Autovadītāji viņus nesaprot? - velobraucēji dalās savā pieredzē (+ VIDEO) 30

 
4.Studija | 20.aprīlis 2023 12:15

Vai autobraucēji apzināti cenšas nostumt no ceļa un savainot velobraucējus?

 
Visi komentāri
 
Onsis 20.aprīlis 2023 13:18
7 1 Atbildēt

Bildē redzams acīmredzams velosipēdista pārkāpums, blakus ja ir velo josla, pa brauktuvi braukt aizliegts!

0pis 20.aprīlis 2023 13:36
5 0 Atbildēt

No ietves izskata vien nevar noteikt, vai tā ir apzīmēta arī veloceļš.

Asaris 20.aprīlis 2023 15:23
6 0 Atbildēt

Nav jau īsti tā ka riteņbraucēji ar CSN būtu uz tu. Visbiežāk jau ir kak umeju tag gaņu. Un tad brīnās kapēc autobraucējiem viņi nepatīk.

0pis 20.aprīlis 2023 13:37
4 1 Atbildēt

Izeja ir kamera. Pēc mēģinājuma nostumt no ceļa jāraksta iesniegums policijai par slepkavības mēģinājumu bez iepriekšēja nodoma.

Opis 20.aprīlis 2023 14:18
13 2 Atbildēt

Es ar nesaprotu, kāpēc velosipēdisti dusmojas, kad es pastaigājos pa velo celiņu! Vai tad grūti piebremzēt, apbraukt! Nē, bet lamājas, dažs labs pat rokas palaiž! Kur problēma draudzīgi sadzīvot! Es tak neesmu vainīgs ka dažās vietās nav trotuāra, vai trotuārs ir tik bedrains, ka var kājas ilauzt! Vot i lietoju jauno gludo velo celiņu.

Man viens uzbrauca, ka es esmu pārāk lēns un čakarēju satiksmi. Piedodiet biedri velosipēdisti, uz šosejas jūs esat tik pat lēni, kā es uz velo celiņa! Vajag braukt gājēja ātrumā, tad nebūs problēmas!

0pis 20.aprīlis 2023 14:23
2 3 Atbildēt

Velosipēdists nepārkāpj CSN - pa ceļu drīkst braukt transportlīdzekļi. Bet gājējs pa veloceliņu drīkst iet tikai netraucējot velosipēdistiem, t.i. ne pa vidu, ne vairāki cilvēki blakus, ne ar suni saitē pāri veloceliņam. Normālam velosipēdistam netraucē gājējs, kas iet pa celiņa malu, tāpat kā normālam auto vadītājam netraucē velosipēdists kas brauc pa labās joslas labo malu.

Visādi ar pirkstu taisītie mēģina attaisnot savu nožēlojamo eksistenci un rada šķēršļus vai tīšām jājas virsū.

Slinkais 20.aprīlis 2023 14:26
4 1 Atbildēt

Čāpo gar maliņu, bez haotiskām kustībām. neviens neko neteiks. Bet tu tak parasti kruizē pa vidu, plātot rokas, kad sadzirdi tuvojamies velosipēdu sāc lēkāt neparedzamā virzienā

Opis 20.aprīlis 2023 14:32
4 0 Atbildēt

Nu redzi, bilde līdzīga kā uz šosejas! Eju gar maliņu, nevienu netraucēju, tad dzirdu zvaniņu un pagriežu galvu pa kreisi, lai redzētu, kas man tur dzindzina un neviļus sanāk mainīt trajektoriju uz kreiso pusi, līdz velo celiņa viducim. Līdzīgi ar velo uz šosejas, dzirdu mašīnu, griežu galvu pa kreisi un velo iestūrējas mazliet dziļāk brauktuvē. Ja vēl tajā brīdī, kad notiek samainīšanās, pretējā joslā brauc fūre vai autobuss, vietas kur palikt visiem 3 uz brauktuves esošajiem ir maz. Jātur stūre taisni, nav ko grozīt to kaklu! Es savam ričukam uzliku spoguļus, pavisam cita braukšana!

0pis 20.aprīlis 2023 14:44
1 2 Atbildēt

Galvu griežot ričuks brauc pa kreisi tiem, kas brauc uz opafiets sēžot kā pie galda. Un tiem, kam nav līdzsvara sajūtas. Kad brauc daudz maz dinamiskā pozīcijā, tad lai palūrētu atpakaļ galva negriežas pāri plecam, reizēm drīzāk caur padusi skaties.

BMW 20.aprīlis 2023 14:36
9 2 Atbildēt

Esat kādreiz domājuši, kādēļ velosipēdistiem uz ceļa mašīnas traucē, bet mopēdistiem, motorollistiem un motociklistiem ar to problēmu nav!?

Man prātā nāk tikai viena atbilde - tie pirmie nav apmācīti dalībai ceļu satiksmē, kamēr otrie ir kārtojuši eksāmenu, lai saņemtu tiesības atrasties uz ceļa!

0pis 20.aprīlis 2023 14:40
2 1 Atbildēt

Pag, dažus rakstus atpakaļ tad bija 100 komentāri ka motociklisti nezin CSN un vispār grauj auto vadītāju smalko psihi 😃

Y 22.aprīlis 2023 1:11
1 0 Atbildēt

Aizmirsi hi, hii, haa, haa pierakstīt…

Slinkais 20.aprīlis 2023 15:04
0 0 Atbildēt

Ļoti liela daļa mototehnikas tiek vadīta bez moto apmācības.

Kanibaals 20.aprīlis 2023 17:10
1 1 Atbildēt

Pēc debilās CSDD kampaņas tagad ir otra galējība, ka autobraucēji apbrauc velo pa pretējo joslu un uzskata, ka pretimbraucošajam jāmūk grāvī. 

Nekas nav arī mainījies ar velo sportistu apmācībām, atkal jau brauca haptiska grupa bez pavadošā transporta un aizņemot visu joslu. Atraduši kur trenēties uz intensīvas satiksmes ceļiem. Ostīt izplūdes gāzes ir veselīgi, sevišķi dīzeļa kvēpus.

0pis 20.aprīlis 2023 17:47
2 1 Atbildēt

Dīzeļus aizliegsim. Pareizi saki, nav vieglajiem dīzeļiem jāindē tādi paši cilvēki.

Kanibaals 25.aprīlis 2023 16:37
0 0 Atbildēt

tieši tā

Cilveeks 20.aprīlis 2023 20:22
4 1 Atbildēt

Nu lūk - videosižetā lieliem burtiem redzams, kapēc pret vellapēdistiem ir pretenzijas! Viņi NEZINA ceļu satiksmes noteikumus. Citāts no video - mēs braucam viens otram blakus, jo tā ir drošāk. CSN skaidri rakstīts, ka velosipēdisti drīkst braukt pa vienam max tuvu labajai malai. Nevis pa diviem blakus, bet PA VIENAM!!!!

Pilnīga taisnība - cieņa pret velosipēdistiem parādīsies tad, kad viniem būs cieņa pret satiksmes noteikumiem. Besī šitie - tagad viņš ir uz ielas, pēc mirkļa viņš jau ir pārtaisījies par "gājeju" un šķērso gājēju pāreju un vēl pēc mirkļa viņš jau ir "gājējs", kas brauc pa ietvi. Krustām šķērsām vienā mirklī.

0pis 20.aprīlis 2023 20:36
3 5 Atbildēt

Arī apdzīt drīkst tikai ievērojot drošu attālumu no apdzenamā velosipēdista. Bet apdzen - tik tuvu, it kā nekāda velosipēdista nebūtu.

Tāpēc arī tāda reakcija - aizņemt vairāk vietas lai motoristi pamana apdzenamos. Kas bija pirmais - ola vai vista - tagad neatbildēs neviens, bet skaidrs tas ka viena pagale nedeg un vainot tikai velobraucējus ir muļķīgi.

Krotow 21.aprīlis 2023 1:26
0 1 Atbildēt

Ar tādu attieksmi viņus drīzāk nobrauks.

msh 21.aprīlis 2023 18:40
1 0 Atbildēt

Par to divi blakus - elementāri - rietumu problēmas tiek pakāpeniski ieviestas pie mums dažādās jomās, tajā skaitā arī šajā. Mani te purnagrāmata mēdz barot ar rakstiem no pāris britu velofašistu grupām - viņiem iekš CSN ir pieņemti pilnīgi debīli grozījumi - mašīnai apdzenot velosipēdistu jādod cieta 1,5 metru distance un velosipēdisti drīkst aizņemt visu joslu, tajā skaitā braukt divi blakus, un tie ierēdņi kas to izdomāja, arī iesaka tā darīt, jo "tas novērsīs nedrošas apdzīšanas un divus velosipēdistus blakām apdzīt ir ātrāk nekā divus vienu aiz otra, jo mazāka distance!". Ir interesanti ar tiem zābakiem, kas šitam fufelim tic, padiskutēt - jautrākais ka daļa no viņiem piedevām ir arī autovadītāji, un pat tas veselo saprātu viņiem galvās nav atgriezis.

Šajā sakarā paprasīju arī vienam čalim, anglim, ar kuru mēdzu diskutēt par mašīnu dzelžu jautājumiem, cik bieži šis saskaras ar velosipēdistiem kas bloķē mašīnas [un kā ir gadījies lasīt komentāros, tad var arī gadīties kādu tūpļu dēļ vairākas jūdzes vilkties ar velosipēdista ātrumu] - atbilde bija "diemžēl diezgan bieži". Tā ka - mums vēl ir uz ko augt.

P.S. Personīgā pieredze no braukāšanas pa šoseju - vidēji mazāko distanci apdzenot dod latvieši, leiši vairāk, vācieši apdzen kā mašīnu - poļu pārāk maz lai izdarītu secinājumus bet laikam līdzīgi kā ar leišiem.

0pis 21.aprīlis 2023 22:11
1 2 Atbildēt

Britiem ir diezgan senas šosejas velo tradīcijas. Mums vēl sociālisma cēlāju domāšana - smagajam priekšroka jo tas dara svarīgu darbu, tad vieglais un visi pārējie lai stāv un gaida, kad auto aizbrauks. Ar velo nav jābrauc, jo tas ir komunisma celšanai nozagts laiks, bet lauciniekiem braukt uz fermu vai pļavu ir pieņemami.

Šis mantojums ir sakrustojies ar agrīnā kapitālisma ideju par auto kā privātīpašuma primāro elementu un brīvības nākamo pakāpi,kas jebkuru gājēju iekāpjot auto pārvērš par gonščiku un neiecietīgu gājēju nīdēju, jo jaunizceptais kapitālista kungs ir izauklējis prātulu "laiks ir nauda un gājēji/velosipēdisti nekaunīgi zog manu laiku". Bidstrupam par šo ir laba karikatūra.

msh 21.aprīlis 2023 22:37
1 1 Atbildēt

Nemurgo. Mums tādā ziņā ir optimālā kārtība - likumi neļauj velosipēdistiem izpildīties, kamēr autovadītāji drīkst lietot veselo saprātu, un nevis jāizpilda kaut kāda papīru stumdītāja murgi. Mans mīļākais piemērs ko es tiem britu jefiņiem kam cieti 1,5 metri liekas pieņemami, smērēju degunā - šoseja, smagais - 1,5 metri - pietiekami?

Krotow 21.aprīlis 2023 1:29
1 1 Atbildēt

Interesanti, kad CP sāks aplasīt un sodīt velosipēdistus, kuri brauc tiem neparedzētās vietās. Lai nav tālu jāmeklē - sākot ar Vanšu tiltu un ātro joslu aiz tā Ķīpsalā.

0pis 21.aprīlis 2023 8:41
1 1 Atbildēt

Kas tad vainas Vanšu tiltam? Braukt pa šauro ietvi, kas allaž pilna cilvēku? labā josla uz Vantenieka ir gana plata, trolejbusi vienmēr paiet garām, problēmas ir tikai lauksaimniecības tehnikas vadītājiem, kas nez kāpēc ar tādu brauc pa pilsētu. Visādu SUV-līdzīegie utt. Jo augstāk sēž, jo augstākās domās par sevi....

Krotow 21.aprīlis 2023 12:02
0 3 Atbildēt

Tur ir 2 (DIVI !!!) veloceliņi abās brauktuves pusēs.

Slinkais 21.aprīlis 2023 12:42
3 0 Atbildēt

Uz vanšu tilta nav veloceliņa. Tur ir 1.5m plata ietve ar bedrēm un bīstamām barjerām. Tur būtu jāsadzīvo gājējiem un velo?)))

0pis 21.aprīlis 2023 12:48
1 3 Atbildēt

Tās Vantenieka ietves ir bīstamas gan gan gājējiem, kuriem virsū uzlaiž velosipēdistus, gan arī velosipēdistiem. Tās ir šauras, vēl vairāk sašaurinātas ar drāšu žogiem. Tas ir noziegums, nevis veloceliņš.

Tikpat labi var uz Latvijas ceļiem uzlikt zīmi Bahn, zīmi "6 joslas" un uzskatīt ka mums ir viss ir noticis.

??? 21.aprīlis 2023 13:11
2 1 Atbildēt

Vai autovadītājs arī drīkst brīvi izvēlēties braukt pa sab. transporta joslu vai gājēju celiņu, ja viņam šķiet ka brauktuve ir šaura un bedraina?

0pis 21.aprīlis 2023 15:08
1 3 Atbildēt

Ielu vismaz cenšās uzbūvēt. Bet kas te? Ietvi pārdēvē par veloceļu! Tas ir izsmiekls. Iesaku gājējiem sūdzēt Domi tiesā.

iJuris 24.aprīlis 2023 16:29
0 0 Atbildēt

tā jauki sanāk, kad velo vajag tad drīkst, bet kad citiem tad nedrīst. Dubulta morāle kas var būt labāk.

Man varbūt ikdienā arī braukt kā ērtāk man, nevis kā visiem pēc csn>?

Uz Jelgavas šosejas arī "sportists" sportoja braucot pa ceļa nomali, bet tā vietā lai brauktu maksimāli tālu no joslām, turējās cieši pie baltās līnijas. Smagie tur brauc pa pirmo joslu, tad ko viņiem darīt? Turpināt braukt it kā nekas nebūtu bijis, jo viņa josla faktiski brīva, jeb virzīties uz kreiso joslu ar saviem 80km/h kur visi citi brauc ar 90km/h.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģisks negadījums rallija ātrumposmā Lietuvā - Latvijas rallija ekipāža iebrauc skatītājos 8

Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāžai iebraucot skatītāju pūlī, gājis bojā viens cilvēks un 14 ievainoti. Lasīt vairāk

 

Kā paceļot reprezentatīvo auto slieksni, nonācām pie uzņēmuma vieglā transportlīdzekļu nodokļa pieauguma? Intervija ar A.Kulbergu (+ VIDEO) 45

iAuto.lv lasītājs atsūtīja mums informācija, ka darba auto Cupra Formentor VZ ar 228kw jeb 310zs TSI iepriekš uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli maksāja ap 37 eiro mēnesī, bet tagad 159,60 eiro. Lasīt vairāk

 

No nākamā gada CSDD pārbaudīs “kvēpu filtru”; ieteikumi, kā uzturēt to kārtībā 37

Nereti daudziem autovadītājiem tieši partikulāro jeb cieto daļiņu filtrs, tautā dēvēts arī par “kvēpu filtru” sagādā lielākās raizes, izejot tehnisko apskati. Eksperts Ints Purmalis, Inter Cars Latvija Servisa iekārtu segmenta vadītājs skaidro – ko darīt, lai “kvēpu filtrs” nesagādātu raizes, kā to uzturēt vislabākajā kārtībā un ko darīt, ja reiz gadījies tā, ka tas ir izgriezts. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 5

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti