No autoceļu lietošanas nodevas vasarā atbrīvos lauksaimniecības tehniku 13

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.aprīlis 2019 14:56

No autoceļu lietošanas nodevas uz daļu no vasaras būs atbrīvoti lauksaimniecības kooperatīva atsevišķi transportlīdzekļi, nosaka Saeimas pieņemtie grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas ietilpst 2019. gada budžeta likumprojektu paketē.

Atbrīvojums no nodevas būs spēkā no 10. jūlija līdz 30. septembrim un attieksies uz kooperatīvo sabiedrību, kas atbildīs normatīvajos aktos noteiktajiem atbilstības kritērijiem lauksaimniecības nozarē.

Atbrīvojums attieksies uz diviem gadījumiem. Viens no tiem nosaka, ka, ja īpašumā, turējumā vai valdījumā ir viens transportlīdzeklis, atbrīvojumu no nodevas piemēros neatkarīgi no kooperatīvās sabiedrības neto apgrozījuma pēdējā iesniegtajā sabiedrības gada pārskatā. Gadījumā, ja kooperatīvās sabiedrības īpašumā, turējumā vai valdījumā ir vairāki transportlīdzekļi, atbrīvojumu no nodevas piemēros par vienu transportlīdzekli uz katriem 99 600 eiro no kooperatīvās sabiedrības neto apgrozījuma pēdējā iesniegtajā sabiedrības gada pārskatā.

 
Visi komentāri
 
wons 9.aprīlis 2019 16:31
2 5 Atbildēt

To nu gan nesaprotu! Nepietiek, ka tie zemnieku traktori uzbraucot no laukiem uz asfaltētajiem ceļiem tos pienes ar dubļiem, tiem vēl nav jāmaksā autoceļu nodevas!

9.aprīlis 2019 17:25
7 3 Atbildēt

jā, nepietiek - vēl viņi var pieprasīt kompensācijas par to, ka raža iznīkst sausuma vai plūdu dēļ, vai arī tādēļ, ka laukus noēd zosis (500 eiro par ha)

salvis 9.aprīlis 2019 19:31
5 1 Atbildēt

Pastradā lauku darbus sasēj un ja iznīkst ko rīsi??? visi pretīgi Rīgas lohi butu nosprāgusi

E.B. 9.aprīlis 2019 20:49
2 2 Atbildēt

Izklausies pēc analfabēta

Buks 10.aprīlis 2019 20:17
1 1 Atbildēt

Tava smirdģa ģerevņa neko neražo!

Lētāk ir no leišiem vest, nekā iepirkt Latvījā ražoto. Uzskrūv'juši cenu saviem sūdu ciema produktiem un vēl kompensācijas prasa...

Pļurkt 11.aprīlis 2019 7:09
1 0 Atbildēt

Nevis ģerevņa ir uzskrūvējusi cenas bet Latvijas pārstrādātāji.

Gvelž glupības kā tāds ģerevņa!!

Lielpicānu stulbums pa visām šuvēm lien ārā!!

Leiši par dārgākām cenām iepērk pienu no Latvijas zemnieka, aizved uz Lietuvu pārstrādāt, atved atpakaļ un Valmieru un veikalā cena ir lētāka kā Valmieras apkārtnē iepirktais piens un vietējā pārstrādātāja pārstrādātais (lasi atšķaidītais)!!

salvis 9.aprīlis 2019 17:47
5 1 Atbildēt

Pilnīgs idiņš viņi ar savu darbu tevi ka lohu baro

Tessa 9.aprīlis 2019 18:02
2 0 Atbildēt

Gar manām lauku mājām pavasara-rudens laikā tieši šī smagā lauksaimniecības tehnika sagandē visu ceļu. Un dragā viņi uz nebēdu -putekļi vien put.Bail bērnus laukā laist!!!

Pļurkt 9.aprīlis 2019 18:46
1 1 Atbildēt

Uh kas par stulbeņu baru te iedirsiši!!!

Lielpicāns var slēpties ai jebkura nika, tā pat lielpicānistu idiotisms kā īlens no maisa lien laukā!

BLody MarY 9.aprīlis 2019 21:37
0 0 Atbildēt

Kas par sviestu! Pagāšgad visi lauksaimnieki (kāpē šogad kooperatīvi) bija atbrīvoti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kas par analfabētu uzcepa šo rakstu?

BLody MarY 10.aprīlis 2019 12:49
0 0 Atbildēt

11) no kārtējā gada 10. jūlija līdz 30. septembrim — par transportlīdzekļiem, kuru īpašnieks vai turētājs ir fiziskā vai juridiskā persona, kas iekļauta Lauku atbalsta dienesta maksājumu saņēmēju datubāzē:

a) ja personas īpašumā vai turējumā reģistrēts viens transportlīdzeklis, atbrīvojumu no nodevas par to piemēro, ja nodokļu maksātāja ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas pēdējā iesniegtajā uzņēmuma gada pārskatā vai pēdējā iesniegtajā gada ienākumu deklarācijā ir vismaz 5000 euro (neieskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai),

b) ja personas īpašumā vai turējumā reģistrēti vairāki transportlīdzekļi, par pirmo atbrīvojumu no nodevas piemēro, ja nodokļu maksātāja ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas pēdējā iesniegtajā uzņēmuma gada pārskatā vai pēdējā iesniegtajā gada ienākumu deklarācijā ir vismaz 5000 euro (neieskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai), un par katru nākamo transportlīdzekli atbrīvojumu no nodevas piemēro uz katriem 70 000 euro ieņēmumu no lauksaimnieciskās ražošanas pēdējā iesniegtajā uzņēmuma gada pārskatā vai pēdējā iesniegtajā gada ienākumu deklarācijā (neieskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai).

Pļurkt 11.aprīlis 2019 7:12
0 0 Atbildēt

Kooperatīvā sabiedrība ir KOLHOZS!!!

BLody MarY 11.aprīlis 2019 12:17
0 0 Atbildēt

Skaidrs! Par to neiedomājos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti