Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Trakie tramvaji! :D

joop Reģ.: 21.04.2006

Katru dienu braucot pie stūres esmu redzējis daudz un dažādus satiksmes negadījumus,bet šī rīta cirks uz Maskavas ielas kad divi tramvaji nesadala ,nevis ceļu,bet sliedes...INDIJA

Bams Reģ.: 28.02.2005
0 0 Atbildēt

Kamēr Rīga iemēģina savu jauno, ultra-moderno-pēdējo-jaunāko-Škodas svēto sliežu govi

Škoda pa tam laikam pamazām iekaro ASV tirgu un šajās dienās prezentēja savu tramvaju Vašingtonas mēram un presei.

Atšķirība starp Rīgu un Vašingtonu tikai ir tāda, ka tramvajs tur pilnība tika nolikvidēts 1960.gadā un tagad to būvē no nulles, taču Vašingtona izvēlējās un Škoda šiem piegadās teju jau 10 gadus vecu modeli - Škoda 10T par nieka 3.3mlj$ gabalā.

Foto no notikuma vietas -www.designwonderland.net/...

0 0 Atbildēt

Kamēr Rīga iemēģina savu jauno, ultra-moderno-pēdējo-jaunāko-Škodas svēto sliežu govi

Škoda pa tam laikam pamazām iekaro ASV tirgu un šajās dienās prezentēja savu tramvaju Vašingtonas mēram un presei.

Atšķirība starp Rīgu un Vašingtonu tikai ir tāda, ka tramvajs tur pilnība tika nolikvidēts 1960.gadā un tagad to būvē no nulles, taču Vašingtona izvēlējās un Škoda šiem piegadās teju jau 10 gadus vecu modeli - Škoda 10T par nieka 3.3mlj$ gabalā.

Foto no notikuma vietas -www.designwonderland.net/...

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Un cik tad Rīgas zilie brīnumi izmaksāja – nu tīri tā – bez vadu un sliežu pārmetināšanas…

HIPPY Reģ.: 11.12.2001
0 0 Atbildēt

Bams – labāk pasaki vai tā jaunā buņdža ari pārvadā pasažierus? Ja jā tad kurās dienās???

Esmu tikai dzirdējis atsauksmes ka jau esot vadāti pasažieri. Un viņiem esot bijis tāds mazvērtības kompleks tajos tramvajos tajā brīdi, kad garām braucot vecais tramvajs.

0 0 Atbildēt

HIPPY rakstīja: Bams – labāk pasaki vai tā jaunā buņdža ari pārvadā pasažierus? Ja jā tad kurās dienās???

Nē. Tas braukā katru dienu, kruķī km, deldē riteņus un bremzes. Orientējoši- maija beigas/jūnija sākums varētu būt tā pastarā diena

Saka jau, ka viss esot kārtībā, bet nezinu, kapēc arī Prāgā rodstveņņiks mūsējam vēl joprojām tiek testēts un brauc bez pasažieriem, kaut viņiem tas tramvajs tur ir jau kopš pagājuša gada...

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Un cik tad Rīgas zilie brīnumi izmaksāja – nu tīri tā – bez vadu un sliežu pārmetināšanas…

Nezinu. Kaut kur 1.8 lati laikam bija.

Reāli sliedes pa šiem pēdējiem 2 gadiem pa 6.maršrutu ir mainitas, bet pārsvarā taisnajos, garajos gabalos.

Savukārt visas pārmijas, izņemot 2 gab. vēl joprojām vecās, padomju laika, pie Bērnu pasaules kā bija tā ir Kangaru kalni. Solija visu nomainīt, bet izskatās, ka džeki konstatēja, ka jaunā bundža reāli pabraukt var, tad nu, šķiet, ir uzlikts po uz to maiņu. Un ar vadiem ir tas pats. Nomainitas specdaļas un turētāji, bet pats kontaktvads tas pats, vecais. Ekonomija, blin

0 0 Atbildēt

Nedaudz OFF, kaut gan tā pati dzelžu tēma;

Vakar tika atvērti konverti un publiskoti iespējamie pretendenti uz LDZ elektro un dīzeļvilcienu piegādi.

Pretendenti ir trīs:

*Konstrucsones&Oksyler de Ferrocarriles (Spānija)

*Stadler (Šveice)

*RVR/ Bombardier

Ja uzvarēs RVR, brauksim ar kaut ko aptuveni šādu:

img141.imageshack.us/...

0 0 Atbildēt

Es PAR – RVR

0 0 Atbildēt

Bams rakstīja: Un ar vadiem ir tas pats. Nomainitas specdaļas un turētāji, bet pats kontaktvads tas pats, vecais. Ekonomija, blin

Nu tak vecie tramvaji vēl skraida – grafīts sasmērē vadus – nafig mainīt ja smērviela vienmēr svaiga…

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Bams rakstīja: Un ar vadiem ir tas pats. Nomainitas specdaļas un turētāji, bet pats kontaktvads tas pats, vecais. Ekonomija, blin

Nu tak vecie tramvaji vēl skraida – grafīts sasmērē vadus – nafig mainīt ja smērviela vienmēr svaiga…

Kāds grafīts??? Ar to tak gadus 20 neviens nebrauc. Sen jau liek metāliskās oglites. Ar grafītu var nobraukt vienu apli, lietus laikā/ziema pat tam nepietiek...

p.s. Es ar par RVR.

0 0 Atbildēt

Es Pret

*Konstrucsones&Oksyler de Ferrocarriles (Spānija)

*Stadler (Šveice)

0 0 Atbildēt

Bams rakstīja: Kāds grafīts??? Ar to tak gadus 20 neviens nebrauc. Sen jau liek metāliskās oglites. Ar grafītu var nobraukt vienu apli, lietus laikā/ziema pat tam nepietiek...

Apgaismojiet lauciniekus – a no kā tad drātis melnas paliek???

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Bams rakstīja: Kāds grafīts??? Ar to tak gadus 20 neviens nebrauc. Sen jau liek metāliskās oglites. Ar grafītu var nobraukt vienu apli, lietus laikā/ziema pat tam nepietiek...

Apgaismojiet lauciniekus – a no kā tad drātis melnas paliek???

No tām pašām oglitēm (neatceros, kas tur par sakausējumu bija) + labi daudz solidola + elektrība(kā zināms, elektrība tumša lieta, redzēt to nevar, bet sajust gan var DD) = melnas drātis.

0 0 Atbildēt

Nu re – būtu RVR tramvaji – drātis būtu baltas

lidvaavere Reģ.: 23.11.2009
0 0 Atbildēt

Es uzskatu, ka Rīgā citas iespējas nemaz nav, kā tikai tramvaju satiksmi attīstīt. Ielas ir tik platas, cik viņas ir, platākas viņas nepaliks. Satiksmes organizētājiem jātiecas uz to, lai visi savas lamatas nedzītu uz centru, bet gan braukātu ar sabiedrisko transportu. Ja sabiedriskais nebūtu tik dārgs un ja atrisinātu bomāru problēmu, es pats ļoti labprāt ikdienā izvēlētos braukt ar tramvaju, nevis korķos sev nervus bojātu. Un domāju, ka līdzīgi kā es domā daudzi cilvēki.

Turklāt, attīstot tramvajus, mēs, kā valsts, nebūtu tik ļoti atkarīgi no arābiem un viņu naftas. Ar gadiem nafta paliks aizvien mazāk, attiecīgi viņa kļūs dārgāka un dārgāka. Tapēc, manuprāt, ir būtiski par to sākt domāt jau tagad.

Nedaudz rēcīgi liekas arī tas, ka vienam bembistam ar mazu dzimumlocekli, redz, traucējot tramvajs, kas uz darbu aizvizina nevis viņu vienu, bet, piemēram, 80 cilvēkus.

0 0 Atbildēt

lidvaavere rakstīja: Es uzskatu, ka Rīgā citas iespējas nemaz nav, kā tikai tramvaju satiksmi attīstīt. Ielas ir tik platas, cik viņas ir, platākas viņas nepaliks. Satiksmes organizētājiem jātiecas uz to, lai visi savas lamatas nedzītu uz centru, bet gan braukātu ar sabiedrisko transportu. Ja sabiedriskais nebūtu tik dārgs un ja atrisinātu bomāru problēmu, es pats ļoti labprāt ikdienā izvēlētos braukt ar tramvaju, nevis korķos sev nervus bojātu. Un domāju, ka līdzīgi kā es domā daudzi cilvēki.

Turklāt, attīstot tramvajus, mēs, kā valsts, nebūtu tik ļoti atkarīgi no arābiem un viņu naftas. Ar gadiem nafta paliks aizvien mazāk, attiecīgi viņa kļūs dārgāka un dārgāka. Tapēc, manuprāt, ir būtiski par to sākt domāt jau tagad.

Nedaudz rēcīgi liekas arī tas, ka vienam bembistam ar mazu dzimumlocekli, redz, traucējot tramvajs, kas uz darbu aizvizina nevis viņu vienu, bet, piemēram, 80 cilvēkus.

Es ar par to lai tramvajs kursē pa vecrīgas šaurajām ieliņām

0 0 Atbildēt

lidvaavere rakstīja: Es uzskatu, ka Rīgā citas iespējas nemaz nav, kā tikai tramvaju satiksmi attīstīt. Ielas ir tik platas, cik viņas ir, platākas viņas nepaliks. Satiksmes organizētājiem jātiecas uz to, lai visi savas lamatas nedzītu uz centru, bet gan braukātu ar sabiedrisko transportu.

Risinājums ir: Maksas tilti…

0 0 Atbildēt

lidvaavere rakstīja: Un domāju, ka līdzīgi kā es domā daudzi cilvēki.

No operas pulkstens 3 atiet tramvajs Rīga–Valka…

Vai nu arī visa valsts ir tikai viena Rīga…

0 0 Atbildēt

lidvaavere rakstīja: Ja sabiedriskais nebūtu tik dārgs un ja atrisinātu bomāru problēmu, es pats ļoti labprāt ikdienā izvēlētos braukt ar tramvaju, nevis korķos sev nervus bojātu. Un domāju, ka līdzīgi kā es domā daudzi cilvēki.

No šā mēs secinām ka nevis man traucē tramvajs, bet jūs traucējat tramvaju kustībai sēžot korķī un paliekot uz sliedēm…

0 0 Atbildēt

lidvaavere rakstīja: Nedaudz rēcīgi liekas arī tas, ka vienam bembistam ar mazu dzimumlocekli, redz, traucējot tramvajs, kas uz darbu aizvizina nevis viņu vienu, bet, piemēram, 80 cilvēkus.

Saskaiti kvadrātkilomotrus – cik aizņem tramvaja sliedes…

Tālāk paskaties ko visi vēlas – labklājību vai eksistenci?

Pēc tam pastāsti kā personīgais transports skādē labklājībai, mobilitātei un biznesam un cik šajā sfērā lielu pienesumu dod tramvajs.

No kā mēs varam secināt: jūs vēlaties lai Latvijas iedzīvotāja labklājība ir tramvaja mēnešbiļetes lielumā…

0 0 Atbildēt

Ja jūs lidvaavere esat redzējis mani kailu tad 99% ka jūs esat sieviete.

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Bams

No tām pašām oglitēm (neatceros, kas tur par sakausējumu bija) + labi daudz solidola + elektrība(kā zināms, elektrība tumša lieta, redzēt to nevar, bet sajust gan var DD) = melnas drātis.

-----------------------------

Krievu laikos, cik atminu, bija preseeta ogle, taas toch galapunktaa mainiija peec katra aplja laika Peechaak saaka izmantot daudz izturiigaakas ogles / grafiita kompoziita "ogliites" - labaak sliid, mazaak deldee vadus. Iespeejams, ka tagad, kaa visur, kur izmanto sliidoshus straavas nonjeemeejus (ne tikai tramvajiem!) izmanto "ogliites" vara / grafiita pulvera kompoziita - labi vada straavu, grafiits paliidz nedeldeet vadus.

HIPPY

Es ar par to lai tramvajs kursē pa vecrīgas šaurajām ieliņām

------------------------------------

Nujaa, tu neatmini, kaa tramvajs sukaaja pa tagadeejo Marijas / Chaka ielu, griezaas iekshaa pa Avotu ielu un pa to vaaleeja liidz Sarkanaa Krusta slimniicai (J.Asara iela?) Bet tad es arii veel biju mazs

Toties to, kaa 8.,9. un 12. trolejbusi naaca no Oktobra (Akmens) tilta, paari tramvajsliedeem shkjeersoja Komjaunatnes krastmalu, taalaak pa Im. Sudmalja (Greecinieku) ielu vilka liidz Universaalveikalam, griezaas pa kreisi uz Valjnju ielu, pa to liidz Ljenjina (Kaljkju) ielai, atkal pa kreisi un atpakalj uz Oktobra tiltu - atceros labi Dafiga ir braukaats

IkdienasViesis Reģ.: 24.02.2003
0 0 Atbildēt

Domāju, ka Rīgas vecpilsēta mierīgi pašlaik var iztikt ez tramvaja. Arī Prāgā 60-tajos gados teju visas Prāgas vecpilsētas ielas bija pilnas ar sliedēm, sliedes bija pat uz Kārļa tilta. Savulaik jau bija projekts - no Akmens tilta - pa kreisi , taisīt sliedes līdz Ausekļa ielas rinķim, kur pa tasno attiecīgi palaist 5. maršrutu un Ķengaraga maršrutus. Drīzāk, varēja pagarināt 2.maršruta līniju līdz Zolitudei . Cik esmu dzirdējis, nākotnē Jūrkalnes ielas turpinājumā Zolitudē esot paredzēts viadukts uz Zasulauka pusi. Tad jau tas projekts droši vien varēs realizēties. Lidosta tur arī netālu - tramvajs līdz lidostai pēc eiropas gostiem šodien tiek uzskatīts par LABO stilu. Varbūt, kādu eiropas piķi tur vēl varēs dabūt ?

Klīst jau arī runas atjaunot 6.maršrutu līdz Ausekļa ielai. Bet, vai atkal nebūs par smagu Nacionālā teatra slavenajam pagriezienam ?

IkdienasViesis Reģ.: 24.02.2003
0 0 Atbildēt

Par tām grafīta oglītēm - cik atceros, tas izskatījās pabriesmīgi. No skolas gadiem atceros, ka tarmvajiem un trolejbusiem visi jumti un pakaļējie logi melni bija. Īpaši jau lietainā laikā - melna "zupa" tecēja no jumta uz galvas pasažieriem. Ar gaišām drēbēm tolaik trambulī vispār nevarēja kāpt - visur bija tie grafita putekļi. Arī vadītāji ,nabadziņi, bija nosmērējušies ar to grafitu kā mori. Šķiet, ka modernās oglītes parādijās laikā, kad pa 2.maršrutu kursēja 3 kopā sakabinātās Tatras - tad pa TV sižetā stāstīja, ka ar jaunajām oglītēm 3 vagoniem pietiekot ar VIENU kontaktstieni. Tas jau bija liels sasniegums. Pirms tam jau Tatras kursēja ar paceltu kontaktstieni uz abiem vagoniem. ( vēl 80-tie gadi).

0 0 Atbildēt

IkdienasViesis rakstīja: Savulaik jau bija projekts - no Akmens tilta - pa kreisi , taisīt sliedes līdz Ausekļa ielas rinķim, kur pa tasno attiecīgi palaist 5. maršrutu un Ķengaraga maršrutus.

Bija un plānos to bija novākt no Basteja/Krovalda bulvāra. Bet parēķināja un secināja, ka tāds maršruts nebūtu nevienam vajadzīgs, jo tur neesot pasažieru.

Vispār līdz pat 1954.gadam VISI Rīgas tramvaju maršruti kursēja pa loku apkārt Vecrīgai, turklāt no katra maršruta viens vagons brauca pa pulksteni, nākamais pret pulksteni utt. un visi bija apmierināti.

Drīzāk, varēja pagarināt 2.maršruta līniju līdz Zolitudei . Cik esmu dzirdējis, nākotnē Jūrkalnes ielas turpinājumā Zolitudē esot paredzēts viadukts uz Zasulauka pusi. Tad jau tas projekts droši vien varēs realizēties. Lidosta tur arī netālu - tramvajs līdz lidostai pēc eiropas gostiem šodien tiek uzskatīts par LABO stilu.

2.tramvajs ir kandidāts uz slēgšanu, jo no vasaras, kad stājās spēkā jaunie RS saraksti uz 2.maršruta paliek 3 tramvaji, (tagadējo 4 vietā) un tas nozimē, ka ar to brauks vēl mazāk pasažieru...

Lasītākie raksti

Jaunie raksti