Bez vainas vainīgais - autobusa šoferis saņem 80 eiro sodu 88

 

Foto: iAuto Aculiecinieks

iAuto | 24.janvāris 2020 8:44

Absurda situācija - autobusa šoferis saņēmis 80 eiro sodu par ātruma pārkāpšanu, ko viņš saka, ka nav izdarījis.

Lasītāja iesūtītajā attēlā no policijas protokola redzams Nordeka autobuss un tam piederoša numurzīme, ko fiksējis fotoradars transportlīdzeklim izbraucot no Ugāles. Taču, ja labi ieskatās, autobusam kreisajā pusē var redzēt "labi nomaskētu" vieglo automobili, kas pēc foto iesūtītāja apgalvojuma arī bijis vainojams pie ātruma pārkāpšanas.

Autobusā uzstādītais tahometrs  un GPS degvielas patēriņa izsekošanas iekārta rādījusi, ka autobuss tobrīd pārvietojies ar ātrumu 57 km/h. Jaunākā informācija liecina, ka fotoradars tagad esot pagriezts uz otru pusi.

Jāpiebilst, ka ātruma mērīšanas ierīces reizēm izspēlē šādus "jokus", piemēram, nesen Krievijā bija gadījums, kad protokols tika atsūtīts automašīnas īpašniekam, kura spēkratu transportēja autoevakuators. 

 

 
Visi komentāri
 
Žuļiks 24.janvāris 2020 8:57
5 3 Atbildēt

Ja pareizi atceros, tad pēc radaru lietošanas instrukcijas, cits auto nedrīkst būt vērtēšanas veidnē, tajā gaišajā kvadrātā ap numuru. Ja citi auto ir bildē, bet nav kvadrātā, tad pats vien vainīgs, nesanāks izlocīties!

Kaut gan CSDD teica, ka foto radari filmējot, tā kā var izprasīt no CSDD video un viss būs skaidrs kā dienā! Iauto varētu nopublicēt video.

Tā viņi apgalvo 24.janvāris 2020 9:12
5 4 Atbildēt

Taču manas zināšanas fizikā un elektronikā liek to apšaubīt.

Starp radara mērījumu un fotogrāfiju ir laika nobīde, radars nav tik precīzs, lai varētu veikt mērījumus ļoti šaurā leņķī. Līdz ar to pieļauju, ka intensīvā satiksmē kļūdas ir iespējamas.

Es pats (vēl Vitronika laikos) saņēmu radara sodu (pagaidām vienīgo), kur uz platas ielas bija nobildēta mana mašīna otrā ielas pusē, bet bildē bija redzams izsmērēts cita auto siluets, kas pārvietojās pa tuvāko joslu. Toreiz sods bija 10Ls un es neiespringu,lai ko pierādītu. Vēlu veiksmi autobusa vadītājam

Nja 24.janvāris 2020 9:21
1 0 Atbildēt

TopGear savu laiku šo aizkavi arī mērija, ar pietiekami ātru auto radars nobildēja tieši neko, jo mašīna jau aizbrauca. Kā risināt šo? Vidējā ātruma kontrole jeb kamera fiksē tikai vienu braukšanas joslu un atrodas virss tās, bet izmaksas lielas.

P.s. - pareizi saskatu, ātrums 66? Būs grūti izlocīties, viens autobus šķiet izlocijās kad atnāca bilde uz 140 vai ko tādu, uzrādija ka ir ierobežotājs un viss.

msh 24.janvāris 2020 12:29
2 0 Atbildēt

Neesi kaut ko sajaucis? Es kaut kad pasen skatījos viģiku, kur klarksons centās to panākt - nofočēja arī uz 300 kmph...

Nja 24.janvāris 2020 15:23
1 0 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=0lPb3CuU62s

Labāk pasaki ko nozīmē kmph?

Yaaaa Yeeeeet 25.janvāris 2020 11:34
0 0 Atbildēt

Ammmmm....kilometer per hour?????

Nja 25.janvāris 2020 14:54
0 0 Atbildēt

KPH ir tas ko tu saki, a pricom KMPH? Ja M apzime miles?

Žuliks 24.janvāris 2020 9:27
9 1 Atbildēt

Citāts no 18.decebra Latvijas avīzes:

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) raidījumam uzsver, ka sodītie šoferi protokolā redz pārkāpuma fotogrāfiju, taču fotoradars arī filmē attiecīgo pārkāpumu.

“Strīdus gadījumā tiek izskatīts arī videomateriāls. Tātad šī te visa informācija tiek pie mums tiek pārbaudīta, proti, tiek pārbaudīts, vai atbilst mašīnas marka un modelis ar reģistrācijas numuru, vai gadījusies kāda kļūda. Un visa informācija tiek iepakota un nosūtīta Valsts policijai lēmuma pieņemšanai,” skaidroja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Video ir atbilde! Lai šoferis izpras avideo no CSDD un nodod Iauto publicēšanai. Varēsim kopā skatīties un spriest objektīvi. Citādi sanāk ka viens šoferis teica!

Kanibaals 25.janvāris 2020 11:45
0 0 Atbildēt

Vitronics un šie radari stradā pilnīgi atšķirīgi. Šie nemēra ātrumu tiešā veidā, bet gan kad šķērso radara kūli leņkī.

650 25.janvāris 2020 16:58
1 1 Atbildēt

Atliek vien publiski publiskot publiski pieejamo info- kāds ir šis leņķis un kāds vispār ir tā meesla maksimālais iespējamais darbības attālums, mērot "no staba līdz kustīgajam objektam".Kādas 2/3 interesentu būtu ļooti izbrīnīti to uzzināt (un pie viena arī novērtēt savu augsto idiotisma pakāpi..).

Bradypus 24.janvāris 2020 9:41
32 48 Atbildēt

Nesaprotu, kur problēma. Nordeka nav uz bankrota robežas un šoferi saņem vairāk par minimālo algu - tai ir pienākums papildināt valsts kasi pēc pirmā pieprasījuma, neapšaubot, ka kādam citam tā nauda ir vairāk vajadzīga.

Vernons 24.janvāris 2020 11:08
9 12 Atbildēt

Šis ir labais! Man patīk. Pat Krapsis atzina ka dižs bizness nesanāk. Ja nepārkāps, būs zaudējumi, velti izmesta nauda.

Kārlis 25.janvāris 2020 10:11
8 0 Atbildēt

Vai Tev šķiet, ka sodu maksā Nordeka? Maldies, sodus maksā šoferis. Un tagad padomā, vai 80EUR par neizdarītu pārkāpumu Tev, kā privātpersonai, ir mazs sods?

Palaidniex 25.janvāris 2020 15:54
0 2 Atbildēt

Un j nu par izdarītu? Tad ka šoferis pabļaustās, vēl nenozīmē knlieta safabricēta.

Ja lieta p

Sadabricèta - sodu pārsūdz un tad tiek atcelts.

Bradypus 26.janvāris 2020 22:26
2 0 Atbildēt

Skumji. Pat tik atklātu sarkasmu kāds nepamana. Tādēļ arī neizbrīna vēlēšanu rezultāti un kārtējā ticība politiķu pirmsvēlēšanu meliem.

šoferis.. 24.janvāris 2020 9:59
7 2 Atbildēt

kas nomaskēja..?? ieintetresētās personas..tipa: "PROKATIT"..kas par to atbildēs? ... vai kādu nevajadzētu atlaist no darba? ...par negodprātīgu pienākmu pildīšanu? ha ha..diemžēl ne Latvijā...skum'ji..

vaaks 24.janvāris 2020 10:09
5 0 Atbildēt

Ja nav noteikta kārtība, kā Latvijā pēc sodītā pārkāpēja - īpašnieka prasības un kas drīkst pārbaudīt radaru iepirkumu, radaros uzstādīto un mainīto programatūru, uzstādīšanas leņķus un augstumu pret brauktuves virsmu, atbilstoši katra radara pievienotajai instrukcijai, tikmēr secinu, ka ja radari iepirkti pa lēto, kā daļa no produkcijas, kas paredzēta ASV tirgum, tad tā ir ES brāķētā produkcija un no šiem neviens radars neatbilst izmantošanai Latvijā! Atvainojos, tikai vienam radaram būtu jāatbilst, kuru var uzrādīt tiesā, ja kāds starptautiski pārsūdzēs lēmumu!

Palaidniex 24.janvāris 2020 10:27
18 13 Atbildēt

Kā vienmēr. Janpieķer pārkāpumā, tāpē uzreiz - nedrīkstēja kontrolēt, nesertificētus iekārtas utt...

Kā vienmēr - kā pārkāpt - tā vecis, kā atbildēt - tā sākās “bērnudārzs”...

Bradypus 24.janvāris 2020 10:56
6 12 Atbildēt

Un ko darīt, ja nepārkāp, bet pārkāpums tiek acīmredzami falsificēts un faktiski šis viltojums tiek pat piefiksēts protokolā, kuru priekšnieks pēc tam mierīgi piesedz ar "drukas kļūdu", ignorējot jautājumu pēc būtības?

WALA 24.janvāris 2020 11:18
6 0 Atbildēt

Nu ja es redzētu ka bildē ur 2 auto es bez liekiem jautājumiem arī pajautātu kā minimums video. Jo vairāk par +10 uz speedo no atļautā braucu reti, un vtl neviens radars manu šo +10 nekad nav atsutijis, arī igauņi ne.

Freijers 24.janvāris 2020 11:39
4 0 Atbildēt

Tipiska dzimtcilvēka haluja atbilde...protams, ka vienmēr mazais cilvēks vainīgs, vainīgs tas ir no dzimšanas un nav ko tur juridiski un tehniski korekti pierādīt, vainīgs un viss. Pēcāk brīnās kāpēc mums tiesības ierobežo kā vien patīk, a vot tādu haluju pēc, kas bučo rokas soģim arī tā notiek !

Kāpēc pēc pārkāpuma jautā ? Tāpēc, ka šis "feils" citā veidā nemaz neizlec laukā !

Palaidniex 24.janvāris 2020 12:29
8 4 Atbildēt

Es nezinu - ir vai nav pārkāpums veikts.

To, visticamāk, var noteikt izmeklēšanā.

Es par principu, ka daļa ir pārkāpt varoņi, bet beidād tikt pieķerti, vai murgo visādus murgus, lai tik nenāktos atbildēt, ja pàrkāpums ir acīmredzams un neapstrīdams.

Bradypus 24.janvāris 2020 12:41
5 1 Atbildēt

Tātad tevi vairāk satrauc, ka atsevišķi indivīdi nav iemācīti uzņemties atbildību, nekā tas, ka bruņoti, organizēti, no valsts kases naudu saņemoši varoņi falsificē pārkāpumus?

Palaidniex 24.janvāris 2020 13:25
3 3 Atbildēt

Fotoradars ir īpaši bruņota ietaise?

It tiesības brīvi atstāt šo un vēlēties to fantastisko mītnes zemi, kur ir viss kā Tev patiktu!

Tīri tā - likumu pamatjēga ir gūt kopēju sabiedrības labumu drošības, rīcības prognozējamības un paļāvības veidā, visiem vienojoties par kopējām uzvedības normām.

Dienžēl, kopēja labuma dēļ ir vajadzīga gan kontrole, gan strādājoša motivācija likumpārkāpējiem. Citādi varam droši doties atpakaļ alā un dzīvot pēc “džungļu likumiem”...

Bradypus 24.janvāris 2020 13:52
8 1 Atbildēt

Paskaidrosi?

1) Kādēļ tev patīk policejisks režīms, kura ieviešanu atbalsti un aicini brīvības aizstāvjus pamest šo valsti? Varbūt labāk pats pārvācies uz kādu stingrāku rēžīmu?

2) Kā organizēta menut mafija, kas falsificē pārāpumus var nodrošināt "kopēju sabiedrības labumu drošības, rīcības prognozējamības un paļāvības veidā"?

3) Kā tavā ieskatā policejisks režīms nodrošina kopējo labumu efektīvāk par sabiedrības ētisko attītību? Līdzšinējā vēstures pieredze rāda, ka policejiskas kārtības ieviešanas metodes tikai eskalē sabiedrības degradāciju, prasot arvien bargākas kontroles metodes, līdz šis apburtais loks beidzas ar pilnīgu attiecīgās saviedrības sabrukumu. Kas šobrīd liecina/nodrošina savādāku iznākumu vai arī tu vēlies tieši šadu iznākumu?

Palaidniex 24.janvāris 2020 17:11
7 4 Atbildēt

1. Kur Tu rāvi apgalvojumu k man patīt policejiska valsts? Kur rāvi, ka Latvijā ir policejiska valsts? Un kura, tavupràt, nav policejiska valsts? Man šeit ir gana labi un nejūtos te diži apdalīts vai apbižots no valsts puses. Ja te kas nepatīk ir gana atrunāti normāli veidi, arī demokrātiskas metodes, kā mainīt situāciju. Pateiksi, kādu, tavuprāt, mazāk policejiska valsti?

2. Nezinu, manā pieredzē “mentu mafijas” falsificētu pārkāpumu nav. Šeit izklāstīts klaji vienpusējs viedoklis, kas nedod objektīvu situācijas izklāstu. Ja nepatīk lēmums, jebkurā drmokrātiskà, bet ne policejiskā valstī - ir iespēja lēmumu apstrīdēt. Lēmuma neapstrīdēšana un publiska iniciatīva bļausties nepadara valsti par policejisku. Ja nebūs noteikumu vispār vai tos neviens nekontrolēs iestāsies reāls bardaks, vai nu Tev nav pilns rublis vai esi pārāk cēlās domās par šejienes sabiedrības morāli un spējām.

3. Tu labāk parādi to nepolicejisko valsti, kurā viss zied un plaukst. Pārējais ir Tavs viedoklis.

Bradypus 24.janvāris 2020 22:22
3 4 Atbildēt

1) Apgalvoju, jo aizstāvi šādas varas struktūru darba metodes.

2) Lēmums tika apstrīdēts un policijas priekšnieks (Jelgavas) parūpējās noslēpt visus potenciālos galus tālākai lietas izskatīšanai. Tiesa, neeksistējot papildus pierādījumiem, viennozīmīgi lēmumu pieņem pēc principa "policists nemelo".

3) Pašam sava galva nav, vari tikai mērkaķoties kādam pakaļ?

Palaidniex 24.janvāris 2020 22:34
7 3 Atbildēt

Bet nosaukt to nepolicejisko valsti nespēj.

Man kaut kā valsts vara pāri nedara. Ko es daru nepareizi?

Bradypus 26.janvāris 2020 22:29
0 1 Atbildēt

Tiesi otrādi - tu visu dari pareizi. Poza atstrādāta, vazelīns bardačokā. Bet ne visiem ir tāda orientācija - ir cilvēki, kam tas nepatīk.

Palaidniex 27.janvāris 2020 10:37
0 0 Atbildēt

Nevērtē visus pēc sevis, ok?

Un tā arī nekādi nespēj nosaukt to sapņu zemi -

NEpolicejiskuma paraugu, kur viss plaukst un zeļ?

Bradypus 27.janvāris 2020 13:00
0 0 Atbildēt

Tieši tā - nevērtēju pēc sevis, saprotu, ka tev un līdzīgajiem policejisks režīms patīk.

Nosaukt neko netaisos - arī šajā jautājumā mūsu uzskati atšķiras. Piemēra eksistence vai trūkums neko nepierāda. Ja visi dzīvotu ar uzskatu, ka labāk var darīt tikai tad, ja kāds cits to ir izdarījis pirms tevis - neviens un nekad neizdomātu neko jaunu un mēs joprojām dzīvotu alās. Par laimi, ir cilvēki, kas var kaut ko izdarīt pirmie un tādēļ tev ir iespēja šeit izteikt savu viedokli, nevis ar akmens šķēpu medīt zaķus.

Palaidniex 27.janvāris 2020 19:18
0 0 Atbildēt

Tātad skaidrs - nepolicejiskāka valsts eksistē tikai Tavā fantāzijā! Turpini vien ar šķēpu ko alas medīt zaķus!

Veiksmi Tev!

Bet tā jau saka. Tiem, kas zina kas ir vazelīns un kur tas Esot jāglabā visai nopietni par to ir domājuši. Lai veicas!

Agris 24.janvāris 2020 10:43
10 7 Atbildēt

Piedodiet, bet Nordekas autobusi pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu. Piemērs pirmdienas vai otrdienas rīts ap 7:40 Jūrmalas šoseja, remonta posmā cik zināms zīme ir 70, Noredekas autobuss pa vidējo joslu gāja ar 90+.

Lieki piebilst, ka vidējā josla nav tik plata, lai autobuss tajā pienācīgi ietilptu.

Nez Nordekas mērierīces arī šādu ātruma pārsniegšanu nefiksē?

Vernons 24.janvāris 2020 10:59
6 10 Atbildēt

Tev gan grūta dzīve. Autobuss neatskaitās Tev par savu ātrumu! Pēc Tava "pulksteņa" viņš var arī 120 vilkt!

Agris 24.janvāris 2020 11:16
21 28 Atbildēt

Vernona kundze/kungs, neatceros, ka būtu Jums ļāvis sevi uzrunāt uz Tu.

Vienlaikus atgādinu, ka Nordekas autobusu vadītājiem būtu jāievēro ceļu satiksmes noteikumi.

Lai veicas!

WALA 24.janvāris 2020 11:22
4 2 Atbildēt

Lai nu butu kā budams ar Nordeku, bet to ka LV šoferi velkas tā ka es braucu garām radaram un daudzus apsteidzu, vai pat apdzenu kaut ko arī liecina, manuprāt. Sodu vēl nevienu par atruma pārsniegšana šādās situācijās saņēmis neesmu !

Mačo 24.janvāris 2020 11:51
5 9 Atbildēt

Agris ir no tiek, kas pie fotoradara no 70km/h nomet uz 50km/h. Tas nekas ka atļautais 70 un spidometrs vēl rāda ar nelielu (+) rezervi.

Agris 24.janvāris 2020 20:30
3 6 Atbildēt

Vai tad raksts ir par manu braukšanas kultūru?

Raksts ir par to, ka Nordeka saņem sodu, bet mēģina pierādīt, ka viņu autobusi brauc ar noteiktā ceļa posmā atbilstošu ātrumu. Tas ko ar savu piezīmi gribu pateikt - Nordekas autobusi mēdz braukt ar 20+ kmh virs atļautā, tāpēc subjektīvi var pieļaut, ka Nordeka sodu saņēma objektīvi.

Rr19 24.janvāris 2020 12:58
4 2 Atbildēt

Šodien viens VW uz Jūrmalas šos. apsteidz, aizlien priekšā un pie radara sāk bremzēt uz 65. Tie lielie kritizētāji varētu sevi no malas pavērot.

Palaidnis 25.janvāris 2020 19:40
0 0 Atbildēt

Raņķa dambī šie regulāri brauc pa otro joslu, kā vieglā AM

Vernons 24.janvāris 2020 11:02
7 10 Atbildēt

Cik man zināms ātrums busam ir 57 km/h.

Algas gan varēja pacelt autobusu vadītājiem atbilstoši Eiropas sodiem!!!

Palaidniex 24.janvāris 2020 12:27
9 6 Atbildēt

To nomērīja “sertificētā” un 100% nekļūdīgā GPS ierīce, kas “nepielieto” ātruma noapaļošanas algoritmus?

P.s. 57 tāpat ir vairāk kā atļautie 50.

msh 24.janvāris 2020 12:30
5 0 Atbildēt

...toties mazāk nekā 61 pie kura sākas bildes...

Palaidniex 24.janvāris 2020 13:27
0 3 Atbildēt

GPS gana precīzi uzrāda nevis momentāno, bet vidējo ātrumu.

Jo signāla uztveres īpatnību dēļ matemātiski koriģē rezultātu.

Braucot ar nemainīgu ātrumu momentānie dati mēdz lēkāt, algoritms tos matemātiski izlīdzina...

WALA 24.janvāris 2020 16:09
1 0 Atbildēt

Tas vidējais ļoti labi var sakrist ar momentāno, jautājums ir par signāla stiprumu un "iečekošanās" biežumu, bet var arī būt ka pilnīga tufta, bija man reiz Lietuvā, ka navigācija sāka rādīt ka braucu pa lauka vidu, tad gan tur nāca brinumi ārā.

Palaidniex 24.janvāris 2020 17:12
0 1 Atbildēt

Par ko arī stāsts.

Palaidniex 26.janvāris 2020 21:06
1 0 Atbildēt

Laikam daudziem nav īsti nojēgas kā strādā GPS un kā tas nosaka attālumu. Kā arī cik ļoti tas ir atkarīgs no tā, cik precīzi tiek noteikta atrašanās vieta. Parastās sistēmas strādā 1hz režīmā, šikas 10hz režīmā. Kļūda par dažiem metriem var uzrādīt gan dīvainu trajektoriju, kā arī pamatojoties uz zigzaga koordinātu līkni, nevis taisni, kā ir bijis faktiski, sanāk nepareizi ātruma dati. Jo ātrums nav nekas vairāk kā aprēķins starp laiku - vienā sekundē vai sekundes desmittdaļā - šikai GPS antenai - veiktajām attālumā izmaiņām starp precīzi vai kļūdaini noteiktiem atrašanās punktiem. Punkti kļūdaini - ātrums neprecīzs. Tāpēc arī ir šādi GPS korekcijas un datu noapaļošanas algoritmi.

Kanibaals 26.janvāris 2020 0:13
0 2 Atbildēt

Nordekai tie tahogrāfi sagrozīti.

Vernons 27.janvāris 2020 9:11
1 1 Atbildēt

Tā Tu no sertificētājiem vari norauties pa muti! Kļūda ātrumam plus mīnus 1km/h! EK Regula pieļauj kļūdu plus mīnus 6 km/h! Tāda ir ātrumu starpība starp jaunām un vecām riepām. Savu "gudrību" pataupi sev.

Katrā autobusā un smagajā ir sertifikāts par kalibrāciju! Katriem diviem gadiem. Pamēģini, vienu dienu bez kalibrācijas izbraukt uz ielas, uzzināsi cik tas maksā!

Kanibaals 27.janvāris 2020 22:14
0 0 Atbildēt

Pajāt par kalibrāciju, jo tahogrāfs pats ātrumu nemēra tā kā to visu var apiet. Takšiem ar kalibrēti skaitītāji, bet turbo tablete strādā tikai tā.

Palaidniex 24.janvāris 2020 13:28
0 1 Atbildēt

Kļūdas GPS aprēķinos ir vislielākās ātrumam mainoties.

WALA 24.janvāris 2020 14:40
2 0 Atbildēt

Arī, bet ne vienigais iemesls - GPS signāla stiprums no 3 nepieciešamajiem punktiem, tagad gan to neesu noķēris (reti gan arī lietoju) bet vispar Rīgā ir bijis ka noķer XZ kadu, iespējams atstarotu signālu un sāk rādīt visādus brīnumus. Arī ja pēkšņi laika sinhronizacija aiziet sviestā utml.

lynx85 24.janvāris 2020 14:49
4 2 Atbildēt

Par ko cepiens? Ka blakus bijis cits auto? Tad es varu uz Krasta ielas vilkt vidējā joslā ar +40 un ja bildē būs kāds cits auto pirmajā vai trešajā joslā, tad sods ir "acīmredzami safabricēts"?

reku 24.janvāris 2020 18:09
4 3 Atbildēt

Tas viss ir pupu mizas,bija tas ātrums tāds nebija.Autovadītāja algas un soda apmērs ir atbilstoš pēc fašistu standartiem.Nav tādu kuri nekad neko nebūtu pārkāpuši,nekļūdās tikai tie kuri neko nedara,bet šoferi profesionāļi pie stūres pavada daudz stundu.Stundas likme 2.70 un sods 80eu un brīnās ka tādu valsti ar ieročiem rokās aizstāvēt gatavi 3% no iedzīvotājiem.Patreiz būt autovadītājam nav prātīgākā izvēle jo autovadītājs ir nostādīts slaucamas govs vietā.

Palaidniex 24.janvāris 2020 18:42
2 5 Atbildēt

Esi nelietis, apzodz valsti un netērē algu - brauc atvilstoši CSN noteiktajam ātrumam. Kur problēma?

Bradypus 24.janvāris 2020 22:23
7 0 Atbildēt

Nepalīdz. Ir metodes, kā tāpat tevi padarīt par pārkāpēju.

Palaidniex 24.janvāris 2020 22:37
0 4 Atbildēt

Neko vairāk kā skaļus apgalvojumus neesi spējis izteikt. Ceļa darbinieka nepareizi uzstādīts stabiņš apbraukšanai nav valsts noziegums, jo tas ir parasts cilvēks, kas nav amatpersona un veic algotu darbu īpaši neiespringstot.

Palaidniex 24.janvāris 2020 19:02
1 4 Atbildēt

Tikai 3%. Nopietni?

Nebūsi ko “nedaudz” sajaucis?

www.sargs.lv/lv/sabiedriba...stavet-latviju

Tusis 24.janvāris 2020 20:00
4 5 Atbildēt

Lai kā tur būtu, bet Nordekas šoferīši nav nekādi svētie. Piemēram regulāri braucot cauri Sēbrciemam, gan virzienā uz Piņķiem, gan prom, nesās kā aptrakuši.

Agris 24.janvāris 2020 20:35
2 6 Atbildēt

Tā ir patiesība, un ja Vernona kundze/kungs par to šaubās, lai sarīko nesankcionētu randiņu uz šosejas pie pirms Piņķiem un pavēro savu superšoferu faktisko braukšanas ātrumu, ko mēra ar superprecīziem GPS rādījumiem.

Rr19 24.janvāris 2020 21:21
8 0 Atbildēt

Nomierinies tak, Vernons sen jau pelnītā atpūtā. Ko nozīmē, nesăs kā aprakuši, konkrētāk, 195 km/h?

Agrdrāzis 25.janvāris 2020 15:50
8 3 Atbildēt

Tak lai brauc tā nordeka ar +20km/h, tik un tā daudz prasmīgāki šoferi par tevi. Nu brauc vins uz 100km/h, vins to busu savaldīs labāk nekā tu savu miskasti uz 50km/h, nomierinies impotent un tinies gulēt...

Agris 27.janvāris 2020 9:04
3 2 Atbildēt

Cien Agrdrāža kundze/kungs, vai apvainot citus šī foruma dalībniekus Jums sagādā baudu tāpēc, ka Jūsu bijusī sieva vai draudziņš Jūs kādreiz objektīvi par impotentu nosauca un tāpēc Jūs joprojām vakaros raudat spilventiņā?

Jūs nezinat par manu braukšanas kultūru un iemaņām, lai varētu pat subjektīvi spriest, ka es esmu sliktāks ceļu satiksmes dalībnieks kā Nordekas šoferi.

Agrdrāzis 27.janvāris 2020 14:35
2 0 Atbildēt

Protams zinu, ka tu brauc sliktāk, jo esi vecs, lēns impotents, un tà tava itkā pieklājīgā izturēšanās vispār ir ko vērta.

V. 25.janvāris 2020 9:07
1 2 Atbildēt

Visdrīzāk viļņu atstarošana no autobusa lielā virsmas laukuma + kāda cita objekta. Rezultātā var pat tikt nomērīta ātrumu summa.

Kanibaals 26.janvāris 2020 0:14
0 0 Atbildēt

Šiem nevar, bet jebkurā gadījumā divi auto uz vienas bildes ir strīdīgi.

Gunn 25.janvāris 2020 9:11
3 1 Atbildēt

Stulsb raksts, viena tante teica, ka nebrauca tik ātri. Ir pierādijumi dod tiesā.

M 25.janvāris 2020 9:27
3 8 Atbildēt

Nordekas šoferi parakstot darba līgumu parakstās arī par to, ka darba devēja interesēs rupji pārkāps CSN un liks uz galvas citiem. Vēl jo vairāk tagad, kad jāuztur tos nīkuļus RD.

Rr19 25.janvāris 2020 10:15
6 0 Atbildēt

Cik vakar izdzēri?

M 25.janvāris 2020 10:37
0 4 Atbildēt

Ko nesaprati?

Šoferis 25.janvāris 2020 10:12
2 1 Atbildēt

Raksta autor, kopš kuriem laikiem tahometrs rāda un reģistrē automašīnas ātrumu? Tahometri ir uzstādīti arī ļoti daudzās vieglajās automašīnās, tad tie arī reģistrē ātrumu?????????

Ggl 25.janvāris 2020 10:41
4 2 Atbildēt

Sen bija laiks apšaubīt fotoradaru darbību un to specifikāciju

Kanibaals 25.janvāris 2020 11:43
3 3 Atbildēt

Neiespējami, autobuss ir lielāks atstarotājs kā vieglais tā kā sajaukt diez vai.

Vienīgi pats pagājušo gadu neapdomīgi apdzinu smago fotoradara zonā un pēc spidometra kādi 110 bija, bet soda ne, var jau būt ka smagajam tas atnāca.

Foto 25.janvāris 2020 13:10
3 0 Atbildēt

Eiropā ir noteikums, ka, ja uz šosejas fotoradara zonā atrodas 2(vai vairāki) transporta līdzekļi, tad sods netiek piespriests. (Pašam gadījies)pat foto netiek sūtīts. Mūsu policijai nepareiza uztvere par pārkāpēja vai nevainīgā sodīšanu.

Pļurkt 25.janvāris 2020 14:12
4 0 Atbildēt

Tajā foto vieglais ir ar Fotožopu mēģināts paslēpt!!!

Pēkšņi ap vieglo pazuda 9 no katriem 10 pikseļiem.

PASKATIES!!

Te ož pēc safabricētas lietas, jeb cilvēku valodā runājot pēc (soda naudas) izspiešanas!

Kanibaals 26.janvāris 2020 0:22
2 1 Atbildēt

Lai iesūta krāsaino foto no PDF dokumenta nevis šo kopiju no kopijas, jo nekādu citu auto te nemana. Kaut kādi aizdomīgi kvadrātiņi gan redzami.

Ments 25.janvāris 2020 13:37
4 1 Atbildēt

Palasot komentus, šķiet daži nesaprata raksta jēgu. Lielākie kliedzēji, ko jūs paši darat uz ceļa? Nesas ar 120-130 km/h, bet pie radara nomet līdz 85km/h. Domājat, ka par to policija atsūtīs + vai balvu? Un policijai ieteiktu, ja sūtat sodu ar foto, tad lūdzu visa ceļa kopainu. Ja būs neskaidrība ar VNZ, tad griezīšos pie jums.

Jānis 25.janvāris 2020 13:41
0 1 Atbildēt

Kā viss beidzās?

Knab 25.janvāris 2020 15:06
3 4 Atbildēt

Izskatas pec korupcijas un vainigais grib atpirkties. Kretins, parkapa bet majsat negrib

Pļurkt 25.janvāris 2020 16:38
1 3 Atbildēt

PIRMS sēdies komentēt izguli dzērumu, vai vismaz lasīt iemācies!

650 25.janvāris 2020 16:48
6 0 Atbildēt

Ja kāds kādreiz ir mēģinājis iedziļināties un palasījis to radaru kaut vai publiski pieejamo lietošanas dokumentāciju- tur ir samērā daudz visādu īpatnēju situāciju aprunāts.Iespēja ir ļoti minimāla, bet tomēr specifiskā sagadīšanās situācijā tas radars VAR kļudīties.

Un Nodrekas vadītājs diez vai ir tāds lunis, ka viņš brauks gar FR ar šādu pārsniegumu.Ja cilvēks brauc darbā vai pienākumā- tomēr lielākajai daļai ir savi pareizas uzvedības ieradumi.

Krepis 25.janvāris 2020 17:22
1 0 Atbildēt

Fotoradars filmē paralēli, policijā visai info jābūt

Jaunais 25.janvāris 2020 23:26
2 6 Atbildēt

Redzēju ka Nordea autobuss no Ventspils-Rīga reisa izbrauca no Kandavas pagrieziena uz Rīgas pusi tieši man priekšā nemaz neatvainojās!Labi ka piebremzēju citādi man man tieši virsū! Pēc tam viņu redzēju Virši DUS pusmūža gados ar pīpi rokā!

Tā ka viņi ir slikti braucēji un lai mācās CSN.

Rr19 26.janvāris 2020 10:21
4 2 Atbildēt

Cik reizes Tu esi tā izbraucis priekšā,pareizi,sevi jau neredz.

650 26.janvāris 2020 15:30
2 1 Atbildēt

Manā autobraucēja biogrāfijā praktiski neatceros gadījumu, kad man būtu pamaisījis maršruta autobuss.Vai ka es būtu ticis no tāda aizvainots vai vispār iesaistījies ar tādu kādā konfliktā.Bet tur tas pusmūža vīrs to savu pīpi (es tā domāju) drošivien kādas pāris tūkstošu reizes būtu gribējis kādam vieglā auto pilotam iebāzt izpūtējā vai vēl kaut kur dziļāk.Plika demagoģija un fufelis, nekas varāk.

Pļurkt 26.janvāris 2020 15:40
0 4 Atbildēt

Pašam tev tur ir demagoģija!!

Pa pilnam tādu gadījumu, pie kam paša pieredzētu, nevis kāds kaut kam tur pastāstīja. Pie kam TIKAI Nordeka izceļas.

reku 26.janvāris 2020 22:46
0 0 Atbildēt

Ja būtu ieminis akselatora pedāli grīdā iespējams būtu paspējis uz tikšanos ar autobusu,kaut gan maz ticams. Latvija ir apbižoto zeme un jo vairāk uz Kurzemes pusi jo vairāk tādu.

Jānis 3.februāris 2020 0:40
1 1 Atbildēt

Es personīgi gandrīz ik nedēļu redzu kā Nordeka autobusu šoferi pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus uz autoceļa A7 Rīga bauska. Viņi nerēķinās ar to ka apdraud pasažieru dīvības. Divas reizes esmu redzējis kā pretimbraucošie autovadītāji izglābj pasažierus nobraucot no ceļa, lai palaistu autobusu kurš veic bīstamu apdzīšanas manevru un laicīgi nespēj atriezties savā braukšanas joslā. Cietumā viņus nevis 80 euro sodu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti