Grandiozas naudas veloceliņiem - par 25,6 miljoniem eiro būvēs veloceļus uz Pinķiem, Ulbroku un Ķekavu 18

 
Nozare.lv | 2.septembris 2023 7:33

Rīgas pašvaldība parakstījusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par veloceļu projektēšanas un izbūves projektu no galvaspilsētas uz Pinķiem, Ulbroku un Ķekavu par 25,6 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Projekta mērķis ir attīstīt veloceļu infrastruktūras tīklu Rīgas administratīvajā teritorijā, veicinot starppilsētu savienojamību un integrēt veloceļu infrastruktūru vienotā satiksmes sistēmā ar maģistrālo veloceļu infrastruktūru.

Tas paaugstinās iedzīvotāju mobilitāti un uzlabos vides kvalitāti. Lai sasniegtu mērķi, plānots izbūvēt velo infrastruktūru 16,6 kilometru garumā trīs maģistrālajos velo maršrutos. Plānots izbūvēt veloceļu uz Ulbroku 5,4 kilometru garumā, uz Ķekavu - 4,1 kilometra garumā un veloceļu Rīga-Babīte-Piņķi 7,1 kilometra garumā.

Pašvaldībā norāda, ka Rīgas metropoles areālā trūkst vienota velosatiksmes tīkla, veloinfrastruktūra ir attīstīta fragmentāri. Tāpēc ir nepieciešams veidot vienotu un nepārtrauktu maģistrālas nozīmes veloinfrastruktūru, kas mazinātu arī velo negadījumu skaitu.

Īstenojot projektu, tiks nodrošināta maksimāli neatkarīga un droša mikro mobilitātes kustība, kuru neietekmē gājēju un privātā transporta plūsma pilsētā. Tādējādi iedzīvotājiem tiks radīta iespēja izmantot velo un citus mikro mobilitātes transporta rīkus, kas ir efektīvs pārvietošanās rīks "satiksmes maksimuma stundās". 

Projektu plānots īstenot līdz 2026.gada maijam.

Kopējais projekta budžets ir 25 633 523 eiro. Lielāko daļu veido Atveseļošanās fonda finansējums - 21 184 730 eiro, bet pašvaldības finansējums, kas tiks segts ar aizņēmumu Valsts kasē, ir 4 448 793 eiro.

Veloceļu infrastruktūras attīstība ir viena no pasākumu kopuma īstenotajā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformā, kurā kopumā plānots Rīgas pašvaldībā ieguldīt 131 miljonus eiro lielu Atveseļošanās fonda finansējumu.
 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 2.septembris 2023 16:25
1 0 Atbildēt

Es jau iedomājos to skatu, kad stiepj to dubļaino riteni uz augšējo stāvu un cauri visai hatai. Un pēc tam iet slaucīt trepes.

0pis 2.septembris 2023 17:37
1 0 Atbildēt

Jā, ir vietas kur remontē vai kaut kur izmauc gar dzelzceļu, tur protams būs smiltis, pilsētā ar gludo riepu gan neko daudz nesalasa. Ja isās pa dubļiem ar ķeburainajām riepām - tas pieslānīsies pilnas. Tas nu ir jāņem vērā tiem, kas pilsētā nezin kāpēc brauc ar kalnu ričukiem.

650 3.septembris 2023 3:37
1 0 Atbildēt

Cerams, ka puņ ,sorī, Piņķu lēdus halles apmeklētāji un/vai dažu to tur puņ.., sorī, PiŅĶos dislocicecēto StarpTautisko Skolu audzēkņi (un tos apkalpojošie mācībspēki) turpmāk tur ieradīsies TIKAI ar velotranssporta starpniecību. 

Cerams, ka tā tur trekni apmeklētā (vairākiem simtiem Motorizētā transsporta vienību paredzētā..) "autostāvvieta'' vismaz pie vienas no šīm starptautu skolām tiks likvīdi likvidēta (vēl/Par! kādiem 25 miljoļimoniem) un tās vietā izveidota tā dēvētā GājāmKājēju zōna.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti