Sniegs un sals - daži ieteikumi 1

 
13.februāris 2012 12:20

Pat pavisam plāns sniega vai ledus slānis uz vējstikla samazina redzamību. Īpaša uzmanība jāpievērš arī sniegam, kas atrodas uz auto jumta, jo tas var radīt bīstamu situāciju, ja tiek uzpūsts aizmugurē braucošajam auto.

Ziemā autovadītājiem vajadzētu atvēlēt vismaz dažas minūtes laika sniega un ledus notīrīšanai no automašīnas pat pirms pavisam nelieliem braucieniem. Sniega notīrīšana no automašīnas ietekmē ne tikai mūsu drošību, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību. “Neuzmanīgi notīrīti spoguļi un logi samazina redzamību, savukārt sniegs uz lukturiem palielina distanci, no kuras automašīna ir saskatāma,” norāda Renault Braukšanas Skolas direktors.

Lai gan daudz autovadītāju tam nepievērš uzmanību, nenotīrīts sniegs uz automašīnas jumta arī var būt ļoti bīstams un pat kļūt par iemeslu satiksmes negadījumam. “Braukšanas laikā sniegs var tikt uzpūsts uz vējstikla aiz mums braucošajai automašīnai. Šāda situācijā autovadītājs ne tikai uz mirkli var zaudēt redzamību, bet viņš vai viņa var arī strauji bremzēt,” brīdina Renault Braukšanas Skolas instruktori.

Automašīnas attīrīšanas no sniega aukstā laikā nereti ir ļoti apgrūtinoša, tāpēc autovadītāji mēdz izvēlēties dažādas netradicionālas metodes, lai procesu paātrinātu. “Mēs nekādā situācijā nedrīkstam liet uz sasalušiem stikliem karstu ūdeni, jo tā rezultātā tie var saplaisāt. Ziemā ir jāizmanto atbilstošs vējstikla tīrītājs, kuram vienmēr ir jābūt līdzi, un īpaša uzmanība, notīrot logus, jāievēro tieši aukstā laikā.” Papildus tam pirms braukšana noteikti jāpārbauda, vai logu tīrītāju slotiņas nav piesalušas pie vējstikla.

Arī braukšanas laikā īpaša uzmanība jāvelta pareizai vējstikla tīrīšanai. “Ja jūs vēl joprojām neesat nomainījis sabojājušās vai jau nolietojušās vējstikla tīrītāju slotiņas ar jaunām, kā arī neesat iegādājies logu tīrītāja šķidrumu, kas ir atbilstošs laika apstākļiem, izdariet to, cik ātri vien iespējams. Pareiza loga tīrītāju slotiņu darbība un atbilstošs logu tīrīšanas šķidrums nodrošinās labu redzamību sniegputeņa laikā,” skaidro Renault Braukšanas Skolas instruktori.
 

 
Visi komentāri
 
285313. viesis 14.februāris 2012 15:58
0 0 Atbildēt

lasu un domāju - kas jāpīpē lai secinātu sekojošo: "savukārt sniegs uz lukturiem palielina distanci, no kuras automašīna ir saskatāma,” norāda Renault Braukšanas Skolas direktors."

Gribi lai Tavu mašīnu pamana no kosmosa, tad vaše ar melnu krāsu aizmālē lukturus? :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti