Nākamnedēļ Latvijas novados būs apskatāma militārā tehnika

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.septembris 2021 10:44

No 14.septembra līdz 16.septembrim Latvijas novados būs apskatāma Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO kaujas grupas tehnikas izstāde, aģentūru LETA informēja Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba Informācijas operāciju daļas preses virsnieks, virsleitnants Jurģis Baumanis.

Militāro tehniku varēs apskatīt Siguldā, Zaķumuižā, Ogrē, Mālpilī, Ropažos, Suntažos un Lielvārdē. Militāro tehniku varēs apskatīt mācību laikā "Namejs 2021".

Militārās mācības "Namejs 2021" scenārijā apvienotas ar Mehanizētās kājnieku brigādes militārajām mācībām "Sudraba bulta", kā arī ar citām Nacionālo bruņoto spēku vienību un štābu taktiskajām lauka mācībām hibrīdā kara draudu pārvarēšanai.

Militāro mācību "Namejs 2021" uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras, kā arī īstenot un izvērtēt taktiskās operācijas hibrīda un konvencionāla konflikta apstākļos.

Tāpat mācību laikā notiek sadarbība ar Iekšlietu ministrijas struktūrām, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, pašvaldībām un privātajiem uzņēmumiem, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu.

Mācības norisinās divās fāzēs - augusta nogalē un septembra pirmajā pusē tiek trenētas darbības hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē tiks izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs.

Militārajās mācībās "Namejs 2021" piedalās aptuveni 9300 dalībnieku, tostarp Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Mācību cikla aktīvā fāze norisinās ne tikai Ādažu poligonā un reģionālajos poligonos, bet arī Rīgā un piegulošajos novados, kā arī Jelgavā, Kuldīgā, Dobelē, Ventspilī, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Preiļos, Daugavpilī, Rēzeknē un citās pilsētās. Militāro mācību laikā militārās tehnikas un personāla pārvietošanās ir iespējama jebkurā vietā Latvijas teritorijā.

Militāro mācību cikla uzdevumi tiek veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošas zemes īpašumiem.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti