"Veļļuks" kā kravas transports(+VIDEO) 44

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 9.novembris 2021 6:28

Kaut kā esam pieraduši, ka velosipēds var vest tikai mūs pašus un varbūt kādu trīsgadnieku bērnu krēsliņā. Izrādās, ka veļļuks var kļūt arī par kravas transportu!

"Nu jau kādu laiku lielie ražotāji pievēršas tam, ka ražo Cargo baikus. Tas jau pēc definīcijas nozīmē kaut ko vest, tātad, kravu. Cube Cargo bike pilnā masa ir 220 kilogramu. No tās jāatņem aptuveni 30 kg pašmasa un paša pedāļu minēja svars. Tātad paliek 90 - 100 kg ko var likt iekšā un droši pārvadāt,"stāsta Juris Mikulens, Fans Prosport velosipēdu divīzijas vadītājs.Braucot nav sevišķi jānopūlas, jo cargo bike aprīkots ar īpaši jaudīgu elektromotoru un divām baterijām. Sniedzamība ir līdz pat 140 km. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
WALA 9.novembris 2021 6:51
6 1 Atbildēt

Vienīgā nelaime ka šis verķis maksā tik cik normāls ap 10 gadi vecs auto, un ja vien neesi absolūts velo fetišists, šim aparātam nav jēgas.

Jēga 9.novembris 2021 12:47
0 0 Atbildēt

Kad līdz mums atnāks liegumi centrā braukt ar dūmiņauto, cenas nekļūs zemākas (tikai minējums). Kad piegādāt paiku un alus pudeles kruogam vajadzēs nesmirdīgā veidā, velokurjeri paņems sev vienu daļu piegāžu - runa par mazajām piegādēm vai neregulārajiem sūtījumiem, kad nav jēgas dzīt lielo busu.

WALA 9.novembris 2021 13:23
4 0 Atbildēt

Paiku un pudeles tev piegādās ar auto, vienalga vai EV vai dīzelis. EV tad ja piegādātājam tas būs puslīdz izdevīgi, ja ne tad nakts vidū, kamēr neredzi "drusku parūks un padūmos" tev pie loga ar 7,5 tonnas smagu piegādes furgonu.

... 9.novembris 2021 8:21
1 1 Atbildēt

Kas tas īsti ir pēc kategorijas?

Velosipēds - wtf par velosipēdu, ja tas izmēros ir krietni platāks un ar elektrisko piedziņu. Šiem aparātiem nebūtu jābrauc pa trotuāriem un gājēju celiņiem. Arī liela daļa veloceliņu ir par šauru. Diemžēl pie mums ir daudz šādu velorastu, kas ar savu kravas velo brauc pa ietvēm un dzenā gājējus.

Arī uz brauktuves tam īsti nav ko darīt. Tas aizņem joslu, bremzē satiksmi. Un tam drošības līmenis ir nulle.

Reāli tam vieta ir tikai kaut kur laukos...

/// 9.novembris 2021 8:49
3 3 Atbildēt

Ko tik dusmīgs no rīta? Izsēdējies korķos un tagad besies? Cik esmu redzējis kravas veļļukus, tie brauc pa brauktuvi. Nu, ja nu vienīgi - es pieļauju - jaunās mammas, kas sākušas vadāt bērnus, vēl nav apjēgušās un protams, viņā'm jābrauc pa brauktuvi kā jebkuram minējam. Ceru, ka drīz izdosies Vanšu tiltam uzrīkot atfalītās velojoslas uz brauktuves, lai tās mammas nebrauktu pa ietvēm.

Velo nevar pārmest, ka tas kavē transportu. Pēc gada Rīgas lielā daļā būs 30km/st un vairs tā nejutīsi ātruma starpību - brauksi ar auto starp veļļukiem un viss būs štokos!

... 9.novembris 2021 13:39
2 0 Atbildēt

Paldies dievam strādāju no mājām un speciāli organizētajos korķos sēžu reti, bet tas neatceļ faktu par absurdumu.

Kādi 30km/h? Velorikšas brauc labi ja 10 km/h.

Pa ievēm ar saviem kravas velo brauc daudzi - gan kurjeri, gan visādi dīvaiņi ar trīsriteņiem un daži labi zināmi tipāži no "pilsēta dažiem cilvēkiem"...

msh 9.novembris 2021 22:52
1 1 Atbildēt

Platāks? Nu vismaz viģikā redzamais velosipēds neizskatās esam platāks par parastu velosipēdu - kaste ir viena platuma ar ragiem, tātad ap 60 cm.

Lauki 9.novembris 2021 8:50
3 1 Atbildēt

Laukos vieta ir tavam kūpošajam dīzelim - kā jau lauksaimniecības tehnikai.

Vjetnama 9.novembris 2021 8:59
4 0 Atbildēt

Sveiki latvieši, skatos ka esat atklājuši Ameriku! Pie mums Vjetnamā jau 50tajos gados visas kravas pārvadāja ar velosipēdiem. Arī munīciju priekš Vjetnamas kara pārvadāja ar veļļukiem. Tā kā pie jums visas jaunās tehnoloģijas ienāk ar 70 gadu nokavēšanos!

Latvietis 9.novembris 2021 9:09
5 5 Atbildēt

Mēs esam stipri, mēs esam vareni! Mēs pat pa Rīgas apkārtni un pilsētu braucam ar 4-5vietīgiem auto, pat ja lielākoties nebraucam vairāk kā 1-2 cilvēki. Vēlams palietotā vācu prēmijumā! Vai jaunā Dacia SUV-izskatīgā hečbekā! Uz velo pilsētā mēs pārsēdīsimies tikai sākot ar 2.50 par litru benjass.

9.novembris 2021 9:12
5 0 Atbildēt

Un tā pamazām atgriežamies akmens laikmetā.

Kāpēc? 9.novembris 2021 9:17
3 2 Atbildēt

Kūpošie auto, kas indē pilsētas, mūs daudz ātrāk novestu līdz akmenim. Virs kapa.

imzz 9.novembris 2021 11:05
1 0 Atbildēt

Pie kam nevajag jau kravas ričuku, lai pārvadātu kravu:

WALA 9.novembris 2021 11:10
0 1 Atbildēt

Nelaime ar "parastajiem" ričukiem ir ka 90% ir bez kravas bagažniekiem, tie ir tikai pieskrūvējami.

Tikai atsevišķiem tūrisma un elektro velo aizmugures bagažnieks ir integrēts un dod papildus stingrību visam rāmim. Attiecīgi ja standart alumīnija rāmji ir ar pilnu masu līdz ~120 kg, tad pa lielam ir diezgan sūdīgi ar kravas bagažniekiem uz šādiem veļiem.

Atliek tikai "vecie smagie" dzelzs rāmji ...

Bagāžnieks 9.novembris 2021 12:54
0 0 Atbildēt

Integrētie parasti der uzkabināmajām sānu somām un dies pas - ražotāja īpašajam stiprinājumam, uz kura likt ražotāja īpašo somu, par ražotāja īpašo cenu. Tas vairāk tūrismam un uzdarbu braukātājiem. Kravas, manā ieskatā, bez kravas velo diezko nepavadāt, ja negribās čakaru. Bērnībā neviens neveidoja uz velo gubu, bet aizmugurē piekabināja alumīnija ķerru un vilka vai sienu, vai dārzeņus, ko vajadzēja.

Ja vēl pilnai laimei tas integrētais bagāžnieks no slodzes iedod plaisu stiprinājuma rajonā, tad fiksi sagribēsies skrūvējamo bagažnieku, kurus var izvēlēties dažādus. Bet kāpēc ne priekšā, skrūvējamu pie stūres caurules, kas negrozās pakaļ pr. ratam? Ikdienai norm. variants.

WALA 9.novembris 2021 13:29
1 0 Atbildēt

Bagažnieks kas grozas līdzi stūrei ar savu svaru tev traucē stūrēt, tūrisma gadījumā var ar to dzīvot, jo tas nodrošina labāku izsvarojumu, un velo ir stabilāks, savukārt kaut kādam pilsētas verķim stūrei līdzi grozāms verķis sūkā, ir tāds uz XB3 tūrista lietots ar kravu.

Un pieredze ar pieskrūvējamiem liecina, ka problēmu ir vairāk, nekā labums no tā ka ieplaisājušu viegli izmest un nomainīt...

B 9.novembris 2021 14:52
1 0 Atbildēt

Lasi vēlreiz - pie stūres trubas (rāmis), nevis pie stūres. Nekas negrozās. OK, nevar arī kraut pārmērīgi, bet priekšā jau arī nekrauj ārāk daudz..

Pieskrūvējamos vajag tērauda kas tūrismam, tie var aprūsēt bet nelūst kā aļumiņkas. Tam gan nozīme tikai pie liela svara un sūdīgiem ceļiem. Pa pilsētu mūsdienu alumīnija grabažnieki OK kalpo, tikai normāli jānostiprina. Mēs jau te sataisījušies tonnas vest uz bagāžniekiem

Tante 9.novembris 2021 9:16
0 0 Atbildēt

Garāmejot, acī iekritis ka kravas velo ražo citi ražotāji, nekā ierasto (safety) velo ražotāji. Cube kā ķīniešu katalogu rāmju lietotājs arī cenšās ielēkt kravas velo segmentā? Nu, lai veicās konkurences cīņā ar vecajiem kravenieku būvētājiem. Šajā segmentā visam jābūt kārtīgi un pamatīgi.

WALA 9.novembris 2021 11:13
0 0 Atbildēt

Bet kopsummā ir diezgan idiotiski, ka stūrei ir ierobežots pagrieziena leņķis uz vienu pusi, izskatās ka konstruktors tupi noslinkojis.

Mjā 9.novembris 2021 11:17
0 0 Atbildēt

Tas taču Cube.

WALA 9.novembris 2021 11:28
0 0 Atbildēt

Cube nav vienīgais ar tādu stūres pievadu ! IMO LV atrodamajiem visiem ir tieši šāds risinājums

iJuris 9.novembris 2021 11:48
4 0 Atbildēt

Nekas nekas, drīz džeki jūras konteinerus ar pedāļu katamarāniem vedīs pār okeānu.

Vai cementa vedējs ar pedāļu piedziņu....

Šķiet, ka visi aizmirsuši ko ieelpo un ko izelpo cilvēks.

Vajadzētu pameklēt salīdzinājumu cilveka lietderības koeficientam pret iekšdzedzes transoprta.

Tā vien šķiet ka visi dzīvo tikai savā rajonā, nekur citur nedodas.

Man ir divi auto, ar diviem vienlaicigi gribēdams nepabraukšu, toties, ja man sagribas, es pēc 2h esmu liepājā, vai pēc 4h daugavpilī, vai LT vai ESTI.... Jebkurā brīdī, iekāpu un aizbraucu.

Nu davai veloultras, kurš tā var? Kurš aizvedīs 100kg kravu par 10 eur 100km?

Neviens, tas viss darbojas mazai kravai, mazos attālumos, labos apstākļos un kamēr nav citi kas to izdarīs lētāk.

Ibio rio, vai tiešām šķiet, ka kravas trasnoprts radās, jo tā bija grūtāk? Nē, tā bija vieglāk un efektīvāk.

iJurim 9.novembris 2021 12:35
0 3 Atbildēt

Tu pārspīlē tīšām un jauc gaisu, bet daļēji tas ir aiz nesaprašanas. Jotubā ir video, kur džeks brauc uz depo veici ar velo pēc sīkumiem - vispirms Nīderlandē un pēc tam Kanādā. Km skaits līdzīgs, bet Nīderlandē tas ir droši un patīkami, bet Kanādā - bīstami un stresaini dēļ neeksistējošas vai sliktas veloinfras. Rezultātā kanādā (ASV, Latvijā, turpini...) cilvēks brauc uz veikalu ar 5vietīgu auto un tā visi, bet sastrēgumi kļūst garāki un gaiss - sliktāks. Ar tādu kravas velo no depiņa var atvest ne tikai sīkumus, bet pat lielākus pirkumus. Arī no lielveikala nedēļas pirkumus atvest ir sīkums, un bērnus pa ceļam uz bērnudārzu. Nuja, mums jau neder bērnudārzs mājas tuvumā, viss kā amerikāņiem kur 20km līkums skaitās sīkums. Tā tik uz priekšu. Jā.

imzz 9.novembris 2021 13:44
0 0 Atbildēt

Pārklājums ar lielveikaliem ir jau tāds, ka sastrēgumus piesaukt nevietā, vismaz "virspilsētā". Ja brauc uz IKEA no Pārdaugavas darbdienā, tad gan. Tikai atpūtas krēslu no IKEA tu arī ar ričuku neatvedīsi.

imzam 9.novembris 2021 15:41
0 0 Atbildēt

ar fiat500 tu arī neatvedīsi atpūtas krēslu.

ar pasātu bez piekabes tu neatvedīsi betona maisītāju.

utt.

Atved. 9.novembris 2021 13:48
2 0 Atbildēt

Atved man uz Ādažiem no tuvākā DEPO pāris reģipša plāksnes, profilus, skrūves un maisu ar špahteli...

Ja runājam par tēmu - normālam velo plusi ir laba manevrētspēja, aizņem mazu vietu uz brauktuves (kaut gan ir daudzas ielas, kur projektētāji nav ierēķinājuši lieku pusmetru), neprasa speciālas vietas parkingam. Šitam brīnumam nav nekā no velosipēda priekšrocībām...

Nu 9.novembris 2021 14:58
1 0 Atbildēt

Lielgabarīta lietas tu arī ne ar katru auto aizvedīsi....cementa maisu (mazo), krāsas spaini un kaudzi darbarīku ar kravas velo aizvedīsi ka nemetās. Ne jau vienmēr tev jāved brusas, ledusskapis un 200kg kapu plāksnes.

Un ja kāds brauc ar auto, tu ar savu velo vienalga aizņem mazāk vietas gan uz brauktuves, gan stāvvietā. Turklāt ar kravas velo nebrauc aiz gara laika - tikai tad, kad tev kas jāved, lietas vai bērni. Viens pats uzkāp uz viegla ričuka un aizvīlē.

... 9.novembris 2021 18:33
1 0 Atbildēt

Ja ar šādu sū... lielisko aparātu ved bērnus pa brauktuvi, būtu automātiski jāizskata vecāku tiesību atņemšana. Drošības līmenis = "0"...

;;; 9.novembris 2021 20:48
0 3 Atbildēt

Nekas, nomierinās satiksmi, saliks ātruma vaļņus un vienu joslu pārveidos par atdalītu veloceļu lai jebanāts automobilī neuzteš virsū - un varēsi šajā velo vadāt gan bērnus, gan sievasmāti

Drošības līmeni nozog auto vadītāji - skaties uz to šādi.

.... 9.novembris 2021 21:00
0 0 Atbildēt

Informācija speciāli jebanātam - es bez bomžu pārņemtā centra iztikšu. Tikaiņem vērā, ka 90% ielu, ja ierīkos joslu kravas riteņiem, nekam citam tur vietas nepaliks. Varēsi kaifot un grauzt zāli, ko izaudzēsi puķupodos..

'''''' 9.novembris 2021 21:29
0 0 Atbildēt

Nevajag jau joslas uz visām ielām, pietiks ar 50%. Lai var ātri apbraukt auto sastrēgumus, neelpojot to saindēto gaisu. Lai jebanāti automašīnās sēž pašu radītajos sastrēgumos ilgi un šausmīgi

... 9.novembris 2021 22:40
2 0 Atbildēt

Lai apbrauktu sastrēgumus, jāizmanto normāls velosipēds, nevis šāds monstrīgs radījums, ar kuru korķus var tikai radīt nevis apbraukt...

P.S. pie normāli organizētas satiksmes auto sastrēgumus nerada. Tas ir jaunās Rīgas domes sapnis - radīt maksimāli lielus sastrēgumus un pašiem par to cepties...

9.novembris 2021 22:52
0 0 Atbildēt

SUVi pikapi u.c. monstruozi auto pilsētā tev netraucē, bet kravas velo - sāpe pakaļgalā. Nu, ko lai saka - ko tik tev vēl nevajadzēs piedzīvot))

... 10.novembris 2021 8:16
2 0 Atbildēt

Manā jaunībā Rīgas cetrā bija arī stūmēji, kas ar auto izmēra ratiem pa Rīgas centru pārveda mēbeles u.c. lielgabarīta preces. Un trolejbuss stāvēja, kamēr tie stūmās pa ielas vidu... Varbūt tos arī vajag atgriezt?

Izskatās, ka kādam ieslēgusies sāpe pakaļā uz SUViem? Visādā ziņā satiksmei SUVi traucē daudz mazāk, nekā lēni braucošs dīvains izstrādājums, kuru vada egoistisks subjekts bez tiesībam... Un vēlreiz atkārtošos par drošību. Kāda būtu reakcija, ja kāds brauktu pa centru ar nelielu buldozeru vai elktrokaru un pārvadādu bērnus uz šķūres vai pacēlāja ragiem? Bet ja to nosauc par velo, tad jau viss OK...

P.S. pats arī vasarā pārvietojos ar velo un arī braucot ar auto man normāli velosipēdisti netraucē. Bet šis nav velo, tas fetišs

:) 9.novembris 2021 13:49
0 0 Atbildēt

iesākumā dabū sīcim vietu piemājas dārziņā, operu vai teātri imantā, daba vietu pāri ielai un citus jaumumus.

msh 9.novembris 2021 23:06
1 0 Atbildēt

Man vienmēr patīk šitie murgoņi kam cilvēki nebrauc ar velosipēdiem jo viņiem nav veloceliņu. Tā problēma, ja tā ir problēma, ir iespējamo velobraucēju galvās un aprīkojumā, nevis infrastruktūrā. Paklausoties ko "pilsēta atsevišķiem cilvēkiem" murgo, pārņem šausmas - es uz velosipēdu skatos kā praktisku nišas transportlīdzekli ar ko var bišķi paķert brīvību - bet tie tur antoni, kā jau kārtīgiem komunistiem pieklājas, vēlas velosipēdus padarīt par važām - ielas padarīt ar mašīnām neizbraucamas, un sataisīt veloceliņus kurus aizdirst ar lēnajiem divplākšņiem. Mani, piemēram, fascinē tas arguments ka bērns nevarot braukāt pa trotuāru vai brauktuves malu - dīvaini, kad vajag kravas velosipēdus, tad uz rietumiem var paskatīties, bet ko darīt šādā gadījumā, tur gan nevar - rietumos veloentuziasti šādas situācijas risina ar tandēmiem, kur bērns sēž aizmugurē - nē, vajag veloceliņu, lai tas bērns citiem maisītos pa kājām.

iJuris 9.novembris 2021 13:40
3 0 Atbildēt

Protams, ka speciāli, tāpat ka veloultras.

"Cargo bike aprīkots ar īpaši jaudīgu elektromotoru un divām baterijām"

paskaidro lūdzu, kā šis ir velo, nevis elektrificēts mopēds.

Domāju ir laiks skarbi nodalīt, velo un elektrovelo.

Dalījums vienkāršs, velo ir tikai ar muskuļu spēku darbināms un csn kā velo.

Viss cits ir mototransports ar attiecīgas kategorijas apliecību un atbildību, taja skaitā gaismas, bremzes, OCTA, Ikgadēja TA un protams nodokļi.

Lūk, nav vairs ne izdevīgs, ne interesants.

Citādi es 5.0 benzīnauto saukšu par četritenu velosipēdu ar motoru. Braukšu tapat ka parējie, kuri grib bonusus bet negrib atbildibu.

WALA 9.novembris 2021 14:10
3 0 Atbildēt

ja automāts, un rocebe nav yz jāju, tad čista 5 litru velosipēds, pedāļi tieši 2. gab. un bez spaidīšanas uz priejš nekustēs

iJuris 9.novembris 2021 15:45
3 0 Atbildēt

Kad iešu skati, teikšu ka nemaksāšu nodokli par savu 4riteņu velosipēdu. Vienīgi bail, ka neatņem tiesības, jo CSN definē mehāniskā TL un velosipēda jēdzienus....

Jurim 9.novembris 2021 15:08
0 2 Atbildēt

Tieši tā - uz Evelo tiek attiecināti dažādi ierobežojumi, t.sk. ātrums, gan konstrukcija. Pat riepas tam vajag ar rezervi un marķējumu, lai turētu paātrinājuma un svara slodzi.

Atšķirība ir tāda, ka velo tu pats min un motors palīdz. Jā, kravas gadījumā tas palīdz ļoti būtiski, bet normāli tā ātrums ir ierobežots, ja Pupkins nav iejaucies kontrolierī un noņēmis ierobežojumu. Tikpat labi arī auto var sakruķīt (un sakruķī arī).

Svarīgi ir tas, ka jebkurš velo rada mazāku troksni un piesārņojumu kā auto. Nu labi, el. auto nesmird, bet riepas rada troksni ka prieks. Tāpēc šobrīd velo tiek aplūkots kā glābiņš auto radīto problēmu risināšanai. Velo nav ideāls transportlīdzeklis, protams, bet vienmēr jāskatās izdevumu un ieguvumu attiecība. Dzīvojamos rajonos un centrā auto reāli izbesī un aizņem vietu - tas ir fakts. Tāpēc ar laiku tos centīsies aizstāt ar mazākiem TL kas nav pārāk jaudīgi vai ātri, bet ir klusi un aizņem maz vietas. Nebaidies, ar laiku arī velo izrādīsies pārāk lieli un tos mēģinās aizstāt ar nosacīti, elektriskām skrituļkurpēm, bet viens ir skaidrs - auto nozīme tiek pārskatīta un pārvērtēta, ņemot vērā to radīto problēmu apjomu.

! 9.novembris 2021 16:30
1 0 Atbildēt

Visi man zināmie elektrovelofrīki ierobežotāju ir anulējuši teju pirkšanas brīdī.

Būu tikai normāli ka ir numurzīmes arī parastiem velo, lai tie ir identificējami, un nemuktu no CSNg vietām. Elektrovelo OCTA, bet parastiem velo CTA būtu teju ļoti ieteicama.

msh 9.novembris 2021 23:09
1 0 Atbildēt

Man patīk tā filosofija par mašīnu aizņemto vietu - žēl ka vienīgi tā nav savienota ar realitāti - nu jā, to skaisto pilsētas variantu, kur kāpņu telpas vai koridori dzīvokļos aizdirsti ar velosipēdiem.

78 10.novembris 2021 15:06
0 0 Atbildēt

tad jau labāk elektro mopēdauto pirkt.

Musk 10.novembris 2021 15:34
0 0 Atbildēt

Labāk elektro mopēdraķetes. Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti