Policija: Obligātu veloķiveru lietošanu likumsargi kontrolētu "savu iespēju robežās" 12

 
Nozare.lv | 31.jūlijs 2023 15:52

Pieņemot Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu par obligātu ķiveru lietošanu visiem elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem, Valsts policija "savu iespēju robežās" kontrolētu arī šīs prasības ievērošanu, norāda policijā.

Lai uzlabotu kopējo situāciju ar mikromobilitātes rīkiem ceļu satiksmē, Valsts policijas ieskatā būtu atbalstāmi SM virzītie grozījumi, kas nosaka obligātu aizsarķiveru lietošanu elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem.

Ņemot vērā, ka Latvijā aizvien nav nodrošināta veloinfrastruktūra, policija noteikti atbalstot to, ka ķivere ir obligāta īpaši tad, kad šie satiksmes dalībnieki pārvietojas pa brauktuvi.

"Valsts policija iespēju robežās uzrauga visus satiksmes dalībniekus. Tāpat, ja tiks pieņemtas konkrētās izmaiņas, Valsts policija savu iespēju robežās turpinās šo ikdienas kontroli, ņemot vērā arī jaunās prasības," norādīja policijā.

Jau ziņots, ka SM plāno rosināt noteikt obligātu ķiveru lietošanu visiem elektroskrejriteņu un velosipēdu lietotājiem.

Tomēr SM parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks (NA) jau paziņojis, ka "vēlreiz izrunājām ar kolēģiem un nonācām pie kopsaucēja", ka obligāta ķiveres lietošana būtu tikai nepilngadīgiem elektroskrejriteņu un velosipēdu lietotājiem, bet pilngadīgajiem - ieteikuma formā.

 
Visi komentāri
 
0pis 31.jūlijs 2023 16:25
2 0 Atbildēt

Uzņemšanā ievestajiem skūteristiem medmāsa izdarītu atzīmi slimības vēsturē "smadzeņu rievojums nav konstatēts, pat ne no ķiveres jo tādas nebija".

didzisk 31.jūlijs 2023 16:33
3 1 Atbildēt

Tas, kurš vienu reizi ar pieri trāpīs pa asfaltu, pēc tam kiveri lietos. Man pietika, kad pārlidojot pāri stūrei, dabūju ķiverē plaisu un līdz asinīm saskrāpētu degunu. Kopš tā laika bez ķiveres reti braucu - un bērniem neļauju.

es 31.jūlijs 2023 17:45
2 2 Atbildēt

Tev ritenis ir par mazu, ja lido pāri.

0pis 31.jūlijs 2023 20:24
0 0 Atbildēt

Tu brauc ar fixi bez bremzēm, ja tev nav izpratnes par to kā bremzē velo un kas notiek, ja bremzē neapdomīgi?

es 1.augusts 2023 14:07
0 1 Atbildēt

Ar hidrauliskajām disku bremzēm, bet lietoju pamatā tikai aizmugurējās. Kombinācijā ar padilušu šosejas riepu bremzē perfekti, pat uz slapja seguma.

malacis 1.augusts 2023 18:22
2 0 Atbildēt

Pakalējā bremze ir neefektīva, tās pienesums ir neliels salīdzinājumā ar priekšējo (svara sadalījuma un fizikas likumu rezultāts, auto ir tas pats). Hidrauliskās bremzes ir labas un spēcīgas - tikai jāmācās modulēt bremžēšanas spēku, tad ar priekšējo bremzi var daudz efektīvāk nobremzēt, un nelidot pāri stūrei. Visefektīvākā bremzēšana ir uz robežas, kad pakaļējāis rats teju vai ceļas gaisā, bet neatraujas no zemes.

se 1.augusts 2023 21:11
1 0 Atbildēt

Apsveicu, esi īsts dulburs!

didzisk 1.augusts 2023 22:26
1 1 Atbildēt

Haha, ja pavisam detaļās - nomainīju priekšējās bremzes disku uz lielāku (no 160 mm uz 180) un nākamajā dienā visa ģimene ar bērniem izbraucām līkumu. Pārējie brauc pa priekšu, es ripinos pakaļ (grants ceļš, drusku lejup no kalniņa), labajā rokā telefons, meklēju pokemonus (5 gadi atpakaļ?), kreisajā stūre. Pēkšņi ieraugu, ka visi apstājušies un nospiežu bremzi līdz galam... un panikā nelaižu vaļā līdz ceļos no zemes.

650 31.jūlijs 2023 16:41
0 0 Atbildēt

Jajā,nukāātad,jawohļ. Tāpat, kā patlaban "savu iesp rob" tiek "kontrollēti" iepriekš priekšā/nospaustie Mērķi, piem.,tādi kā braucamrīku novietošana/vietā(stāvus), braukšana vienatnē (ne-korī pa 2-3 uz viena) un/vai Atļautā ātruma limitācija līdz "sabiedrībai lojālajiem" 25km/h. 

Kā arī (ieteikuma formā) ieteiksim pilngadīgajiem Lohiem braukt skaidrā prātā (vai vismaz kādā ieteicamajā daudzmaz/saprātīgā rējbuma pakakāpē). Jā.

Iautofans 31.jūlijs 2023 19:29
1 2 Atbildēt

Menti neko nav tiesīgi darīt "iespēju robežās", menti drīkst darīt tikai to, kas rakstīts likumā.

ments 31.jūlijs 2023 19:36
1 0 Atbildēt

Nē, menti drīkst darīt to, kas ir rakstīts ikrīta norīkojumā. Ja šefs teiks uz 10 ātrumpārkāpējiem 2 bez ķiverēm, tad tieši tā arī ir jādara. Tad visiem būs labi, mentam vislabāk. Tā strādā sistēma.

WALA 1.augusts 2023 8:08
2 0 Atbildēt

Neizliecies nu gudrāks, kā esi ! Likumā daudz lietas nav noteiktas vispār, vai ir noteiktas tā ka var traktēt dažādi. Ja tev pretī trāpīsies kāds VP kadrs kurš "drusku" likumos orientējas, tad uzvilks tevi par "pilnu programmu".

Bet kopusummā vari priecāties ka VP vispār ir kāds kas strādā, jo citādi to tavu "nebomža" 4 riteņu braucamo jau sen būtu aizstiepuši un krāsainajā metālā nodevuši ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Ķīnas Nio prezentē jaunu un cenu ziņā pievilcīgu Tesla Model Y konkurentu 4

Ķīnas autobūves uzņēmuma Nio jaunizveidotais apakšzīmols Onvo nodemonstrējis Tresla Model Y līdzīgu krosoveru L60, kam sola pievilcīgu cenu un sniedzamību virs 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Jēkabpilī busiņa vadītājs zaudē dzīvību ietriecoties kraviniekā (+ VIDEO) 27

Jēkabpilī, Rīgas ielas un Nomales ielas krustojumā, 14. maijā īsi pirms pulksten 21:00 notika avārija, kuras rezultātā gāja bojā "Volkswagen" busiņa vadītājs. Lasīt vairāk

 

Militārās mācības “ARROW 24” Somijā (+ VIDEO)

No 25. aprīļa līdz 14. maijam Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1.Mehanizētā kājnieku bataljona karavīri, tai skaitā valsts aizsardzības dienesta karavīri, piedalījās militārajās mācībās “ARROW 24”, Somijā. Mācības norisinājās Niinisalo garnizonā, ko organizē un vada Somijas bruņotie spēki. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti