Skrējiens pēc FIAT Panda - ar karti un kompasu Magnētā 2

 
6.maijs 2007 19:20

2.maijā Rīgas rajona Baložos notika „FIAT Panda 4x4 izcīņa orientēšanās sportā” atklāšanas pasākums, kuru rīkoja orientēšanās sporta sacensību rīkotājs „Magnēts” un itāļu automašīnu Fiat un Alfa Romeo pārstāvis Latvijā „Auto Italia”.

Pierīgas apkaimē notiekošais orientēšanās tautas sacensību seriāls „Magnēts” tiek rīkots jau kopš 1969. gada un šajā sezonā „Auto Italia” piedāvā sacensību dalībniekiem  izcīnīt galveno balvu - meža ceļiem atbilstošo, dinamisko un atraktīvo FIAT markas automašīnu Panda 4x4.



Orientēšanas popularitāte ir bijusi atšķirīga dažādos laikos, bet šobrīd viens no veselīgākajiem pasaules sporta veidiem atkal ir popularitātes virsotnē. 2005. un 2006. gadā orientēšanās sportu atzina par Latvijas populārāko sporta veidu, jo katrā Magnēta kārtā startē vidēji  500 – 600 dalībnieki.



Lai veicinātu orientēšanās sporta veida popularitāti un atklātu tā priekšrocības, vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki vienojās 2,5 kilometru garā veselības skrējienā, tādejādi aicinot arī citus kļūt par aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējiem.

Magnēta sacencību „veselības skrējienā” piedalījās: raidījuma „Zebra” un SWH „Radio kurbulis” vadītājs Pauls Timrots, mūziķis un komponists Kārlis Lācis, orientēšanās sporta federācijas prezidents un bijušais Saeimas deputāts Pēteris Apinis, interneta portāla draugiem.lv direktors Ģirts Slaviņš, Platforma Records direktors Rimants Liepiņš, Parex Bankas pārstāve Līga Puriņa, uzņēmuma Tapeks valdes priekšsēdētājs Vilnis Priedītis un daudzi citi.



Paralēli šim skrējienam risinājās arī ierastās „Magnēta” sacensības. Šī bija pirmā Magnēta kārta, kuras rezultāti tiks vērtēti, nosakot pretendentus uz sezonas galveno balvu - FIAT Panda 4X4 automašīnu, kā arī katra mēneša pārsteiguma balvām no „Auto Italia”.

„Auto Italia” rīkoja arī testa braucienus ar Fiat Panda 4x4 automašīnu. Šādi testa braucieni tiks rīkoti arī citās Magnēta kārtas.
 
Visi komentāri
 
233413. viesis 7.maijs 2007 10:01
0 0 Atbildēt

orienteeshanaas sacensiibaas piedalos jau no kaadiem 10 gadiem. magneetaa skrienu jau 3. gadu- ljoti laba iespeeja izveedinaat galvu un pasportot.

orienteeshanaas sacensiibas ir gan prieksh kaajaam gan prieksh galvas- uzvar tas, kursh speej sabalanseet shiis lietas :)

235437. viesis 11.jūnijs 2007 11:53
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti