1,2 miljoni km un 10 gadi – Mercedes piesaka elektrisko vilcēju e-Actros 600 (+ FOTO) 7

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 11.oktobris 2023 5:06

Mercedes-Benz sarīkojis pirmizrādi elektriskās piedziņas vilcējam e-Actros 600, kam sola kalpošanas laiku 10 gadu garumā vai 1,2 miljoniem kilometru.

Tālsatiksmes pārvadājumiem paredzētais transportlīdzeklis pirmoreiz tiek piedāvāts ar savu oriģinālas konstrukcijas kabīni, kas nedublē iekšdedzes motoru modeli.

Elektriskā Actros kabīne izceļas ar gludas virsmas paneļiem un lielu gaisa dzesēšanas atveri tieši virs bufera. Mercedes tam sola sniedzamību aptuveni 500 kilometru garumā, uzlādes laiku no 20 līdz 80 procentiem pusstundas laikā, kā arī zemākas ekspluatācijas izmaksas nekā ar dīzeli aprīkotam vilcējam, kas pēc MB Truck rīkotājdirektores Karīnas Radstrēmas teiktā „kompensēs augstāko pirkuma cenu”.

e-Actros 600 ir 400 kW (544 ZS) nominālā jauda un 600 kW (816 ZS) maksimālā jauda, bet trīs akumulatori, kas novietoti tur, kur iekšdedzes motoru modeļiem degvielas tvertne, nodrošina 600 kWh.

Tiek ziņots, ka pirmās sērijas transportlīdzekļi izvēlētiem klientiem tiks piegādāti jau šī gada beigās.

Kā norāda Mercedes-Benz, automašīnas piedziņas elementi un akumulatori ir paredzēti desmit gadu un 1,2 miljonu kilometru kalpošanas laikam.

 
Visi komentāri
 
Hmm 11.oktobris 2023 10:04
8 7 Atbildēt

nesmuks pēc vella, atgādina kaut kādu padomjlaiku dzelzceļa lokomotīvi.

Krotow 11.oktobris 2023 16:34
5 2 Atbildēt

Nav jau izstādei paredzēts. Tam verķim jāvelk kravas un jābūt pietiekami aerodinamiskam.

Chalenger 11.oktobris 2023 18:59
3 1 Atbildēt

toties kabīnei un virsbūvei daudz lielu virsmu, lai var kārtīgi apgleznot pa smuko

Dalnoboj 11.oktobris 2023 21:49
0 0 Atbildēt

Gaidu ...

Mercedes 12.oktobris 2023 17:57
1 0 Atbildēt

Kā no šī soļķi noliesi?

Andree 14.oktobris 2023 22:06
0 0 Atbildēt

Nu kabīne kā ACTROSam... Ne priekšs vadītāja - ar lipīgu paneļi ,bez galdiņa, ar cietu dēļu gultu , neērtu iekāpšanu un tā var turpināt... kabīne - bojā jebkādu MB brendu !!! Par tehnisko pusi iebildumu nav. Nezināms e- ACTROS  gribas cerēt ka padomās arī pa tā vadītāju !!!

FakC 17.oktobris 2023 6:39
0 0 Atbildēt

Ar šādu "ķegumu" 95 koda vietā būs nepieciešami elektriķa augstākās raudzes papīri.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti