Aicina neaizmirst par drošību, pārvietojoties ar divriteni (+ VIDEO) 13

 
LTV Ziņu dienests | 2.jūlijs 2024 10:20

Eksperti aicina neaizmirst par drošību, pārvietojoties ar divriteni, mudina vecākus ar bērniem vēlreiz pārrunāt ceļu satiksmes noteikumus, tāpat ikvienam arī padomāt par paša transportlīdzekļa drošību.

 
Visi komentāri
 
uupis 2.jūlijs 2024 10:40
3 1 Atbildēt

Interesanti, kad aicinās autovadītājus pildīt savi PIENĀKUMU CSN 25.3?

Veloderasts 2.jūlijs 2024 11:09
5 1 Atbildēt

Man nav jārūpējas par drošību, lai valdība rūpējas par manu drošību! Man ir jādzer, jāpīpē un jātiek no punkta A uz punktu B. Kad es braucu ar savu velo, visiem gājējiem, auto, moto un skūteru vadītājiem jāmūk malā! Visi kas man nepiekrīt var iet diriģēt!

uupis 3.jūlijs 2024 9:08
0 0 Atbildēt

Tu aicini nogalināt vai sakropļot velosipēdistus un gājējus?

Jebšu kā jāsaprot tavs ieraksts?

Veloderasts 4.jūlijs 2024 11:31
0 0 Atbildēt

Es esmu ceļu karalis, kad es braucu ar savu velosipēdu, visiem ir jāstāv mierā, jāskatās uz priekšu, jāvēro spoguļus un jādara viss, lai es (neaizsargātais ceļu satiksmes dalībnieks) tiktu pasargāts no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes! 

Citiem vārdiem, - tev ir jādod man ceļš!

Ja tev kaut kas nepatīk, vari iet kur tev jāiet! 😄

ro 2.jūlijs 2024 12:30
3 4 Atbildēt

Aicinu visus kas pārvietojas ar divriteni atcerēties, ka arī jūs esat satiksmes dalībnieki, domājam līdzi..nekavējam satiksmi velkoties pa ielām, ja blakus ir plata ietve..atceramies dārgie velosipēdisti, ka jūs neesat "tramvaji" un manevra iespējas pastāv 😃

0pis 2.jūlijs 2024 12:35
3 1 Atbildēt

Kāpēc tu mudini apdraudēt gājējus, braucot pa ietvēm? Tas nav droši. Auto nav tramvajs, apbrauks velosipēdistu vai mazliet piebremzēs līdz būs iespēja apdzīt.

0pis 2.jūlijs 2024 12:57
3 1 Atbildēt

Ja tu vienreiz pabrauktu ar velo pa ietvēm, saprastu ka 1) uz ietves esi viesis un nav iespējams braukt ar velo ātrumu 2) no ēkām iznāk cilvēki - tātad, gar ēkas sienu braukt vispār nevajag un platā ietve automātiski ir 2 šaurāka braukšanai 3) esi tuvāk ēkām un ir sliktāka pārskatāmība gan tev, gan auto braucējam krustojumos vai pie pagalmu izbrauktuvēm 4) ietves apmales un brauktuves savienojums ir šķērslis, kas kavē braukšanu.

Īsumā, nav neviena argumenta par labu braukšanai ar velo pa ietvi. Nada. Itin neviena. Zero.

uupis 3.jūlijs 2024 9:10
2 0 Atbildēt

Ej atpakaļ uz autoskolu!

200. Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja to nav vai tie ir attālināti no ceļa, velosipēdu vadītājiem atļauts:

200.1. braukt pa brauktuvi vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves (braukšanas joslas) labajai malai.

uupis 3.jūlijs 2024 9:11
2 0 Atbildēt

Kur tu tur redzi vārdiņu ietve???

Sētas noteikumi?

BMW 3.jūlijs 2024 8:36
1 1 Atbildēt

Velosipēdisti brauc kā grib un kā viņiem ērtāk! Arī sarkanā gaisma ir tikai rekomndējoša. Cik ir novērots uz tās pašas Barona ielas, tad velosipēdisti pamatā brauc pa to rekomendējamo velo ceļa daļu, jo tur ir gludais bruģis, bet daži brauc pa trotuāru. Kad luksaforā iedegas sarkanais, labi ja 1 vai 2 godīgi gaida, visi pārēji turpina maukt pie sarkanā. Kautrīgākie sarkanās gaismas braucēji parasti uzbrauc uz trotuāra un tad jau šķērso ielu pie gājējiem domātā zaļā signāla šķērsielas škērsošanai. No tā izdaru secinājumus, ka velosipēdisti pamatā ir egocentriski radījumi, kuriem nerūp nekāda drošība un nekādi gājēji, viņi pirmām kārtām domā par sevi, jo baidās, ka nopūs rokas vai k';ajas, ja pagaidīs pie luksafora kopā ar tiem dažiem godīgajiem, kas ir mācījušies ceļu satiksmes noteikumus, kad skolā kārtoja B kategorijas tiesības.

Zapte 3.jūlijs 2024 8:37
1 0 Atbildēt

Un viņi būs pirmie, kas sāks šūmēties, ja tu ar mopēdu vai stāvdrāzi darīsi tāpat kā viņi!

uupis 3.jūlijs 2024 9:16
0 1 Atbildēt

Nu bet lūdzu - raksti iesniegumu vai sauc policiju!

Tev neviens nav devis tiesības ne pārkāpt ne sodīt!

Jebšu tava doma ir tāda, ka es kā gājējs parastais drīkstu šaut ar ieroci uz šoferi, jo viņš sēžas pie stūres reibumā vai pārbrauc pie sarkanā?

Šoferi arī brauc kā grib - un? Tāpēc es drīkstu katram idiotam spert pa bleķiem vai ielaist skrotis pakaļā? Visi kārtoja tiesības un zin ka eksistē LABĀ ROKA - cik daudzi viņu ievēro??? Tu izpildi LABO ROKU piemēram ALFA daudzstāvenē? NĒ!!! 100% garantija!

0pis 3.jūlijs 2024 9:44
1 0 Atbildēt

Vecīt, tu jau nesaproti) Pirms parādījās auto - smagas bleķa kastes kas drāžas lielā ātrumā un nes līdz milzu potenciālo enerģiju, nevajadzēja nedz luksaforus, nedz noteikumus. Cilvēki krustojumā sasveicinājās un gāja tālāk. Ja gājējs redz ka krustojums ir pārskatāms, ceļš ir brīvs un pāriet pie sarkanā - nu, kas tad tur tāds var atgadīties, pasakiet man?

Auto pie krustojuma pie sarkanā jāapstājas tāpēc ka ātrums un masa ir tik lieli, ka auto vienkārši nespēj apstāties zibenīgi, kā gājējs. Un ja satiekas divas bleķa kastes ar ātrumu virs 5km/st jau rodas gana lielas sekas. Turklāt tās bleķa kastes var lidot pa gaisu, trāpīt cilvēkiem vai pat ēkās. Tikai tāpēc ir visa tā stingrā regulēšana.

Tā vien šķiet, ka auto vadītāji nenovērtē milzu privilēģijas, ko tie bauda un lien pudelē par dabiskām lietām, kad gājējs vai velo šķērso ielu nesagaidot zaļo un tai pat laikā netraucējot auto un nevienu neapdraudot. Protams, ja dārzenis kurpēs/uz velo klausās mūziku, neskatās apkārt un tik mauc, tā ir problēma gan pārējiem, gan viņam pašam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 24 000 eiro - Opel Frontera kļūst pieejams pasūtīšanai (+ FOTO) 2

Vācijas autobūves uzņēmums Opel uzsācis pasūtījumu pieņemšanu kompaktā krosovera Frontera iegādei, solot, ka būs pieejamas hibrīda un pilnībā elektriskās versijas. Lasīt vairāk

 

Vienīgais Pagani Huayra ar mehānisko pārnesumkārbu (+ FOTO) 5

Itālijas superauto ražotājs Pagani pēc klienta pieprasījuma izstrādājis unikālu superauto Epitome, kas kļūst par pirmo Huayra ar mehānisko pārnesumkārbu. Lasīt vairāk

 

Satiksmi Jūrmalā pie Majoru stacijas uzraudzīs viedās kontroles iekārtas 5

Lai uzlabotu satiksmes drošību, pie regulējamas gājēju pārejas Lienes ielā, Jūrmalā, iepretī Majoru dzelzceļa stacijai, ir izvietota viedā satiksmes kontroles iekārta, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Lasīt vairāk

 

Kulbergs: "Rail Baltica" ir tik dziļā bedrē, ka tas var fundamentāli ietekmēt esošo valsts budžetu (+ VIDEO) 15

Dzelzceļa projekts "Rail Baltica" ir tik dziļā bedrē, ka tas var fundamentāli ietekmēt esošo valsts budžetu, intervijā raidījumā "Rīta Panorāma" vērtēja "Rail Baltica" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Andris Kulbergs (AS). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti