Opel revolucionizē auto apgaismojuma sistēmu 1

 
27.marts 2012 12:13

Opel izstrādā inteliģentās, pretapžilbinošās LED matricu gaismas


Foto: Opel

Opel ir radījis revolucionāru drošības apgaismojuma sistēmu – inteliģentās LED matricu gaismas. Šī apgaismojuma tehnoloģija, kas automobiļu konstrukcijā ir pilnīgs jaunums, braukšanu naktī padarīs vēl drošāku, atbrīvotāku un ērtāku vadītājam.

Opel pašlaik ir pirmais autoražotājs, kas testos uz ceļa automašīnu prototipos izmēģina pilnībā integrētas matricu gaismas. Tās iemieso jaunu apgaismojuma tehnoloģiju filozofiju. Jaunajā matricu apgaismojuma koncepcijā standarta režīmā vienmēr darbojas tālās gaismas, nevis tuvās kā ierasts tagad. Izvēloties šo jauno pieeju, tālās gaismas vienmēr iespējams saglabāt bez atspīduma, tādēļ tās neapžilbina un automātiski adaptējas atbilstoši situācijai uz ceļa. Līdz ar to matricu gaismas palīdz vadītājam īpaši pārdomāti – ļaujot braukt bez uztraukumiem un vienlaicīgi saglabājot iespējami augstu drošības līmeni. Gaismas tiek noregulētas atbilstoši esošajai situācijai uz ceļa ātrāk nekā ar jebkuru citu risinājumu, kas atkarīgs no vadītāja vai balstās uz mehāniski pārvietojamiem elementiem.

“Aktīvā drošība ir centrālais fokusa punkts Opel tehnoloģiskajā stratēģijā," norāda Opel Mašīnbūves viceprezidente Rita Forsta (Rita Forst). "Mēs bijām pirmie autoražotāji, kas tirgū ieviesa AFL – dinamisko ksenona līkumu apgaismojumu un statisko straujo pagriezienu gaismu apvienojumu, – turklāt tas notika jau 2002. gadā. Pateicoties inteliģentajām matricu gaismām, kas šobrīd ir visprogresīvākā automašīnu apgaismojuma sistēma pasaulē, Opel tagad atkal revolucionizē pārvietošanos naktī.”

Matricu gaisma darbojas kombinācijā ar Opel priekšējo videokameru, kas izvietota starp vējstiklu un atpakaļskata spoguli. Tiklīdz kameras sensori atklāj kādu gaismas avotu no pretim vai garām braucošām automašīnām, to zona pilnībā tiek aptumšota, kamēr pārējais ceļš paliek spilgti izgaismots.

Pateicoties tam visam, pārējie satiksmes dalībnieki nekad netiek apžilbināti, bet citi neapgaismoti priekšmeti vienmēr ir skaidri saskatāmi.

Ekskluzīvajam LED elementu pielietojumam matricu gaismās ir virkne priekšrocību, jo šī sistēma enerģiju izmanto efektīvāk nekā parastās HID un halogēna lampas. Tā izmanto aptuveni pusi tās enerģijas, ko patērē halogēna lukturi. Katrs no diviem priekšējiem matricu lukturiem sastāv no četriem gaismu segmentiem. Aiz katra segmenta atrodas četri atsevišķi gaismas avoti, ko ir iespējams individuāli ieslēgt un izslēgt, tādējādi uz katru lukturi ir iespējamas pavisam sešpadsmit dažādas AFL kombinācijas. Izmaiņas starp 256 dažādajiem iespējamiem gaismu iestatījumiem ir tik plūstošas, ka vadītājs tās pat nepamana.

Līdz šim brīdim dienas gaismas lukturi varēja atveidot Opel raksturīgo zibens formu, taču šāda iespēja tagad būs arī tuvās gaismas lukturiem, izmantojot tos naktī. Tas tika panākts apvienojot divas funkcijas: dienas gaismām un tuvajām gaismām tagad ir kopīga septiņu gaismas elementu rinda. Šis risinājums, izstrādājot jaunu modeļu izskatu, automašīnu dizaineriem ļauj izpausties vēl brīvāk.

Jaunā matricu gaismu koncepcija tiks ieviesta visos Opel modeļos tuvāko gadu laikā, tāpat kā tas bija 2002.gadā Opel kļūstot par pirmo autoražotāju, kas tirgū ieviesa drošības apgaismojuma sistēmu AFL. Vismodernākajā AFL sistēmā (AFL+) ietilpst biksenona gāzizlādes lampas, apgaismojums nelabvēlīgiem laika apstākļiem, dinamiskais līkuma apgaismojums, statiskā straujo pagriezienu gaisma, tālo gaismu palīgsistēma un LED dienas gaitas apgaismojums.

 
Visi komentāri
 
285830. viesis 27.marts 2012 13:44
0 0 Atbildēt

vemt velk no tādiem rakstiem, kur mudž no pilnīgi bezjēdzīgiem apzīmējumiem kā "inteliģentās, revolucionārās, integrētās, pilnīgi jaunās, ekskluzīvās ... "

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti