SubaruPower Club atvadas no ziemas (kuras tā īsti nebija)

 
21.aprīlis 2008 14:32

Piedāvājam jaunizveidotā subarupower.lv rīkotā ziemas kausa atskaiti par beidzamajiem diviem posmiem.

III posms – „Ragana nemaz nav tik briesmīga, kā to mālē...”

Kā jau liecina virsraksts, šā gada ziema Subaru auto cienītājus īpaši ar sniegu un ledu nelutināja. Vien paretam uz zemes tika nobirdināta kārtiņa ar baltām pūkām, radot sašutumu un haosu vispārējā satiksmē, taču lielu prieku ar pastāvīgo pilnpiedziņu aprīkoto auto īpašniekos, kuri šajos brīžos varēja justies uz ceļa „kā cilvēki”. Dažkārt gan tika dzirdētas atsauksmes, ka šis prieks ir bijis pārāk liels un nu kādam Subaru kārtējo reizi jāpielabo apskādētās detaļas... Ar mērķi padarīt šo negadījumu skaitu iespējami mazāku, Subarupower.lv sākot ar 2008.gada 3.februāri rīkoja nelielus pabraukāšanās un paslidināšanās (cik nu tas bija iespējams) pasākumus, lai tautai dotu iespēju „nolaist tvaiku” un pilnveidot individuālo braukšanas meistarību. Otrs, par Ziemas kausu nosauktā, pasākuma mērķis joprojām bija un ir: vienot un saliedēt Subaru auto markas cienītājus no visiem iespējamajiem Latvijas nostūriem!


 
Tā kā jau pirmajā pasākumā katram braucējam bija iespēja tikt pie individuālo meistarību un arī veiksmi apliecinošiem ieskaites punktiem, ar katru nākamo pabraukāšanos reizi, punktu skaitam kļūstot lielākam, intriga palielinājās. Tajos braucējos, kas piedalījās pasākumos jau no pirmās reizes, palielinājās azarts, savukārt tajos, kas iepriekš bija tikai skatītāju lomā, radās vēlme pamēģināt braukt arī pašiem. Neiztrūkstoša arī šoreiz bija „administratīvā atbalsta grupa”, kuru veidoja daiļā dzimuma pārstāves.


 
Pēc aizvadītiem diviem posmiem, kuros katru reizi laika apstākļi pievīla un neļāva izbaudīt īstas ziemas priekus, 2008.gada 30.martā, lai tur plīst vai lūst, bija ieplānots Ziemas kausa III posms. Šķita jau, ka šoreiz izdosies noķert aizejošo ziemu „aiz astes”, jo iepriekšējās dienās bija saputināta ievērojama sniega kārta. Tomēr jau pāris dienas pirms pasākuma termometra stabiņš nepielūdzami rādīja maģiskos +10 grādus pēc Celsija skalas. Papildus tam, naktī pirms posma vēl nolija lietus. Tā rezultātā, ierodoties Raganas lidlaukā, kur bija iekārtota trase veiklības braucieniem Ziemas kausa ietvaros, dalībnieki ieraudzīja vien sniega paliekas, kā arī vienu „mini okeānu”...
 


Šajā reizē Subarupower.lv bija pulcējis ne vien jau vairāk vai mazāk zināmus Subaru auto braucējus, bet arī vairākus Mitsubishi Evo cienītājus.
 


Kopumā divās nosacītajās Subaru auto klasēs veiklības braucienos piedalījās 22 dalībnieki, savukārt no jauna izveidotajā „Open” klasē, kurā varēja pieteikties braucēji ar jebkādas markas automašīnām, bija vēl 8 dalībnieki. Bez jau minētajām „Evolūcijām” šeit spēkojās gan Subaru, gan arī Seat Ibiza, kuras aprīkojumā bija iekļauta īpaša ekstra – dūres lieluma caurums grīdā.
Pēc dalībnieku dokumentu un automašīnu aprīkojuma pārbaudes, kur īpaša uzmanība tiek ievērsta drošības elementu esamībai un funkcionalitātei, pirmie 11 dalībnieki stājās rindā un izbrauca iepazīšanās apli, lai ieraudzītu tās „šausmas”, kas tur viņus sagaidīs turpmākās stundās.
 


Šeit jāatzīmē, ka asfalta segums bija mitrs un vietām klāts ar smiltīm un dubļiem, kas braucot varēja radīt un arī radīja zināmus sarežģījumus trases konfigurācijas izbraukšanai. Nozīmīga loma (tieši braucējiem) bija jau iepriekš pieminētās milzu peļķes šķērsošanā, kas ieviesa arī korekcijas pasākuma norisē, jo tieši tās dēļ netika mainīts braukšanas virziens otrajā braucienā.
 


Pirmajā braucienā klasē automašīnām bez radzēm visveiklākais izrādījās braucējs ar Subaru Impreza WRX STi Spec C, kura uzrādītais laiks vēl ilgu laiku palika nepārspēts. Šis braucējs ar segvārdu „Brencis” arī iepriekšējos Ziemas kausa posmos rādīja atzīstamu sniegumu, ierindojoties attiecīgi pirmajā un otrajā vietā savā klasē. Tā nu ir sanācis, ka šī ir izveidojusies par modeļu ziņā visplašāk pārstāvēto automašīnu klasi, jo bez Subaru Impreza ar dažādām tās variācijām, šeit brauca arī Legacy un divi Foresteri. Vairākiem braucējiem gan rezultātu pabojāja pašu neuzmanība, kuras dēļ trase netika izbraukta atbilstoši konfigurācijai un sekojoši iegūtas soda sekundes...
 


...kā arī pabojāts auto eksterjers (lūdzu nejaukt ar foksterjeru!)


 
Kā nākamie trasē brauca Subaru klasē automašīnām ar radzēm. Tā kā ziemas nav un arī vairs nebūs, šim dalījumam bija vairs tikai nosacīta nozīme, jo uz tāda trases seguma, kāds bija Raganā, radzes pilnīgi noteikti nebija uzskatāmas par priekšrocību. Minētajā klasē visvairāk bija pārstāvētas par kulta automašīnām dēvētās Subaru Impreza GT. Ātrākais šajā veiklības braucienā bija Subaru Impreza GT braucējs „Martins”.

Savukārt „Open” klasē savus spēkus izmēģināja četri braucēji ar Mitsubishi Evolution IX, kas arī bija paši ātrākie gan pirmajā, gan arī otrajā braucienā. Jauns ātrākais trases laiks ar Evo gan tika uzstādīts tikai klases otrajā braucienā, kad braucēji laikam bija nolēmuši braukt „uz visu banku” – seši no septiņiem braucējiem uzrādīja rezultātus, kas ir mazāki par divām minūtēm.
Atzinīgi, ka pasākumu vēroja krietns pussimts skatītāju, un kas zina, varbūt starp tiem bija arī daļa potenciālo braucēju nākotnē.
 
Ļoti pašaizliedzīgi darbojās arī ziemas kausa video un foto dokumentētāji...


 
...kuri gan reizēm rīkojās visai pārgalvīgi, lai tikai iegūtu iespējami krāšņākus skatus.
 
Vai nu silto un mitro laika apstākļu, vai arī pavasara tuvošanās dēļ pasākuma komandcentrā visu laiku tika saņemti trauksmaini ziņojumi no trases tālākā gala, ka vienam no fotogrāfiem aizsvīst objektīvs. Lai tā turpmāk nenotiktu, organizatori visādi centās palīdzēt, lai ar piegādāto šķidrumu „svīstošo objektīvu” varētu „notīrīt”...


 
Posma ietvaros turpmāk norisinājās otrie braucieni, kad visu klašu braucēji vēlreiz izbrauca jau krietni slapjāko un netīrāko trasi. Dalībnieki laikam jau bija tikuši galā ar uztraukumu un otro braucienu aizvadīja jau krietni korektāk, nopelnot daudz mazāk sodu par trasē izlikto riepu aizskaršanu un citādiem nedarbiem. Kas zina, varbūt palīdzēja arī trases malā veiktās meditatīvās darbības...


 
Vienubrīd jau šķita, ka lidlauka teritorijā kļūs par šauru, kad braucējus nedaudz pabaidīja pāri lidojošais „objekts”, taču tā pilots acīmredzami pārdomāja un devās tālāk savās gaitās.


 
Ātrākie un precīzākie savās Ziemas kausa ieskaites klasēs abos braucienos izrādījās jau pieminētais „Brencis” ar Subaru Impreza WRX STi Spec C, kā arī „Guncha” ar Subaru Impreza GT, taču kopvērtējumā AR (radžu) klasē „Gunchu” joprojām apsteidz „Martins” ar Subaru Impreza GT, kurš saglabā reālas cerības iegūt pirmo vietu klasē.

Noslēgumā, pēc veiklāko un izturīgāko pasākuma dalībnieku sumināšanas, daļa klātesošo devās uz ceļmalas krodziņu „Brālis”, kur ieturēja vakariņas un apsprieda notikušā posma aktualitātes un dalījās iespaidos par trasē pieredzēto. Taču nekas vēl nav beidzies...

IV posms – „Parādi savam Subāram Tukuma rajonu...”

Ar šādu devīzi 2008.gada 5.aprīlī notika pēdējais SubaruPower Club Ziemas kausa posms, kas jau sākotnēji tika pasludināts par „saldo ēdienu”, un kurā galvenais uzsvars tika likts ne tik daudz uz braukšanas prasmi vai automašīnas dzinēja jaudu, bet uz pilota un stūrmaņa(-u) sadarbības prasmi, loģisko domāšanu un galvenais – vērību.


 
Par starta/finiša vietu šoreiz bija izvēlēta DUS „Ovi” uz Ventspils šosejas netālu no Tukuma. Tā kā šeit visi dalībnieki vienuviet bija skatāmi gan tikai pirms starta signāla došanas un pēc tam izklīda kur nu kurais, sev vien zināmos Tukuma rajona plašumos, tad tikai viņi paši var izstāstīt par savu maldīšanos asprātīgi izveidotajā trasē. Šajā reizē dalībniekiem līdz pēdējam brīdim nebija zināms, kas īsti viņus sagaida, tādēļ intriga bija jo lielāka.

Organizators bija uzdevuma augstumos un cienīgi pildīja Ivana Susaņina pienākumu, norādot viņaprāt „pareizo” virzienu...


 
Lai gan tehnikas uzraudzība un pārbaude atbilstībai Ceļu satiksmes noteikumiem ritēja raiti, daži tomēr pamanījās uzķerties uz vecā joka „kur tad tie pārējie cipariņi numuram?”


 
Divas ekipāžas tomēr bija apņēmušās visiem PARĀDĪT....bet tikai nākošreiz.


 
Beidzot kopējā sanāksmē visiem paziņoja informāciju par brauciena norisi – pēc kartē iezīmētiem kontrolpunktiem jāatrod izsniegtajā fotogrāfijā redzamais objekts, par kura apmeklēšanas apliecinājumu kalpos ekipāžas izdarītā fotogrāfija ar pilotu un „pareizo” objektu fonā. Un objekti mēdz būt dažādi...


 
Lai visu vēl nedaudz sarežģītu, dalībnieki drīkst meklēt kontrolpunktus divas stundas no starta brīža, taču tad ekipāžai ir jāierodas konkrētā ģeogrāfiskā punktā, kur noteiktā laikā ir jāveic 26km garš posms, braucot pēc leģendas. Savukārt pēc leģendas brauciena ekipāža drīkst turpināt iesākto kontrolpunktu meklēšanu, nepārkāpjot organizatora noteikto četru stundu kontrollaika ietvaru. Lai neliktos maz, organizators bija iedomājis noslēpt (neuzrādīt kartē) daļu kontrolpunktu, par kuru esamību dabā liecināja vien izsniegtā fotogrāfija. Tieši par šo kontrolpunktu neatrašanu „draudēja” vislielākās soda sankcijas mīnus punktu veidā.

Lai gan tamlīdzīgus (piemēram, biedrības „Autoliste” rīkotos, kas ir par vairākām kārtām samudžinātāki) pasākumus pieredzējušiem dalībniekiem šis posms nelikās pārāk grūts un neizpildāms, tomēr kļūdas gadījās. Un galvenokārt tādēļ, ka atsevišķās vietās bija vairāk jāvēro apkārtne, nevis tikai karte. Tāpēc galvenais šeit bija nevis ātrums (jo bija jāievēro Ceļu satiksmes noteikumu prasības), bet gan trīs nozīmīgākās cilvēka īpašības – „poņa, ņuhs un čujs”. Lai cits citam kaut ko nenoskaustu, dažām ekipāžām komplektā bija arī „ai em sekjuriti” nodrošinājums...


 
Braukāšana pa Tukuma rajonu bija lieliska iespēja daudziem apmeklēt vietas un objektus, kur tie citādi diezin vai „iemaldītos”. Pieeju trases izbraukšanas risinājumam droši vien bija tikpat, cik dalībnieku automašīnu. Tikpat dažādas bija arī izmantotās metodes labāka rezultāta sasniegšanai. Kāda ekipāža pat bija darbojusies ar tā saucamo „Zaļās Izolācijas Lentas Izslēgšanas Metodi”...


 
Tas bija patiešām interesanti un ieviesa daudzveidību Ziemas kausa norisē, un ja tiks saņemtas pozitīvas atsauksmes, līdzīgas izdarības SubaruPower Club autobraucējiem ir gatavs organizēt arī turpmāk...

Oficiālie rezultāti un Ziemas kausa kopvērtējuma uzvarētāji šobrīd jau ir zināmi un domājams, ka vairumam ir patiess gandarījums par aizvadītiem posmiem. Lai arī šur tur organizatoram gadījās pa kļūmei, jo savas korekcijas ieviesa laika apstākļi, jāatceras, ka Ziemas kauss bija pirmais tāda mēroga SubaruPower Club rīkotais pasākums, bet attiecīgiem laika apstākļiem mums joprojām nepietiek naudas (Aūūū, sponsori – atsaucieties!).

Subarupower.lv Ziemas kausa un līdz ar to arī ziemas sezonas oficiālais noslēgums (arī apbalvošana visādās nominācijās un citas jaukas izdarības pie un zem galda) notiks 2008.gada 26.aprīlī.

Vēlies pirmais uzzināt kad un kur būs nākamā Subarupower.lv tikšanās? Nekavējies un apmeklē mūsu forumu www.subarupower.lv


Teksts: Zais
Bildes: Edijs, Uldis, Eiriks un Zais
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti