Otro gadu pēc kārtas Opel Ampera iegūst ‘Auto Trophy’ balvu 2

 
29.novembris 2011 8:37

Otro gadu pēc kārtas Opel Ampera izpelnās ikgadējo vācu ‘Auto Trophy’ apbalvojumu. Elektrisko automašīnu kategorijā spēkrats izcīnīja pārliecinošu uzvaru 17 citu automobiļu konkurencē.

Ampera automašīna ieguva 40,2 procentus no 100,000 auto izdevuma aptaujāto lasītāju balsīm, kļūstot par pārliecinošu uzvarētāju. Salīdzinot ar pagājušo gadu, rezultāta starpība pār tuvākajiem konkurentiem ir krietni palielinājusies – ‘Fisker Karma’ un ‘Tesla Roadster’ ieguva daudz zemākus rezultātus, attiecīgi 15,2 un 10,6 procentus.

Opel/Vauxhall izpilddirektoram Karlam-Frīdriham Strakem (Karl-Friedrich Stracke) balva tika pasniegta apbalvošanas ceremonijas laikā Diseldorfā notiekošajā auto forumā ‘Meilenwerk’. Viņš uzsvēra, ka pārliecinošais rezultāts ir lasītāju atzinība inovatīvajam un unikālajam dzinējspēka konceptam. „Ar revolucionāro Ampera modeli Opel uzņemas vadošo lomu elektriskajā mobilitātē. Elektriskā piedziņa savienojumā ar veicamās distances palielinājumu mums nodrošina iespēju iegūt neatkarību no neatjaunināmajiem resursiem, turklāt bez nepieciešamības paciest ikdienas vajadzību un attāluma ierobežojumus.”

Ampera modelis, kas šobrīd tiek nogādāts izplatītājiem, ir pirmais elektriskais transporta līdzeklis, kas paver iespēju ‘doties jebkur jebkurā laikā’. Piecdurvju sedans ir pietiekami plašs četriem pieaugušajiem un viņu bagāžai. 16 kWh litija jonu baterija nodrošina 111 kW/150 ZS lielu jaudu. Atkarībā no ceļa seguma, braukšanas tehnikas un temperatūras, 40 līdz 80 km var veikt izmantojot tikai elektrisko motoru un neradot kaitīgās emisijas. Ampera automašīnas riteņi vienmēr tiek darbināti elektriski. Brīdī, kad Ampera baterija ir gandrīz izlādējusies, nemanāmi sāk strādāt benzīna motors un darbina elektrisko ģeneratoru, kas tālāk apgādā bateriju, nodrošinot iespēju veikt vairāk nekā 500 km lielu distanci bez vajadzības uzpildīties.

 
Visi komentāri
 
284472. viesis 30.novembris 2011 20:35
0 0 Atbildēt

Vienīgā jēdzīgā elektriskā automašīna pasaulē (ar Chevrolet Volt analogu)! Un vēl forša pēc skata. Nez ko citi autobūvētāji taisa tikai savus hibrīdus ar pseido ekonomiju vai mazspējīgus tīros elektriskos.

284502. viesis 4.decembris 2011 11:51
0 0 Atbildēt

huļiš to lūzni jau 2 gadus auhjenna reklamē, bet latvijā žopeļdīleris nemaz viņu nespēj piedāvāt

www.opel.lv/tools/opel-request-quote.html

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti