Uzsāk degvielas patērētājiem adresētu kampaņu 11

 
27.maijs 2008 10:16

Eiropas Naftas rūpniecības asociācija (EUROPIA – The European Petroleum Industry Association) un Eiropas Komisija, kuru pārstāv enerģētikas komisārs Andris Piebalgs sāk plašu kampaņu 29 Eiropas valstīs, lai iedrošinātu patērētājus "ietaupīt vairāk kā degvielu" ("Save more than fuel") veicot nelielus uzlabojumus savā braukšanas kultūrā.

Latvijā kampaņā piedalās divi degvielas mazumtirgotāju tīkli – Neste un Statoil (no 1.jūnija).

Četrdesmit degvielas kompāniju visā Eiropā ir apvienojušas spēkus, lai uzsāktu patērētājiem adresētu kampaņu, kuras mērķis ir veicināt izpratni par efektīvu degvielas patēriņu. Kampaņas ietvaros tiek piedāvāti 10 ieteikumi, kā braukt daudz efektīvāk – ietaupīt degvielu un samazināt oglekļa dioksīda radīto ietekmi uz vidi.

"Ietaupi vairāk kā degvielu" kampaņā piedalās vairāk kā 45 tūkstoši degvielas staciju 29 Eiropas valstīs. Miljoniem izdales materiālu par degvielas efektīvu izmantošanu un atbildīgu braukšanas stilu ir pieejami degvielas staciju apmeklētājiem. Papildu informācija pieejama speciāli izveidotajā mājas lapā: www.savemorethanfuel.eu

ES enerģētikas komisārs Andris Piebalgs: "Lai sasniegtu mūsu ambiciozos mērķus CO2 samazināšanai un enerģijas taupīšanai ir jāpieliek pūles visos sektoros. Bieži vien ir nepieciešami augsto tehnoloģiju risinājumu, taču dažkārt vienkārši jāpanāk vienprātība. Šī kampaņa, ko atbalsta Eiropas Komisijas "Atjaunojamās enerģijas Eiropas kampaņa" (SEEC - Sustainable Energy Europe Campaign) piedāvā virkni vienkāršu ieteikumu, kā, braucot daudz gudrāk, var samazināt CO2 emisijas un ietaupīt naudu. Iemācoties pāris trikus Jūs ietaupīsiet vairāk degvielas automašīnas bākā, vairāk naudu savā kabatā un samazināsiet CO2 koncentrāciju atmosfērā."

Panos E. Kavulakos (Cavoulacos), EUROPIA prezidents, un Izabelle Mullere (Muller), EUROPIA ģenerālsekretāre, komentē šo iniciatīvu: "Mēs ļoti priecājamies par šo kampaņu. Tā parāda mūsu industrijas lomu klimata un enerģijas jautājumos un vienlaicīgi uzsāk tiešu dialogu ar mūsu patērētājiem par efektīvu enerģijas patēriņu. Izmantojot mūsu zināšanas, ekspertīzi un infrastruktūru, mēs varam runāt par vajadzību pēc uzvedības maiņas un kopīgi sākt radīt šādas izmaiņas."

Ar kampaņu, kura sākas vienlaicīgi 27.maijā visā Eiropā, ir plānots sasniegt miljoniem braucēju. Latvijā tā tiks īstenota Neste un Statoil degvielas uzpildes stacijās, kurās būs pieejama informācija par efektīvu degvielas patēriņu bukletu, uzlīmju un plakātu veidā.

Neste Latvija ģenerāldirektors Olli Peka Pilkanens (Pylkkanen): "Neste ir patiesi gandarīta atbalstīt EUROPIA kampaņu, tādā veidā akcentējot nepieciešamību pēc ekonomiskas un videi draudzīgas braukšanas. Turklāt ekonomisks un videi draudzīgs braukšanas stils iet roku rokā ar drošu un cieņpilnu autovadītāju savstarpējo attieksmi uz ceļa satiksmi. Neste mērķis vienmēr ir bijis rūpēties par apkārtējo vidi un sabiedrību, jo mēs strādājam pēc starptautiskiem vides, veselības, drošības un kvalitātes standartiem."

Latvija Statoil izpilddirektors Sandis Šteins: “Degvielas ražotāju kopīgi rīkotās kampaņas pamatā ir apziņa, ka tikai ekonomiska un apdomīga autobraucēju sabiedrība ir garants ilgtermiņa patērētājam. Turklāt ekonomiska autobraukšanas kultūra ir arī videi draudzīga rīcība. Latvija Statoil jau kopš 2004. gada Latvijā popularizē ekonomikas braukšanas filozofiju, piedāvājot Statoil ekoceļa braukšanas programmu. Mums ir milzīgs prieks, ka jau pirms četriem gadiem aizsāktās ekonomiskas braukšanas aktivitātes, apvienojoties lielākajiem Eiropas Savienības degvielas tirgotājiem, tagad  gūs tik plaša mēroga skanējumu. Cerams, ka šīs kampaņas vērienīgums pārliecinās Latvijas autobraucējus, ka nepieciešamas tikai nelielas izmaiņas auto vadīšanas paradumos, lai „ietaupītu vairāk nekā degvielu”.”

 
Visi komentāri
 
257590. viesis 27.maijs 2008 11:12
0 0 Atbildēt

Mja... Kautko tik bezjēdzīgu, kā šos 10 padomus nebiju sen redzējis. Vai varbūt tomēr vidusmēra eiropas autobraucēja zināšanas ir šādā līmenī??????

257600. viesis 27.maijs 2008 11:40
0 0 Atbildēt

:D:D:D

tas ir kaa "Roks pret narkotikām" vai "Bites pret medu"

:D:D:D

kaarteejaa ekobrauksanas kuure:D:D:D

vakar viens onka ar vazni, ar 4. aatrumu uz 40 ekoseenjoja man pa prieksu:D:D:D tas nekas ka gjuzhi jeels jamam pa izpuuteeju naaca aaraa...

257604. viesis 27.maijs 2008 12:02
0 0 Atbildēt

3. punkts ir pretrunā ar 10. :D :D :D

257639. viesis 27.maijs 2008 18:59
0 0 Atbildēt

Kad degviela maksās no 1 Ls/litrs un uz augšu,tad arī sāks domāt par ekonomiju,atkritīs studentu auto,u.t.t.

257640. viesis 27.maijs 2008 19:00
0 0 Atbildēt

Es slēdzu ārā motoru, ja stāvu ilgāk par 5 minūtēm, jo kaut kādos padomos lasīju, ka katra startēšanas reize motora resursam ir tas pats, kas nobraukt 200-300 km.

257643. viesis 27.maijs 2008 20:12
0 0 Atbildēt

Par braukšanas prieku ir jāmaksā ar palielinātu degvielas patēriņu :D Bet tie praideri, kuri velkās -5km/h zem atļautā reāli spēj izvest no pacietības un veicina agresiju uz ceļa.

257644. viesis 27.maijs 2008 20:54
0 0 Atbildēt

nez...Anglija un Francija jau saak izklaideeties par sho teemu ... pieprasot nodokliishus samazinaat visaa ES...

interesanti- sanaaks vai nee :) :?

257648. viesis 27.maijs 2008 21:54
0 0 Atbildēt

recluse

+1 :)

257654. viesis 28.maijs 2008 0:55
0 0 Atbildēt

Plika dir..na, vajag spridzinaat, jo tik leeta degviela, kaa shodien vairs nebuus nekad, buus tikai daargaak...

257677. viesis 28.maijs 2008 15:22
0 0 Atbildēt

Lūk pareiza pieeja, tā ir,atceries laiku, kad degviela maksāja Ls 0.28? Tagad tas šķiet lēti, lai arī toreiz arī visi čīkstēja, ka atkal ir "pacēlies".. Tādēļ, jāspridzina kamēr var!

Jā, un tie padomi, sū.. Vienīgais, kā reāli var ietaupīt fuēli, ir atteikties no nevajadzīgas vizināšanās un biki arī pastaigāties.

257687. viesis 28.maijs 2008 18:50
0 0 Atbildēt

Seene [?] 27.05.2008 11:12

Mja... Kautko tik bezjēdzīgu, kā šos 10 padomus nebiju sen redzējis. Vai varbūt tomēr vidusmēra eiropas autobraucēja zināšanas ir šādā līmenī??????

------------------------------------

Un ir kaut kaadas pretenzijas, ka shaadas lietas atgaadina? Liela dalja autovadiitaaju, i sheit, i tur, pat nepiedomaa pie shaadiem "bezjeedziigiem" siikumiem. :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti