Premjers: Lēmums par autokravu pārvadājumu slēgšanu ar Krieviju būtu jāpieņem ES kopīgi 4

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 5.aprīlis 2022 9:58

Lēmums par autokravu pārvadājumu slēgšanu ar Krieviju un Baltkrieviju Eiropas Savienībai (ES) būtu jāpieņem kopīgi, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, kas ir zināms par Ukrainas lūgumu noteikt autokravu pārvadājumu liegumu, premjers norādīja, ka satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) jau kādu laiku strādā pie tā, lai ES līmenī tiktu noteiktas sankcijas arī attiecībā uz autokravu pārvadājumiem.

Ja tiktu pieņemts lēmums par ierobežotāku, reģionālu autokravu pārvadājumu slēgšanu, tad būtu svarīgi, ka arī Somija tajā piedalās, norādīja premjers. Valdības vadītājs skaidroja, ka svarīgi, lai visas iesaistītās valstis pieņem šādu lēmumu, lai to nav iespēja apiet caur citu valsti.

Pie šī jautājuma pašlaik strādā arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un līdz preses konferences sākumam vēl nav panākts kopīgs lēmums, sacīja Kariņš.

Jau martā Baltijas valstu un Polijas premjerministri aicinājuši ES aizliegt autokravu pārvadājumus ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī šo valstu kuģu ienākšanu ES ostās.

Četru valstu valdību vadītāji izplatījuši ES līderiem adresētu paziņojumu, kurā aicina pastiprināt spiedienu uz Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 5.aprīlis 2022 12:32
3 0 Atbildēt

Brīnums ka Lietuva, Igaunija un Polija var to izdarīt atpakaļ neskatoties!

BET Latvānijas dibenlaižiem jāgaida EU "atļauja"!!

Laikam māk tikai skaļi bļaustīties, tā pat kā Gruzija!!! Kā tikai pašiem nākas no kaut kā atteikties, tā uzreiz skatās kā dibens ir saldāks!

Kanibaals 5.aprīlis 2022 15:20
1 0 Atbildēt

Krievu aģentu tīklveida struktūras ir pārāk caurvijušas Latvijas valdošo vispasaules eliti. Lietuvieši rāda mums piemēru, bet mūsējie tik spriež un spriež.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 31

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti