Jaunā MAN vilcēja testa dienas Latvijā (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto.lv | 5.augusts 2020 11:04

Š.g. 16. un 17. jūlijā sporta kompleksā “333” notika jaunā MAN TGX prezentācija, dodot unikālu iespēju apmeklētājiem izbraukt pa trasi ar pirmo auto Baltijā un saņemt atbildes uz visiem sev interesējošajiem jautājumiem.

Izstrādājot jauno MAN, dizaineriem nebija šaubu par vienu konkrētu dizaina aspektu: tam uzreiz ir jābūt atpazīstamam kā MAN kravas automobilim. Rezultāts ir estētisks, mūsdienīgs un vienlaikus ļoti funkcionāls komerciālais transportlīdzeklis, ko apstiprināja arī sporta kompleksā “333” pulcējušies pasākuma apmeklētāji.

Lai saglabātu pēc iespējas zemāku gaisa pretestību, salīdzinājumā ar iepriekšējām MAN TG sērijām, vadītāja kabīne ir ieguvusi pilnīgi jaunu izskatu gan no ārpuses, gan iekšpusē. Pirmais jaunais MAN kravas auto Baltijā izceļas ar zeltīto jeb “Golden Topaz” metālisko virsbūves krāsu. Papildus uzmanību piesaista īpaša dizaina lukturi, kas tāpat kā miglas lukturi ir aprīkoti ar automātisko apsildi un ventilāciju. Šaurāki ārējie spoguļi samazina “aklo zonu”, kā arī frontālo virsmu un vēja pretestību. Vēja vadības elementi MAN priekšējā panelī uzlabo gaisa vadību radiatoram un motora nodalījumam. Paplašinot šos vēja virziena elementus ap durvīm, ir samazināta sānu gaisa plūsma, vienlaikus izvairoties no tik raksturīgā piesārņojuma, kas mēdz uzkrāties šādās vietās. Pateicoties uzlabotajai aerodinamikai, LED tehnoloģijām un pilnīgi jaunam Euro 6d dzinējam, kas tika prezentēts 2019. gadā, degvielas patēriņa ietaupījums ir sasniedzis vismaz 8%, tādējādi uzlabojot degvielas ekonomiju un būtiski samazinot CO2 izmešu daudzumu.

Jaunajam MAN, kā vienīgajiem kravas auto segmentā, ir pieejama “EasyControl” funkcija, ar kuru iespējams pārraudzīt automobili, neatrodoties tā kabīnē. Katrs “EasyControl” slēdzis ir marķēts, viegli identificējams, un to ir ērti pielāgot savām vajadzībām, pateicoties individuālajai programmēšanas iespējai.

Viens no vissvarīgākajiem uzlabojumiem, kas balstīts uz komfortu un ko piedāvā jaunais MAN kravas automobilis ir kabīnes funkciju tālvadība no atpūtas zonas ar pults palīdzību. Ar to iespējams pārvaldīt tādas funkcijas, kā piemēram regulēt klimata kontroli, apgaismojumu, skaņas sistēmu, aizslēdzot un atslēdzot durvis, aplūkojot darba laika uzskaiti un citas funkcijas.

Kabīnē ir no jauna izstrādāti autovadītāja un pasažiera sēdekļi – tagad arī pasažiera sēdeklis ir pilnībā grozāms.

Jaunie MAN kravas automobiļi pārsteidz ar vēl neredzētu multivides pārraudzības sistēmu – MAN SmartSelect. “Tā ir visnovatoriskākā multivides vadības sistēma, kas izstrādāta rūpējoties par autovadītāja drošību, lai braukšanas laikā tā skatiens netiktu novērsts no ceļa. MAN ir apzināti atteicies no skārienekrāna izmantošanas, izmantojot šo jauno multivides pārraudzības tehnoloģiju. Plānots, ka MAN SmartSelect multivides vadības princips nākotnē tiks ieviests visos kravas automobiļos,” norāda SIA “Avar Auto” pārdošanas nodaļas vadītājs Jānis Gudermanis.

Būtisks autovadītāja komforta un labsajūtas indikators ir ideāla temperatūra transportlīdzekļa kabīnē. Jaunajā MAN kravas automobilī par to rūpējas papildu elektriskā gaisa kondicionēšanas sistēma. Tā notur temperatūru kabīnē līdz pat 12 stundām, pat ja dzinējs ir izslēgts, piemēram, pārtraukumos vai pirms došanās ceļā. Turklāt tās svars, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, ir samazinājies par 100 kilogramiem.

MAN Truck & Bus pamatideja - radīt autovadītājam viskomfortablāko iespējamo darba vietu, atspoguļojas arī drošības sistēmu ziņā. Sastrēgumu asistents “Traffic Jam” palīdz izvairīties no sadursmēm sastrēgumos, bet jaunā “Turn assist” pagrieziena palīgsistēma palīdz samazināt pagrieziena leņķi, braucot nelielā ātrumā – ieviesta četrus gadus pirms tā būs obligāta prasība visiem kravas auto. Turpretī “Lane change assistant” joslu maiņas asistents brīdina par blakus joslā esošajiem transporta līdzekļiem.

Jaunā MAN TGX kabīnes komfortu, plašumu un daudzveidīgās funkcijas atzinīgi novērtēja un izmēģināja arī pasākuma vadītājs un auto eksperts Pauls Timrots.

 

 
Visi komentāri
 
ABECEDE95 5.augusts 2020 14:18
10 0 Atbildēt

Timrot! Apavus novelc! Kas par kolhozu?

drak 5.augusts 2020 22:00
3 0 Atbildēt

zeķes cauras

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti