Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

 
msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Vakardien atcerējos Sliņķa pasakas par to, cik pseidodžipi esot ērti cilvēkiem kam ir kustību problēmas Kādu laiciņu atpakaļ mana vecmāte nokrita, sasita gūžu un tagad knapi spēj paiet - vakar bija jābrauc uz vienu ģimenes pasācienu, braucu gan es, gan mans brālēns ar savu jauno Rāvējslēdzēju - vecmāti, protams, vedu es, jo rāvējslēdzējā viņa ierāpties nespētu, kamēr golfs ir pareizajā augstumā. Bet nekas, atnāks Sliņķis un sāks stāstīt cik ērti cilvēkiem ar sāpošām kājām vai mugurām rāpties iekšā augstos mašīnu izstrādājumos...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Droši vien mocīji savu vecmāti un nelaidi uz ērtu auto, lai tik Sliņķim kaut ko pierādītu

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Piedod, bet es ne tikai viņu labprātāk redzu ejam nekā nākam, un izvairos no viņas cik iespējams, bet šajā gadījumā vēl uz mani bija jāgaida, jo es biju aizbraucis uz Liepāju, un tā kā Liepāja arī ir bik izrakņāta, tiku no tās ārā vēlāk nekā gaidīju - ta nu kad es ierados, iestumdamies sētā ar pakaļu pa priekšu lai manai vecmātei nebūtu jāiet apkārt mašīnai, gan viņa, gan mans brālēns mani jau sētā gaidīja - ja tas rāvējslēdzējs būtu tik ērts kā tu apgalvo, es viņus būtu saticis jau Nīcā. 

Mani vienīgi pats rāvējslēdzējs paņēma uz izbrīnu - es gaidīju ka brālēns brauks ar pradu, bet izrādās ka šis ir nopircis jaunu mašīnu [veco paturot], jaunu rāvejslēdzēju, uzlādējamo hibrīdu. Šitas rāvējslēdzējs uz aci liekas ka varētu būt ērtāks par pradu, jo no pseidodžipa tur ir tikai tik, cik īsajiem krāniem tīkamā, smagnējā forma - tā no sāna vairāk izskatās pēc kroplīga universāļa nekā pēc "džipa". Citreiz paprasīšu lai iedod izbraukt - wikipēdija saka ka lai arī pseidodžips ar nīkulīgu benzīnnieku, palielāka elektromotora dēļ tā kaste pat dinamikā sevišķi neatpaliek no mana golfa, tātad ir interese - just how bad could it be?

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 1 Atbildēt

Vajag ierīkot pneimopiekari. Nospied podziņu un auto nosēźas lejā. Iekāp un pacel augšā

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Kas tās par fantāzijām  . Es esmu pret mikro mašīnām kā tādām. Busiņi man patīk. Šovasar divi ceļojumi ar v70. Tas ir ļoti neerti. Bet nu nācās pieciest.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Fantāzijas ir tavējās, dēļ vecu cilvēku trūkuma tev apkārt. Mana krustmāte, piemēram, brauc ar Omegu tāpēc, ka dzīvo kopā ar sava nu jau mirušā vīra māti, manas vecmātes māsu - kad vēl mans krusttēvs bija dzīvs un viņiem bez Omegas bija arī Frontera, reiz man gadījās dzirdēt sarunu - mans krusttēvs filosofēja ka vajadzētu tikt vaļā no Omegas, atstājot tikai Fronteru, uz ko viņa māte viņam atbildēja ka ir gatava piemaksāt lai Omega paliek, jo tajā, atšķirībā no Fronteras, viņa vismaz spēj iekāpt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Frontera nav nekāds pseidodžips, bet īsts tanks. Skaidrs, ka Omegā būs krietni ērtāk. Un vispār Omegā ir ērtāk par vairumu citu mašīnu 😎

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Bļe, es neko nesaprotu no msh mašīnu apzīmējumiem! Kas ir rāvējslēdzējs? Kas ir prada?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Rāvējslēdzējs man liekas ir rafelis

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Rāvējslēdzējs ir RAV4. Prada ir modeļa nosaukums, tā beigas precīzāk; pilnais nosaukums - Land Cruiser Prada.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

LC Prado, ja nu kas (jeb tas kurš LC 90 pēctecis, tātad LC120, LC 150 ...).

Prada ir modes nams - ja nu kas ! ;)

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Paturpinot par mašīnu ērtumu - kad man bija kabluks, sievasmāte bija sajūsmā. Teica, ka ērtākā mašīna, kurā nācies kāpt iekšā un ārā. Toties man viņu stūrēt likās kā piespiedu darbs pārmācības namā.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Sveiki!

Cik gara tēma izveidojās pēc mana posta par eļļas iegādi,interesanti bija palasīt.DPF jūs pieminējāt bet Stop-Start aizmirsāt,tas arī ir noteicošais manas eļļas specifikācijā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par šito tagad lūdzu sīkāk - rekur Bizol apgalvo, ka ražotāja/dīlera (t.i. citu šeit svēti piesauktā vienīgā pareizā OEM eļļa) patiesībā nemaz neder, jo ir domāta tik vien, kā lai izvilktu garantijas periodu. Kam tad ticēt? Kuru eļļu liet?

www.bizol.com/education/research-development/detail-view/news/not-all-oils-are-the-same-automatic-start-stop/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=1fa96d739721d6f65269ced8d392d508

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 1 Atbildēt

To kāds sūds ir t.s.Rīgas apvedceļš, kura caurlaidība ir tāda pat vai pat mazāka kā Talsu apvedceļam kārtējo reizi pierādījās šodien, pareizāk sakot šovakar. Braucu no Ikea puses apvedceļa virzienā caur Papīrenei, pusceļā skatos smagais stāv, priekšā rinda, iemetu Waze, ka tad kkads štopers, priekšā menti, kkada avārija vai kā, tā nu tur savas 20 min nomarinējos līdz uz tā apvedceļa tiku, bet tur tiem, kam vajag A1/A2 virzienā doties jauna jautrība - kkas pie Viadas kūpēja, bet pretēja virzienā štopers līdz pat gandrīz krustojumam ar Ērgļu šoseju (P4) - tādu huiņu tur pirmo reiz biju redzējis….mēsls ne apvedceļš, un kādam jau vakar bija jādomā kā tā sūda caurlaidību palielināt nevis vēl ar kādiem vidēja (ne)ātruma radariem apkarināt!!!!

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Tev nepareizās tiesības. Tu nemāki braukt. Redz šite lasa arī csdd. Paņem mopēdauto un brauc ar mopēda tiesībām. Bet nu ja tev IR mopēdauto liktās tiesības ar mopēdu Tu nedrīksti braukt 😡 Nez, vai ar 3 riteni ir atsevišķa kategorija?😄

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

www.la.lv/stopkadri

Prieks, ka cilvēki sāk runāt par šo herņu, kad par vienu pārkāpumu soda vairākas ierīces un policija"attālināti" t.i. nekāda prevencija, vien cilvēku izlaukšana brutālā veidā. Turklāt sods - 350 eiro ir aboslūti neadekvāts, ne pārējiem sodiem, ne arī pārkāpuma smagumam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Kaut vairāk būtu šādi sodi. Citādi nav iespējams izglītot taisnprātiņu un lojālistu domāšanu.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Paturpini domu....

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Bet biedri, kā Jums labāk paskaidrot, ka valsts taisās atdot galus? Policijas uz ceļiem nav, jo nav kas strādā ar tādu algu un profesijas prestižu, attiecīgi pasākums pārvēršas par automātisku sodīšanas mašīnu. Nākamais solis būs, ka hiražopākie skrūvēs nost numurus lai neparādītos radaros un drāzti tiks tikai tie, kas labticīgi uzrausies. 

Kas vistrakāk, ka tautai ir pofig, ka valsts iekšējais drošības dienests - policija, iet uz grunti, bet tautas lielākais pārmetums ir ka viņus 3x soda ar radaru. Vēl greizākas prioritātes grūti iedomāties.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Sodīšanas mašīna ir neizbēgama kontrolēšanas ar  "tehniskiem līdzekļiem" blakne, tā teikt soda neizbēgamība savādā tiesiskā nihilisma blaknē (savādāk nenosauksi faktu, ka 3x soda par vienu un to pašu lietu....). Ja vēl policisti nevis patrulē, bet gan ar droniem lidinās, tā jau ir nākamā epopeja - der padomāt par "gaišo" nākotni.

Tautai ir ne tikai pofig, bet gan ir haluju grupa, kas vēl aktīvi uzgavilē šai visai nenormālībai...bet nu konclēģeros un Sibīrijā jau arī bija noderīgie, kas sadarbojās....

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu tāpat kā Krievijā. Vadonis drīz visus atstājis bez biksēm, bet galvenais stabilitāte un kaut kādas virspusējas lietas par ko lepoties

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Šī situācija ir absurda, bet visvairāk mani fascinē policijas patruļa, kas attālināti uzliek sodu, pat neuzskatot par vajadzīgu apturēt pārkāpēju, ne tikai, lai paskaidrotu par pārkāpumu, bet arī lai pārbaudītu, vai ar tādu, bez OCTA braucošu šoferi, viss ir kārtībā!

Man te juristi saka, ka par šo var tiesāties kaut vai līdz Eiropai, ka nevar vienu sodu likt trīs reizes pēc kārtas.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 1 Atbildēt

Interesants attaisnojums Reinim: "Tas nav, piemēram, ka tu brauc pa pilsētu uz 100 km/h, tas ir apzināts pārkāpums. Tu sēdies pie stūres dzērumā, tu zini, ka tas ir apzināts pārkāpums. Šajā gadījumā tā nav, manuprāt.". Kā var pateikt, ka šis ir neapzināts pārkāpums, vai, ka tā minētā ātruma pārsniegšana ir apzināts? Nu tā konkrēti un precīzi definēt - tas apzināts, tas neapzināts... 

Un kāpēc lai nefiksētu sodus ar droniem?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Freijers rakstīja: Paturpini domu....

Režīms turās uz burta kalpu un vienkārši varas pakalpiņu pleciem. Ilgtermiņā vara eskalējas un sāk drāzt ne tikai "tautas ienaidniekus", bet visus pēc kārtas. Tad režīms sabrūk. 

Palasi tepat komentārus. Vēl ir par maz drāzti, jo nesaprot, ka pat likumā ir ierakstīta, bet tiek ignorēta, soda jēga - PĀRTRAUKT pārkāpuma izdarīšanu un novērst atkārtošanu. Nevis novilcināt sodu un splēpties krūmos, lai gluži vienkārši izrādītu varu un iekasētu pēc iespējas vairāk. Pie mums policijas darbu vērtē pēc iespējami lielāka sodīto skaita - jo pūlis alkst sodīt - vienalga ko un parko, kamēr pašus neskar. Ne velti agrāk pūli izklaidēja ar publisku nāvessodu izpildi.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Par to var sausu muti diskutēt - vienalga ir haluji, kam šķiet, ka visa radarizācijas un sodu automatizācijas sistēma t.i. AI kases aparāts ir kāda prevencija un kamēr pašiem dirsas nepiedeg, nekas arī nemainās. Tādēļ, lai ar žēl Reini, bet šīs gadījums tomēr ir ļoti nepieciešams, jo ir sacēlis tādu kā mini vētru, kas līdz attiecīgiem prātiem Saeimā ir aizgājis...pē būtības kādām no CSDD un/vai SM par šādu situāciju, kad STUNDAS (!!!!) laikā par vienu pārkāpumu ekipāža un radari slauc par vienu un to pašu lietu (tie, kas "apstrādā" sodus, laikam neskatās/nepēta tendenci vai arī vnk to neredz) un līdzīgi ir ar vinjetēm...tur gan kāds demogos var piemelst, ka par dažādiem ceļu posmiem ir runa. Kas ir visgrūtāk sagremojams ir sabiedrības sodu/aizliegumu kāre...varbūt vajadzēja daļai PeeSeReSijā palikt ?

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Tauta dzīvo vēl komunisma rāmjos, kad visu laiku visapkārt bija dažādi drošībnieki un valstij neklausīt nebija variants. 

Tagad drošibnieku praktiski nav, bet tauta vienalga dzīvo tā, kā suns kas visu mūžu bijis piesiets pie ķēdes - ķēdes sen vairs nav, bet suns nekur tālāk neiet. Tie, kas atkal to saprot muhļī tā ka acis asaro un pat jau atklāti vairs neraustās no varas. Tauta atkal skatās uz visiem pārkāpējiem un uzskatot, ka viņi dzīvo tajās pašās likuma bailēs kā viņi, prasa stingrākus likumus, lielākus sodus, utt., nesaprotot, ka jēga no soda ir nevis tā lielumā bet neizbēgamībā.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 0 Atbildēt

Ar to "neizbēgamību" arī nav viennozīmigi - viss šis stāsts par to OCTA un 3 sodiem stundas laikā ir pēc būtības par neizbēgamību - katrs robots noštrāpē un par vienu un to pašu....Stāstam būtu jābūt par samērību un prevenciju. Pie neizbēgamības un sabiedrības apātijjas drīz tāpat būs par +1 km/h kā to viens otrs vēlas un par katru štruntu, ko lūrēs no drona un štrāpēs - vai cilvēki vēlas tādā sabiedrībā dzīvot ?! es noteikti nē

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Nu, ja ekipāža tevi aptur par OCTAs neesamību un stundas laikā par to pašu uzraujies atkārtoti, tad sods ir pat ļoti pamatots, jo tas jau ir nihilisms, ņemot vērā, ka OCTu var ātri iegādāties, kaut vai gaidot protokolu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Protams. Te jau stāsts ir par to, ka neviens nepapūlējās apturēt.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Ja APTUR, nevis FIKSĒ ATTĀLINĀTI....es nesaprotu, cilvēki nelasa vai vienkārši neuztver domu. Ja nu kas par to ātrumu, ir kompānijas, piemēram ERGO, kur OCTA uz sitienu nestājās spēkā, paiet kādās 20-30 min, ja nu kas...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Šī situācija ir absurda, bet visvairāk mani fascinē policijas patruļa, kas attālināti uzliek sodu, pat neuzskatot par vajadzīgu apturēt pārkāpēju, ne tikai, lai paskaidrotu par pārkāpumu, bet arī lai pārbaudītu, vai ar tādu, bez OCTA braucošu šoferi, viss ir kārtībā!

Man te juristi saka, ka par šo var tiesāties kaut vai līdz Eiropai, ka nevar vienu sodu likt trīs reizes pēc kārtas.

Nevajag līdz Eiropai - viņi paši labi zin, ka tā darīt nedrīkst un tam 1%, kas iebilst, sodus atceļ. Viņiem pietiek ar 99%, kas nerunā pretī.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

spainis rakstīja: Interesants attaisnojums Reinim: "Tas nav, piemēram, ka tu brauc pa pilsētu uz 100 km/h, tas ir apzināts pārkāpums. Tu sēdies pie stūres dzērumā, tu zini, ka tas ir apzināts pārkāpums. Šajā gadījumā tā nav, manuprāt.". Kā var pateikt, ka šis ir neapzināts pārkāpums, vai, ka tā minētā ātruma pārsniegšana ir apzināts? Nu tā konkrēti un precīzi definēt - tas apzināts, tas neapzināts... 

Un kāpēc lai nefiksētu sodus ar droniem?

Un kur nosapņoji "attaisnojumu"? Nākas izdomāt melus, lai stumtu savu naratīvu, ka jau tas ir ierasts. Reinis skaidri saka, ka sods ir pelnits un iebilst tikai pret trīskāršu piemērošanu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Novērojums. Braucu cauri Medemciemam, 30 zona, braucu uz pieklājīgajiem 45. Ap ciema vidu pakaļā iesēžas viens Volvo, bet nu tā - bamperis pie bampera, reālā metra attālumā. Domāju - cilvēks steidzas, gan jau tūlīt mauks garām. Beidzas 30, es pavisam lēnām (gaidot apdzīšanu) palielinu uz 65, šis ņem un atpaliek. Aiz Medemciema zīmes drusku uzberu, šams vispār paliek tālu aiz līkuma. Un tagad prikols: iebraucot Baložu 30 zonā, atmetos uz 45, un, kur bijis kur ne, pie Mego Volvo atkal mani panāk un turpina braukt piespiedies pie bampera. Lieki teikt, ka izbraucot no 30 zonas, viņš atkal atpalika. HVZ pēc kādiem ātrumu ievērošanas algoritmiem šādi dīvaiņi brauc?

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Tie ir mūžīgie kruizeri....vienreiz šādu uz otrādu darbību noķēru uz šosejas, velkās uz 70, iebraucam apdzīvotā vietā, nomet pāris km/h,  bet aiziet pa priekšu, kā beidzas apdzīvota vieta tā kruizē atkal, tad jau par laimi bija brivāks ceļš un kruizētājs tālāk bez manis varēja savu darbību turpināt.

Dirsā sēdētāji pat besī vairāk

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šis volvocilvēks ir slims.Viņu vajadzētu ārstēt.Tā kā ārstēšana nav notikusi iepriekš un izpalika arī šoreiz, tad cerību uz izveseļošanos praktiski nav.

Es būtu strauji palaidis/garām un tālāko atrākciju turpinājis jau attiecīgi 45cm no volvo bampera.Vismaz kāda izklaide citkārt pelēki drūmajā ikdienā.Viņš pēc tam veselu nedēļu visiem būt stāstījis, kādi Lohi dzīvo tajos Memdemcieos ;p

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 1 Atbildēt

Šodien sanāca pabaudīt vidējā ātruma kontroles panāktos satiksmes uzlabojumus. 

No rīta, intensīvā satiksmē, vicieniņš uz 75-80, jo ātrāk tak nedrīkst... Līdz fūre neizturēja un rupji izveidoja "trešo joslu" starp abu virzienu plūsmām. Droši. 

Pēcpusdienā atpakaļ. Lexus "kruīzē" uz ~100 gan ārpus, gan kontroles zonā, bet pirms katra staba struaji nobremzē uz 80 - laikam nav pat aptvēris, kā tas viss darbojas, bet paniku ķer. Ģeniāli.

Varētu pat teikt, ka ir gūts gandarījums par lielsiski iztērēto nodokļu naudu un satiksmes drošības uzlabošanu, novēršot mierīgas braukšanas radīto miegainību, ko pieļāva iepriekš. Tagad braukt ir daudz aizraujošāk.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Kur tas ir ? izklausās pēc burvīgā apvedceļa posma no JMārupes līdz Jelgavas šosejas krustam....

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Par vidējo radaru posmiem runājot, te nu ļauži dalījās domās, ar kādiem ātrumiem brauc un vai kāds tapis sodīts.

Dažas nedēļas pagājušas, bet pagaidām nekāda kvīts saņemta nav, pats speciāli eCSDD apskatījos.

Kruīzēju ar 101 km/h (spidometrs, ne GPS), bet faktiskais ātrums grūti nosakāms. Kādus sanāk apdzīt, aiz kādiem pavilkties, bet nu ir bijis, ka pēc sajūtām +/- tā arī ir.

Var jau būt, ka sistēma iekārusies un uz Ziemassvētkiem saņemšu lērumu kvīšu, bet domāju, ka tā nebūs vis.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Protams, ka nekas nebūs, par spīti dažādu regresīvo neokomunistu un auto nīdēju verbālai vemšanai un ministreļu PR "pērlēm" brīdinājumu par +10, ko savulaik izcīnija cilvēki ar Timrota palīdzību, nekur nav pazudis, tajā skaitā tajos vid ātruma posmos - cilvēki gan ir kārtīgi samīzušies un gaida ordeņus par -5, -10 vidējā ātruma veidošanu tajos...Tajā pašā apvedceļa posmā esmu droši pāris auto apdzinis, jo ja draudzējās ar galvu un skaitļiem ir skaidrs, ka ja gabalu velcies uz 80, kas ir ierastais vilcieniņu ātrums aiz "barvežiem", bet apden tos uz 100/110 un ieturi pēc tam ~95-100, tur pat tuvu simtam nekas neiznāks ! WAZEi vajadzētu uztaisīt to ceļa laika funkciju, kas bija iepriekš, kad "risinājums" tika testēts pilotprojektā uz Tīnūžu šosejas posma (tad gan nemīzās autovadītāji tik ļoti kā šobrīd).

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Prottams, vis labāk būtu saņemt pēc 2-3g. Un uz reiz kopā jau ar porcentiem.Bet vispābā vajadzētu izvēikt tā dēvēto izmeklēšanu.Noskaidrot,tāteikt.Kā tā.Kā pēc.Nunahu jam. Jā.

Ka atsevišķas amata LielPersonas nupat netik sen publiski plātījās tv ekakrānā, ka "vajagot" ievērot.Un, ka esot galēji slikti, ka šitie te Bandīti ieraduši šhitā te maukt uz +10 un/vai vēl hvz uz cikviņtur.Un ka tagad nebūs vairs tā, kā nupat vēl bija.Būs viss daudz citādāk (lēnāk,ilgāk,dārgāk).

Vai tas, kurš šhito te klārēja, ir ņemams "par!/pilnu". Ja (gadijienā,tomērt) nav ņemams- kā tad (mēs,lohi) varētu novērtēt viņu un viņa skaisto uzrunu/lohiem! (?)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

"Uzkrājošā pensija" - jāiekasē sodi pēc tāda pat principa, kad  valstij naudas pietrūkstas, tad piestāda visus sodus reizē un ar pročiem. Visā citā laikā nemīz - brauc, ja cilvēks ir , "pantu atradīsim" ...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Vissirslikti.lv čīkstuļiem - OCTA cena pirms gada 2016.gada VW Golf ar 6.BM klasi sievietei (44 gadi) - 258 euro, šogad (ar 7. BM attiecīgi) - 110.86...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Ļoti jauki, bet, lai tā nebūtu plika diršana "dažiem cena celsies mazāk,citiem vairāk,  bet daļai (1-5% parasti)pat paliks lētāks", būtu interesanti apskatīt tā paša apdrošinātāju prēmiju cenu tendences BM augstākās grupās....jo kā jau zinām ir izdevīgāk no tūkstoša klientu katram pa piecītim vairāk ieraut, kā no diviem pa simtam klāt....

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Nu ko riepu montāžas trakums...šodien jutu vajadzību uzmest ziemas riepu setu uz sievas auto, citi arī līdzīgu vajadzību jūt - dzīvo rindu vietas pa stundām, un tad nezin vai būs, ļa ļa ļa. Pizduj !, nospļavos un uzmetu tos disku pats (labi ka uzbortētas jau uz otra seta stāv) un vēl noteikti savu 20ku ietaupīju. Kārtējo reizi pierādās, ka ar vienu M+S setu dzīvot mierīgāk un arī lētāk gala ziņā, nekā piedalīties pavasara/rudens maratonos. 

P.S."pieraksts" un ziepu maiņu uzrunā vēl jo mazāk, jo nekad nav sanācis pēc tādas shēmas laikā tikt, turklāt tas vēl jo vairāk paša dienas ritmu bojā. 

P.S.2 Brīnos kā uzņēmīgi zēni vēl nav sākuši pop up riepu maiņas točkas pie t/c taisīt līdzīgi kā ar kondicionieru uzpldi pavasaros/vasaras sākumā. Noiets būtu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Kā nu nav. Man šķiet, pie "Mola" viens kantoris vismaz savulaik bija izbraukuma punktu ieviesis pēc pieraksta. Acīmredzot no bāzes atveda riepas pierakstītajiem klientiem un viss notika.

Vai pēdējā laikā ir bijis, neatminu.

Brīvdienās pats laukos uzliku ziemas komplektu. Nav man vēlmes zīlēt un domāt, kad iestāsies nelāgs laiks, pie tam lauki nav gluži tuvu, tā ka uzliku un mierīgs.

Jā, pašam sanāca kādu nieku padarboties, toties absolūti neatkarīgs no citiem.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Nu tagad, kad dažādas kvalitātes un stipruma aķenes uzgriežņu pistoles ir plaši pieejamas, nav nekāda vainas ar padarboties, sevišķi, ja autiņam laba bundža un piecelt var mierīgi nebaidoties paredzētajās vietās. Otram setam, gan ir viens trūkums, tieši tāds pats kā otram riepu komplektam - to ir kkur jāliek, man ir pagrabs (nav ar baigais kaifs stiept iekšā ārā ), citiem, kam nav štruntīgāk....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"ar vienu M+S setu dzīvot mierīgāk un arī lētāk gala ziņā, nekā piedalīties pavasara/rudens maratonos"

Nu tas tāds relatīvs mierīgums. Drošāk ir braukt ar sezonai piemērotām riepām, bet ja brauc tā mierīgi sēņojot, var mierīgi besīt visus, kam nav laika sēņot, un mierīgi taisīt vilcieniņus izvēloties "drošu ātrumu" ar pavisam likumīgi braukšanas apstākļiem nepiemērotām riepām.

Man tīri labi patīk droša braukšana un divi disku komplekti, ko pats varu pārskrūvēt un pēc vajadzības ārpus maratona aizbraukt pārbalansēt vai nomainīt, ja prasās.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Pa visiem šiem gadiem ir sūdīga vissezona vārda tiešā nozīmē gadījusies, tad tiešām īstā ziemā bija, kā bija (man audi quattro ir), visādi citādi, vidējas cietības Centrāleiropas ziemas riepas un nekādu problēmu, sēņot arī ziemā man netīk. Pieļauju, ka ar t.s. skandināvijas mīkstā sastāva gumijām tik labi nebūtu..

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 2 Atbildēt

Lai arī šī debīla ideja visticamāk nerealizēsies :

nra.lv/latvija/432563-iekslietu-ministram-ir-ideja-kadiem-vajadzetu-but-atruma-parkapeju-sodiem.htm

skaidrs ir tas, ka siekalainām mutēm jau skatās uz sodiem par ātrumu, tavu piķīti, ja varētu kaut dubultot....cik milj.$$$ tur sanāktu, tā kā draugi šoferi varat gatavoties visa apmēra demogoģijas un propogandas pavadošajiem plūdiem šo svarīgo izmaiņu pieņemšanas fonā....

P.S. Komentārus "nepārkāp un nemaksā'' var droši iebāzt sev kur saule nespīd un dalīties ar budžeta plāna sadaļas "soda naudas par CSN pārkāpumiem" veidotājiem.

P.S.2 braucu plūsmā un pa visu savu šoferēšanas stāžu kādus 5-6 sodus (klātienē izrakstītus un kases aparātu iesūtītos) saņēmis un apmaksājis, taču neesmu halujs, kam patīk dzeltens lietutiņš uz galvas un pasakas, ka tas taču tā nemaz nav.

spainis Reģ.: 27.04.2006
2 4 Atbildēt

Ir tā...

Katru rītu Antiņciema iedzīvotāji brauc uz Dižpilsētu strādāt. Parasti no rīta pirmais brauc Bariga. Un šis brauc pārsniedzot ātrumu, brauc uz 110 tur kur atļauts 90. Pārējie Antiņciema iedzīvotāji rokas klapēdami brauc šim līdzi pārsniedzot atļauto ātrumu. Kad šiem prasa, kāpēc tā dariet, tad šie atbild, ka brauc plūsmas ātrumā.

Bet tad vienurītu sagadījās tā, ka pirmais no Antiņciema izbrauca Albertonkulis. Un viņš, būdams likumpaklausīgs pilsonis, brauc precīzi uz 90 km/h un visi pārējie ciematnieki šim aiz muguras. Bet pēc brīža sākās - pārējie Antiņciemieši šo dzen garām un rāda dusmīgas sejas. Nāk iAuto un stāsta, ka Albertonkulis lohs un neļauj šiem braukt "plūsmas ātrumā".

Un tad rodas jautājums - kāpēc braukt aiz Barigas, pārsniedzot atļauto ātrumu, ir OK un skaitās plūsmas ātrums, bet braukt aiz Albertonkuļa atļautajā ātrumā ir plūsmas bremzēšana? Albertonkilis tak brauc pirmais, viņam.priekšā neviens nav, plūsma ir aiz muguras...

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Vispār jau es par plūsmu sauktu dominējošo satiksmes dalībnieku apjomu un tās parametri ir tādi, kā to nosaka šie dalībnieki, kas ir vairākumā.

Ja Bariga brauc un visi brauc tāpat - plūsma. Ja visi brauc līdzīgi un apdzen Albertonkuli, tātad plūsmas ātrums ir tiem citiem un onkulis brauc lēnāk par to.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Tieši tā, bet kādām nezin kapēc šķiet, ka vajag kādam barvedim ātrākam vai lēnakam sekot....tāda redz mentalitāte. Man piemēram vienādigi nepatīk braukt kādos vilcieniņos un raustīties pakaļ Albertonkulim, kam jāspaida bremze pie katras zīmes un jāmeklē gāzes pedālis pie tās beigām, ne arī kad Bariga sēž 10 cm aiz mana bampera un spiež acīs sava džipa lampas.

Protams, ja ir t.s. kolchoznieka sindroms, kur visu vienmēr vajag barā darīt un regulēt baru ar depešām.

Spainis savu "pētijumu" un novērojumu var droši arī citās valstīs attīstīt - visur arī R Eiropā ir plūsmas ātrums, kas ir nedaudz normas robežās vairāk kā atļautais un nevienu izņemot kontrol frīkus, tas rupji sakot nesip....

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 2 Atbildēt

Tā ir kāda mentāla problēma, vai kas, ka tam plūsmas ātrumam jābūt lielākam kā atļautais? Kāpēc viņš nevar būt atļautais ātrums vai drusku zem? Nez kāpēc Skandināvijā šādu problēmu nav. Tur uz reģionālajiem ceļiem ir pat tikai 80 km/h un neviens ātrāk nebrauc. Brauc pat lēnāk un nekas, visi visu ir paspējuši. 

Kolchoznieka sindroms kā reiz ir mēģināt kādu appist un piečakarēt, nofenderēt, tipa no ļaunās sistēmas, šajā gadījumā tas ir neievērot noteikumu. Paskaties kā kolhoznieki ņemas kad tiek pieņemts kāds jauns likums, pirmā doma ir kā tagad to appist. Bez pamatojuma, vajag vai nevajag, bet galvenais pappist.

Un par to braukšanu kādam aiz muguras, maigi sakot, nevajag dirst. Tā pat tu brauc kādam plūsmas ātruma noteicējam aiz muguras, un vienalga, vai tas ir Albertonkulis vai Bariga. Tagad visi brauc aiz Barigas, tipa plūsmas ātrumā.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Ja patīk nebraukt, tad tā ir cita lieta, var arī lēno skandināviju dievināt un uz to tiekties, man nešķiet, ka 80 km/h ir normāls ātrums ārpus apdzīvotām vietām, ja ceļa apstākļi to ļauj....visur Eiropā, varbūt piesaukto skanidnāviju atskaitot, visi brauc nedaudz virs atļautā, ja reiz tas tik ļoti sāp, varbūt vajag uz dievināto skandināviju pārcelties ?

Ja tu nespēj saprast atšķirību starp "braukšanu kādam aiz muguras" (ar adekvātu distanci)un sēdēšanu astē , tad tā ir tava problēma. Viss ir distancē, savukārt normāla distance veidojās, ja tomēr ir kāda ātruma starpība t.i. braucēji izsijājās uz ceļa, nevis mākslīgi/dabīgi veidojas vagoni kur viens otra dirsā lūr, nevis var ceļu novērtēt !

opelis Reģ.: 03.10.2005
1 0 Atbildēt

msh rakstīja: Vakardien atcerējos Sliņķa pasakas par to, cik pseidodžipi esot ērti cilvēkiem kam ir kustību problēmas Kādu laiciņu atpakaļ mana vecmāte nokrita, sasita gūžu un tagad knapi spēj paiet - vakar bija jābrauc uz vienu ģimenes pasācienu, braucu gan es, gan mans brālēns ar savu jauno Rāvējslēdzēju - vecmāti, protams, vedu es, jo rāvējslēdzējā viņa ierāpties nespētu, kamēr golfs ir pareizajā augstumā. Bet nekas, atnāks Sliņķis un sāks stāstīt cik ērti cilvēkiem ar sāpošām kājām vai mugurām rāpties iekšā augstos mašīnu izstrādājumos...

Vecmāte - tas ir cilvēks, kurš profesionāli pieņem dzemdības. Cienu ļaužus, kas šitā rūpējas par medicīnas personālu.

opelis Reģ.: 03.10.2005
2 0 Atbildēt

Novērojums piektdienā Cirklē Jēkabpilī. Trīs uzpildes stabi, katram abās pusēs, tātad seši uzpildes punkti. Kamēr pildos, skatos - četros punktos stāv auto, kuri nepildās, vienkārši aizgājuši pēc kafijas vai pačurāt. Trim no stāvošajiem degvielas uzpildes tvertnes lūka vispār otrā pusē... Ceturtais vispār elektro auto... Tajā pašā laikā stāv rinda un gaida, kad visi pačurās...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Cirkuļos ir problēma, ka visur gar malām dzeltenās strīpas. Tad nu nav citu variantu. Virši smuki stāvvietas sazīmē.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Circles DUSos principiāli nepildos, bet cik kādreiz būts, tad novērojums ir tieši tāds pats. Visiem tur vajag visu ko, vien ne degvielu.

Ja reiz tas tik ļoti nepatīk, varbūt tad pāriet uz kādu citu, kur DUS pilda savu primāro funkciju? Pamatā lejos Viršos un VIADĀ. Kādreiz kāds arī hotdogu nopērk, bet tomēr dominē degviela.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Diemžēl tūļīgie pisinātāji - lēnie pogu spiedēji un čeku ņēmēji ir taisni vairāk Nestes DUS šādi sabojājuši nekā Cirkuļos desu un kapejas tīkotāji, jo Cirkuļi mēdz arī lielāki būt, kamēr Nestēs standartā ir 4 sūkņu konfigurācija, kur pusē priekšrocības Āzijas auto, kur bākas korķis vadītāja pusē. Žēl, jo degviela Nestē ir laba, bet šāda sava laika čakarēšana ir manuprāt pat idiotiotiskāka nekā Cirkuļa desinieki (par Ogri konrkēti varu teikt).

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
3 1 Atbildēt

tāpēc jau neste rullē, tur nav kur pačurāt, visi pilda degvielu

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja: "ar vienu M+S setu dzīvot mierīgāk un arī lētāk gala ziņā, nekā piedalīties pavasara/rudens maratonos"

Nu tas tāds relatīvs mierīgums. Drošāk ir braukt ar sezonai piemērotām riepām, bet ja brauc tā mierīgi sēņojot, var mierīgi besīt visus, kam nav laika sēņot, un mierīgi taisīt vilcieniņus izvēloties "drošu ātrumu" ar pavisam likumīgi braukšanas apstākļiem nepiemērotām riepām.

Man tīri labi patīk droša braukšana un divi disku komplekti, ko pats varu pārskrūvēt un pēc vajadzības ārpus maratona aizbraukt pārbalansēt vai nomainīt, ja prasās.

Pus vēl sliku komplekts ja tā riktīgi jāgāzē kā ssdd liek jaunajiem lohiem braukt! Tad gaidām pirmo ledu un būs jauni vilcieniņi, tak jābrauc dinamiski iekļaujoties satiksmē🙈 nevis izvērtējot savas vadīt pieredzes prasmes/ne? Kā dabūtas permītes tā uz lielpicānijas F1 par pole position gatavs cīnīties pilots😃 Un tad jūs te brīnaties kur tik agresīva satiksme mums😡

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti