Pieaugot degvielas cenām, zog ekonomiskās klases un dīzeļa auto 1

 
18.maijs 2012 8:54

No visām nozagtajām automašīnām, par kurām apdrošināšanas atlīdzības izmaksa pieteikta „BTA Insurance Company” SE, 57% automašīnu pieder ekonomiskajai klasei vai izmanto dīzeļdegvielu.

Kopš pagājušā gada aprīļa, pieaugot 95. markas benzīna cenām par 11 % un dīzeļdegvielas cenām par 5 %, vērojama tendence, ka visvairāk tiek zagtas mazlitrāžas automašīnas ar 1,6 – 2 litru motoru, kā arī 2 – 2,2 litru motora automašīnas, kurās tiek izmantota dīzeļdegviela.

BTA šā gada pirmajos četros mēnešos saņēmis KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par summu, kas par 21 % pārsniedz pērn šajā pašā laikā BTA iesniegto apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu kopējo summu – 6,12 milj. latu.

2011. gadā visvairāk zagtās automašīnas līderpozīcijas saglabāja Toyota markas automašīnas - par garnadžu vispieprasītāko modeli kļuva Avensis, kura motora tilpums svārstās no 1,6 līdz 2 litriem. Savukārt šogad BTA novēroja tendenci, ka par visvairāk zagtajām kļuvušas Volkswagen (VW) markas automašīnas, īpaši Passat, ar dīzeli braucošs Touran un Smart modeļi. Arī Iekšlietu ministrijas Informācijas centra dati liecina, ka šogad zagtākā automašīna ir VW. Līdz aprīļa sākumam jau tika nozagtas 90 šīs markas automašīnas. Savukārt otrajā vietā ir Audi un BMW markas automašīnas.

Iveta Rijniece, „BTA Insurance Company” Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore: „Ja agrāk zagļi bija iecienījuši ekskluzīvo modeļu automašīnas, tad pašlaik pieprasījums pieaudzis pēc ekonomiskām automašīnām, jo tās ir daudz vieglāk realizēt Lietuvā un Krievijā, kur nonāk lielākā daļa Latvijā zagto automašīnu. BTA statistika liecina, ka straujš ekonomiskās klases automašīnu zādzību skaita pieaugums notika tieši pagājušā gada oktobrī, kad saasinājās jautājums par degvielas cenām, un to kāpums kļuva aizvien manāmāks. Neapšaubāmi zādzību dinamikā vērojama arī sezonalitāte. Gada tumšākajos mēnešos, sākot ar oktobri un līdz pat martam, automašīnu zādzību un apzagšanas gadījumu skaits palielinās. ”

Likumsakarīgi, kā arī KASKO atlīdzībām raksturīga sezonalitātei. Lielāks KASKO atlīdzību pieteikumu skaits vērojams tieši tumšajos ziemas mēnešos, kā arī divos pavasara mēnešos (martā, aprīlī), kad aktualizējas ceļu kvalitātes jautājums, un Jāņu laikā - jūnijā.

„Apjomīgākās KASKO atlīdzības, protams, tiek izmaksātas par nozagtām vai pilnīgi bojātām (nodegušām, avarējušām) automašīnām. Lai gan ekonomiskās krīzes laikā saņēmām daudz viltus pieteikumu par automašīnu bojājumiem, ar mērķi saņemt atlīdzības izmaksu, tad tagad šī problēma ir mazinājusies. Lielās atlīdzības parasti ir par automašīnas zādzībām. Šogad jau esam saņēmuši atlīdzību pieteikumus par 2,17 milj. latu, no kuriem izmaksāti 1,35 miljoni latu. Tā ir trešā daļa no pērn saņemtajiem apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem. Pieaugums salīdzinot ar pērno gadu ir 21 % procents,” skaidro Iveta Rijniece.
 

 
Visi komentāri
 
286516. viesis 24.jūlijs 2012 10:34
0 0 Atbildēt

Izdevīgs KASKO kalkulators www.salidzini.lv/kasko

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti