanai un nav paredzēti šādu stāvlaukumu ierīkošanai. Diemžēl arī komersanti nav izrādījuši interesi par valsts īpašumā esošo stāvlaukumu iznomāšanu, lai ierīkotu tajos drošus stāvlaukumus un sniegtu atbilstošus pakalpojumus.

Tādi jautājumi kā darba un atpūtas laika ievērošana, kravu zādzības un agresija pret profesionālajiem autovadītājiem ir nozīmīgi un aktuāli ne tikai Latvijā, bet visā Eiropas Savienībā kopumā. To risināšanā nepieciešams rast līdzsvarotu risinājumu. Arī ES Padomes rezolūcijas, tai skaitā rezolūcija kā apkarot ar kravas autopārvadājumiem saistītus noziegumus un garantēt drošus kravas automobiļu stāvlaukumus, galvenokārt, tiek izstrādātas, lai politiskā līmenī aicinātu ne tikai dalībvalstu valdības, bet arī nozaru profesionālās organizācijas plānot pasākumus, lai veicinātu situācijas sakārtošanu, arī attiecībā uz drošu stāvlaukumu pieejamību autopārvadātājiem, iespējamiem sertifikācijas procesiem, informācijas par drošām kravas auto stāvvietām izplatīšanu kravas automobiļu šoferiem utt.

Jau pastāv zināma sistēma efektīvai SM sadarbībai gan ar valsts institūcijām, gan nevalstiskajām organizācijām būtisku nozares problēmjautājumu risināšanā. SM arī turpmāk ir atvērta konstruktīvai sadarbībai ar pārvadātājiem un citām ieinteresētām pusēm, lai kopīgi sakārtotu satiksmes nozares jautājumus.
 

 
Visi komentāri
 
284380. viesis 23.novembris 2011 11:30
0 0 Atbildēt

Stāvlaukumi ir superslepena informācija un uz kartes tie netiks atzīmēti :D

www.lvceli.lv/lv/Files/Page...tavlaukumi.pdf

284381. viesis 23.novembris 2011 12:43
0 0 Atbildēt

jo baidās, ka kāds no EU mēģinās dabā apskatīties uz tiem *******amplacīšiem...

284382. viesis 23.novembris 2011 12:43
0 0 Atbildēt

*******amplacīšiem = tiršamplacīšiem

284384. viesis 23.novembris 2011 14:19
0 0 Atbildēt

Dažiem no stāvlaukumiem ir ne tikai iebraukt aizliedzošas ceļazīmes, bet pat ceļa nožogojumi iebrauktuvēm priekšā...

284387. viesis 23.novembris 2011 17:52
0 0 Atbildēt

Vai ta uz A5 maz ir vēl kāda stāvvieta? Manuprāt *******ana publiskam ķeksītim.

284390. viesis 24.novembris 2011 7:54
0 0 Atbildēt

Es ar šitā raksta jēgu nesapratu, jo jau izbūvētie stāvlaukumi daudzās vietās tiek aizliegti lietot, iebraukt. Tā laikam bija domāta kā paņirgāšanās par autovadītājiem, tā sacīt.

284404. viesis 24.novembris 2011 18:52
0 0 Atbildēt

Ar katru ceļu rekonstrukciju un pārbūvi,katru gadu tiek slēgta pa kādai stāvvietai..Latvijā to izvietojums un piedāvāto servisa līmenis ir zem kartas robežas..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti