Obligāta ķiveru izmantošana raisa plašas diskusijas (+ VIDEO) 24

 
LTV Ziņu dienests | 1.augusts 2023 10:49

Satiksmes ministrijas ideja par iespējamu obligātu ķiveru lietošanu visiem velosipēdu un elektroskrejriteņu braucējiem, izsaukusi sociālajos tīklos plašas diskusijas.

 
Visi komentāri
 
CSDD 1.augusts 2023 11:07
0 0 Atbildēt

Vislielāko pakaļsāpi tas izraisa zaļo skrejamsūdu operatoram. Kā lai nodrošina kasku katram klientam? Viņi tak tās pazaudēs! Sadauzīs! Un negribēs maksāt papildus eiro par nomu! Ai ai ai ai!

650 1.augusts 2023 13:27
0 0 Atbildēt

Man domāt, ka vajadzētu (vismaz ValstsPilsētu Centros) pilnīgi Katram satiksmes dalībniekam (4riteņu,2riteņu,2kāju,4kāju) nodrošināt individuālo Kasku (un KASKO arī dzan).

BET, kamēr (lohi) piedālās LīkumProjekta Apspriešanā,tamēr skrejamboltu operātōrs var būt itin mierīgs- ātrāk par 2026tā 1mo j-vāri nekādu problēmu nevienam nebūs.

n0@$$ 1.augusts 2023 15:54
2 1 Atbildēt

Es domāju, ka pilsētas vispār jāaizliedz privātais transports.

iJuris 1.augusts 2023 18:39
1 0 Atbildēt

vai personiskais velo arī ir prīvatais transports?

0pis 1.augusts 2023 19:39
0 0 Atbildēt

Ja tu ved ar velo bērnu vai iepirkumu somas, tad jau...ir transports? Bet runa jau par autotransportu.

650 1.augusts 2023 21:21
1 0 Atbildēt

Es jau sacīju agrāk- bērnu (Bērn-us) ir cieši (cieti) jāpiesien pie velo sipēda Rāmja.Savukārt iepirkumu somas var vilkt aiz sevis,ieteicams daļēji cietajā (daļēji mīkstajā) Sakabē.

Tā dēvētais "Kabinets" varētu (beidzoot..) izstrādāt tā dēvētos "saistošos noteikumus" - kādā attālumā no savas deklarētās dzīvesvietas konkrētais indivīds drīkst veikt tā dēvēto Pārvietošanos.Un kādus pārvietošanās līdzekļus attiecīgā Persona drīkst izmantot.

uupis niknais 1.augusts 2023 16:56
3 4 Atbildēt

Un kā laukos? Braucu ar velo sēnēs vai uz vekalu pēc maizes? Obligāta ķivere? Braucu peldēt uz kilometru attālo vēžupīti, arī ķivere? Braucu ziemā uz vekalu pēc mazes ar pižiku galvā - kur man to ķiveri uzmaukt? Uz pēcpuses vai uz elkoņa?

Tā iet kad lielākie ķiveraizstāvji neredz ne pusi no tā kas viņiem būtu jāredz un jāprot!

Aklais putns 2.augusts 2023 11:50
2 1 Atbildēt

Saņem izziņu no daktera ka Tavā stulbajā galvā smadzeņu nav un vari braukt bez ķiveres.

Kādreiz bija arī auto vadītāji, kas pļūtīja Tev līdzīgā garā: Kāpēc man jāpiespraādzējas braucot uz mežu, kā gan es varēšu piesprādžēties, ja man ir silikona krūtis arbūza izmērā u.t.t. Tagad jau vairums ir izmiruši...

uupis niknais 2.augusts 2023 12:19
0 2 Atbildēt

Nu nebūs obligātas ķiveres - nomierinies! Nu un ja tev kā vatei parastaiu NAV argumentu tad paklusē!

Putns aklais 2.augusts 2023 14:26
1 0 Atbildēt

Aha tagad vēl mētā apvainojumus par "vati". Spriežot pēc tavas mūžīgās diršanas, ka visi viapkārt vainīgi pats esi riktīgā vate...

uupis niknais 1.augusts 2023 16:59
1 4 Atbildēt

Bet tad kad aiziet runa par to ka katrā auto vajag alkotesteteri kurš neļauj iedarbināt un neļauj braukt tālāk kamēr neiepūš trubā, tad ir - nē nē tas ir par traku - dzērājšoferu jau nav tik daudz lai visiem būtu jācieš...

Kaska/o 1.augusts 2023 21:04
7 0 Atbildēt

Un gājējam arī vajag ķiveri, citādāk tie dulburi ir īsti pašnāvnieki…

Kas tev pret ķiverēm lohatron? Tas taču dēļ tavas drošības.

Pats taču skandini, lai gājēji tik pirž pāri gājēju pārejai un nemaz neskatās nekur citur.

Ko konkrēti tev ķivere izdarīja? Ko bla?

uupis niknais 2.augusts 2023 9:55
1 3 Atbildēt

Tu esi MELIS!

Es skandinu ka visiem autovadītājiem ir jāievēro CSN, ir jāsamazina ātrums pirms jebkuras gājēju pārejas un ja ir gājējs tad jāizpilda prasība DOT CEĻU!

Tu nekur neatradīsi tekstu, ka es lieku gājējiem iet pāri neskatoties! Tas vēlreiz apstiprina tavu MELĪGUMU!

Man ķiveres neko nav izdarījušas, bet es lūdzu paskaidrot ko tu darīsi ar velosipēdu lietotājiem laukos, kuri brauc uz veikalu vai sēņot vai peldēties, kuri brauc laukos un ZIEMĀ, kur viņam to ķiveri uzmaukt? Bet tu jau nemācēsi loģiski argumentēt - būs tikai personīgie apvainojumi un kā īstam krievu vatenim grābstīšanās gar dzimumorgāniem!

Aklais putns 2.augusts 2023 11:54
0 0 Atbildēt

Nemelo!!!!

Tu nepārtraukti tikai tukši dirs, ka gājēji, velobraucēji, skūteristi ir tik stulbi un nevarīgi radījumi, ka viņiem pašiem nekādā veidā nevajag rūpēties par savu drošību. Un par visu vienmēr varēs uzvelt vainu kādam citam.

uupis niknais 2.augusts 2023 12:18
0 3 Atbildēt

Citātu lūdzu!

Melis vatainais!

Aklais putns 2.augusts 2023 14:29
0 0 Atbildēt

Palasi pats - visi tavi komentāri tādi, bet nu skaidrs, ka sūdainais vatņiks atkal melo vienā laidā...

uupis niknais 2.augusts 2023 16:12
0 3 Atbildēt

Citātu vari uzrādīt?

Jeb runāsi kā vate - Ūpis visu laiku melo, bet kuros punktos konkrēti to es nevaru pateikt, bet sajūta ka melo ir... 😂😂😂

Aklais putns 3.augusts 2023 0:24
0 0 Atbildēt

Kā jau visi vatņiki Tu esi radis citēt tikai vienu punktu izrautu no konteksta un pārējo neredzēt. Laikam pižiks ar sarkano zvaigzni pierē uzvilkts pār acīm...

uupis niknais 3.augusts 2023 14:17
0 1 Atbildēt

Nu tad paskaidro man nezinītim - kuros gadījumos punkts 2.9 - Prasība DOT ceļu - strādā un kuros gadījumos nestrādā!

Bet diez vai tu mācēsi paskaidrot - jo atkal būs blēšana ka prasība dot ceļu ir tikai starp mašīnām, bet gājēju mašīnai nav jālaiž. Un ka CSDD nepareizi pieņem eksāmenu jo arī CSDD eksāmenā nav jālaiž gājēji un tādā stilā...

Kaska/o 3.augusts 2023 6:58
2 1 Atbildēt

Velreiz atkārtošis - tev jādodās pie ārsta idiot!

Par tiem gājējiem pie katra raksta dirs, ka lai tik pirž pāri, ko tad komentē pie rakstiem kuros ir video, kā to gājēju uz tās pārejas notriec, ja reiz notrieca tad tas lohs pa tavai modei arī pirda pāri, citādāk tā nenotiktu!!!

Un ķiveres vajag obligāti pilnīgi pohuj par laukiem, ja es laukos dzīvoju es arī varu neievērot noteikumus ar automašīnu? Nu loh, kā tur ir? Laukos tad varu darīt ko gribu?

Tātad pierādījums tam, ka tu esi lielākais iauto daunis!

1. Braucot sēņot velosipēdists uzvelk ķiveri!

2. Braucot uz veikalu velosipēdists uzvelk ķiveri!

3. Braucot peldēties velosipēdists uzvelk ķiveri!

4. Braucot ziemā velosipēdists uzvelk ķiveri - un pie dirsas, lai izmanto kaut vai pilno sejas moto ķiveri, nebūs jāvelk pižiks un būs drošāk!!!

Bet es saprotu, ka ar tevi nav jēgas diskutēt, jo ja cilvēks ir tik stulbs un nesaprot šīs elementārās lietas, kā “ķiveres uzvilkšana” tad ko tur runāt?

Smieklīgi, ka piemini peldēšanos, - ak vai nu nabadIņš, ja brauc peldēties nevar ķiverīti uzvilkt, vai man dieniņ, ku grūti, ku sarežģīti…., tādu bļa uz ceļa nedrīkst laist! Es svā dzimšanas dienā drīkstu nobraukt gājējus uz pārejas? Ko bla? Ko vel tu stulbenīt izdomāsi?

uupis niknais 3.augusts 2023 9:28
0 0 Atbildēt

Un ko darīsi ja neapstiprinās obligātas ķiveres? Neko! Jo vate tupā māk tikai kliegt populistiskas lietas un neredzēt drēbi!

Tu no sākuma pārstāj attaisnot dzērājšoferus, kuri mēģina sabraukt bērnus uz veloceliņa un tad parunāsim!

Kaska/o 3.augusts 2023 16:11
1 0 Atbildēt

Kāda vel vate? Kas jums prātā "vieglajiem" ir ar tiem žargoniem? Ko tas vārds "vate" vispār nozīmē? 

Tātad paskaidrošu kādēļ es tevi saucu par mudaku, bet vispār ir vel trakāk, tu esi pilnīgs daunis!

1. Es uzskatu, ka dzērājšoveri ir jāsoda, nevienu nekad neesmu attaisnojis un pats vispār nelietoju alkaholu. 

2. Kādi veloceliņi? Un kādeļ kāds uz tiem būtu jāsabrauc, es neko tādu neesmu teicis un nekad arī neesmu saskāries ar šādu lietu.

3. Ja nepieņems likumu, tā būs kārtējā gļēvulība, ja velosipēds drīkst braukt pa brauktuvi, - ķiverei jābūt un punkts!! 

JA neesi pamanīsis tad paskaties apkārt, nu jau liela daļa ir ar elektroniku apkarīnāti veļuki, drīz būs vel trakāk, viņi var izspiest tik pat cik kaut kāds sūda mopēds un stāst pat nav par to, stāsts ir daudz dziļāks, tie krāni drīkst braukt pa brauktuvi, bet vad apliecība nav nepieciešama, kā tas tā vispār drīkst būt?

Nelabojams 3.augusts 2023 14:54
0 0 Atbildēt

Dumam putnam duma dziesma.

650 1.augusts 2023 21:29
0 0 Atbildēt

Mums ir bijuši (vairāki) gadījumi, kad ceļu(vai ielu) šķērso Pīle.Kopā ar tā saucamajiem Pīlēniem.Vai, piemēram,(pēc iespējas tuvāk brauktuves Labajai malai) pastaigājas tā dēvētais Ezis.Kurš (pēc Tam) vairumā gadījumu nodrošina Brokastis krietnai Vārnu kompānijai.Vai nebūtu labāk (drošāk..), ka augstākminētās radības tomēr pārvietotos (vai tiktu pārvietotas) ar Autotransportu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Ķīnas Nio prezentē jaunu un cenu ziņā pievilcīgu Tesla Model Y konkurentu 4

Ķīnas autobūves uzņēmuma Nio jaunizveidotais apakšzīmols Onvo nodemonstrējis Tresla Model Y līdzīgu krosoveru L60, kam sola pievilcīgu cenu un sniedzamību virs 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Jēkabpilī busiņa vadītājs zaudē dzīvību ietriecoties kraviniekā (+ VIDEO) 27

Jēkabpilī, Rīgas ielas un Nomales ielas krustojumā, 14. maijā īsi pirms pulksten 21:00 notika avārija, kuras rezultātā gāja bojā "Volkswagen" busiņa vadītājs. Lasīt vairāk

 

Militārās mācības “ARROW 24” Somijā (+ VIDEO)

No 25. aprīļa līdz 14. maijam Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1.Mehanizētā kājnieku bataljona karavīri, tai skaitā valsts aizsardzības dienesta karavīri, piedalījās militārajās mācībās “ARROW 24”, Somijā. Mācības norisinājās Niinisalo garnizonā, ko organizē un vada Somijas bruņotie spēki. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti