Mežonīgo 3500 Zs kravinieku Thor 24 pārdevuši par 12 miljoniem dolāru (+ FOTO) 2

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 27.novembris 2019 6:11

Izsolē Rijādā (Saūda Arābija) pārdots amerikāņa Maika Harra kravas vilcējs Thor 24, kura pārbūvei viņš bija veltījis septiņus gadus. Pūles bija tā vērtais, jo unikālais kravinieks nopirkts par 12 miljoniem dolāru.

Veltot septiņus savas dzīves gadus projektam, kas nosaukts par Thor 24, Kalifornijas iedzīvotājs Maiks Harra uzbūvējis unikālu automobili, kam nav līdzīgu pasaulē. Projekta pamatā ir 1984.gada Peterbilt 359 Ultra Custom TT Crew Cab, kam pagarināts rāmis un iebūvēti divi sapāroti divpadsmitcilindru 12V-71 Detroit Diesel dīzeļdzinēji. Jau esošajiem četriem kompresoriem pievienoti vēl astoņi, kas 27,9 litru motoram palīdz izdot 3471 Zs pie 2500 apgriezieniem minūtē. Ieplūdes kolektora augšpusē uzstādīti astoņi slāpekļa oksīda baloni, bet atgāzu izvadīšanai paredzētas 24 izplūdes caurules.

Vilkme ar četru pakāpju Allison HT740 automātiskās pārnesumkārbas palīdzību tiek novadīta vilcēja aizmugures riteņiem. Thor 24 ir 13,41 m garš un sver 13,5 tonnas, var sasniegt 160 km/h, taču apstādināt to ir grūti, tādēļ aizmugures bamperī tam uzstādīti četri bremzēšanas izpletņi.

Vilcēja salonā uzstādītas 24 mērierīces: spidometrs, tahometrs, vairāki kompresora darbības un spiediena kontrolieri, bet virs vējstikla ir četri lieli displeji, kuros redzams ceļš mašīnas priekšā. Atpūtas zonā ir 40 collu televizors un 1500 vatu audio sistēma.

Kravinieka vizuālais noformējums veltīts skandināvu dievam Toram.

 
Visi komentāri
 
Zzzzzzzzzzz 11.decembris 2019 16:52
0 0 Atbildēt

o.O

Kā no kabīnes vispār iespējams redzēt ceļu?

Pļurkt 27.novembris 2021 14:37
0 0 Atbildēt

To pamatīgo šufli auto priekšā redzi? Ar to jaudu nostums no ceļa pat lokomotīvi i nejutīs!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti