Precizē noteikumos velosipēdiem, kuri aprīkoti ar palīgelektromotoru un individuāli apstiprināmiem transportlīdzekļiem

 

BMW velosipēdi Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.oktobris 2016 8:35

Valdība 4.oktobrī atbalstīja noteikumu grozījumus, aktualizējot mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas tehniskos normatīvus un precizējot spēkratu kategoriju, tipu, variantu un versiju definīcijas atbilstoši jaunākajiem Eiropas Savienības un ANO/EEK normatīvajiem aktiem.

Noteikumu projektā precizētas atkāpes un to piemērošana velosipēdiem, kas aprīkoti ar palīgelektromotoru, papildināti piemērojamie atvieglojumi un precizēti to piemērošanas nosacījumi individuāli apstiprināmiem transportlīdzekļiem.

Tāpat noteikumu projektā veikti precizējumi attiecībā uz rīcību transportlīdzekļu vai to sastāvdaļu neatbilstības gadījumos.

Vienlaikus atbilstoši Eiropas Savienības direktīvai vairs nav piemērojami valsts tipa apstiprinājumi, tāpēc noteikumu projekts paredz svītrot valsts tipa apstiprinājumu sertifikātu paraugus.

Noteikumu projekta mērķis ir saskaņot piemērojamās tehniskās prasības ar jaunākajiem Eiropas Savienības un ANO/EEK normatīvajiem aktiem, kā arī papildināt un precizēt piemērojamos atvieglojumus transportlīdzekļu individuālai apstiprināšanai, samazinot administratīvo slogu transportlīdzekļu īpašniekiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad ceļu nogriež kolēģis (+ VIDEO) 7

Kravinieka šoferis Kanādā sastopas ar bīstamu rīcību no kolēģa puses. Lasīt vairāk

 

Vēlreiz mēģinās panākt sodīšanu par minimālu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu 62

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums. Lasīt vairāk

 

Ķīnas mūris kļūst biezāks. GWM turpina ar lieljaudas krosoveru (+ VIDEO) 1

Great Wall Motor (GWM) Ora jeb Ora ir vispārdotākais jaunais elektromobilis Latvijā. Tagad kārta ir GWM saimes flagmanim, ko sauc WEY 05. Tas ir premium lādējamā hibrīda krosovers. Lasīt vairāk

 

50 Volkswagen Golf GTI Dienvidāfrikas policistiem (+ FOTO) 3

Dienvidāfrikas pilsētas Durbanas Metro Police Service (DMPD) dienests ticis pie pieciem desmitiem pilnīgu jaunu Golf GTI automašīnu, kas papildinās likumsargu autoparku. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti