- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
opelis rakstīja: Novērojums piektdienā Cirklē Jēkabpilī. Trīs uzpildes stabi, katram abās pusēs, tātad seši uzpildes punkti. Kamēr pildos, skatos - četros punktos stāv auto, kuri nepildās, vienkārši aizgājuši pēc kafijas vai pačurāt. Trim no stāvošajiem degvielas uzpildes tvertnes lūka vispār otrā pusē... Ceturtais vispār elektro auto... Tajā pašā laikā stāv rinda un gaida, kad visi pačurās...
Nu tak EV grupējums atriebjās ICE ka viņu charge P liek 😝
Freijers rakstīja: Diemžēl tūļīgie pisinātāji - lēnie pogu spiedēji un čeku ņēmēji ir taisni vairāk Nestes DUS šādi sabojājuši nekā Cirkuļos desu un kapejas tīkotāji, jo Cirkuļi mēdz arī lielāki būt, kamēr Nestēs standartā ir 4 sūkņu konfigurācija, kur pusē priekšrocības Āzijas auto, kur bākas korķis vadītāja pusē. Žēl, jo degviela Nestē ir laba, bet šāda sava laika čakarēšana ir manuprāt pat idiotiotiskāka nekā Cirkuļa desinieki (par Ogri konrkēti varu teikt).
Šis īstenībā kaut kā savādi. Man ari Nestē bijusi tāda situācija, kad stāvu pie auto gaidu kad tas uzpildīsies un aizmugure piebrauc auto, neko stāvu un jau redzams, ka auto vadītājs kaut ko dīdās (nu lab varbūt izjātā dirsa viņam sāp), neko auto uzpildīts, nolieku “pistoli” un eju pēc čeka, jā ļoti daudzi tā dara, daudziem tas čeks priekš uzņēmuma nepieciešams, un tad redzi, ka dirssāpis, sāk vairāk dīdīties, es neko paņemu čeku, attaisu maku ielieku to makā un eju uz auto, tas viss kopumā aizņem ap 5minūtēm, varbūt vairāk, un nav īsti saprotams kādēļ kaut kāds bomzis iedomājas, ka es skriešu dirstu plēsdams, dēļ viņa? Līdzīgs arī Tavs stāsts augstāk par riepām, Tu esi gatavs ieekonomēt kaut kādus sūda 30eur? Da kautvai 200eur uz riepu montāžu un tādēļ brauc ar kaut kādām vissezoniecēm? Un čīksti cik daudz viss aizņem laiku, es nesaprotu, ko tu dari, ka tev kā nabaga ēzelītim jāskrien? Grūti tās riepas uzlikt kaut tagad oktorbra vidū, kad to vispār vaf izdarīt uz katra stūra 10minūšu laikā? Vai varbūt tu vienkārši neproti plānot savu laiku, da kāda tur plānošana joptvai, ja Tu pat degvielu bez stresa nevari iepildīt - varbūt jāpārsēžas uz elektro, tad nebūs nestē uz čeku ņēmējiem jāgaida. Karoč rēcīgi, kā var par tādu sudi vispār čīkstēt?
ZZZZ rakstīja:
Bradypus rakstīja: "ar vienu M+S setu dzīvot mierīgāk un arī lētāk gala ziņā, nekā piedalīties pavasara/rudens maratonos" Nu tas tāds relatīvs mierīgums. Drošāk ir braukt ar sezonai piemērotām riepām, bet ja brauc tā mierīgi sēņojot, var mierīgi besīt visus, kam nav laika sēņot, un mierīgi taisīt vilcieniņus izvēloties "drošu ātrumu" ar pavisam likumīgi braukšanas apstākļiem nepiemērotām riepām. Man tīri labi patīk droša braukšana un divi disku komplekti, ko pats varu pārskrūvēt un pēc vajadzības ārpus maratona aizbraukt pārbalansēt vai nomainīt, ja prasās.
Pus vēl sliku komplekts ja tā riktīgi jāgāzē kā ssdd liek jaunajiem lohiem braukt! Tad gaidām pirmo ledu un būs jauni vilcieniņi, tak jābrauc dinamiski iekļaujoties satiksmē🙈 nevis izvērtējot savas vadīt pieredzes prasmes/ne? Kā dabūtas permītes tā uz lielpicānijas F1 par pole position gatavs cīnīties pilots😃 Un tad jūs te brīnaties kur tik agresīva satiksme mums😡
Pats saprati savu stulbo murgojumu? "tik agresīva satiksme mums" te ir tikai skandināvu sēnēm. Jau, sākot ar Poliju, satiksmes dinamika ir ar kārtu pārāka. Un paši sēņotāji ir visagresīvākie, mēģinot par varītēm visiem citiem uzspiest savu sēņošanu. Un jā, braukt ar labas kvalitātes riepām vispār ir noziegums. Vai ne?
iciks rakstīja: Nav jau mums nekāda Beļģija vai Nīderlande. Gan jau šos entuziastus kāds noķers un visdrīzāk nevis sauks policiju, bet notesīs uz vietas.
Āgenskalnā jau darbojas nonotveramie atriebēji twitter.com/krauklii/status/1714372009612775471?t=7gBPSoKXaV17PP43pXHVPg&s=19
Freijers rakstīja: www.delfi.lv/auto/42826658/zinas/56038564/vides-aktivisti-riga-apvidus-auto-riepam-nolaiz-gaisu-policija-uzsak-izmeklesanu Galvenais ko tie pidarasi ir atgaisojuši, visi budžeta auto ar maziem motoriem. Lūk Jums patiesais ekofašistu mērķis - parasto cilvēku atkulakošana un atmobilizēšana….lopi ibio
"Policijai esot informācija par vairākiem šādiem gadījumiem, taču šobrīd ir saņemts tikai viens iesniegums no cietušās personas." Lūk arī atbilde, kādēļ tādi necilvēki (nevajag apvainot ne lopus, ne pidarasus) var vairoties. Policija labi zin, ka tai neko nav jāmeklē, jo tās pienākums ir režīma, nevis cilvēku, sargāšana - tie necilvēki nešaubīgi ir aizsargājams "Progresīvo" elektorāts. Un cilvēki labi zina, kas ir policija - tādēļ pat nemēģina sūdzēties.
spainis rakstīja: Vairumā gadījumu apdrošinātāji tomēr prasa, lai tiktu paziņots arī policijai. Vai un kā notiek tālākā procesu virzība, tas gan nav zināms. Pašam pirms gadiem pieciem bija spoguļu zādzības gadījums, policijai paziņoju, atnāca paziņojums, ka lieta uzsākta, jo apdrošinātāju tāme bija ~1k, apdrošinātājs visu sataisīja, zaglis nav atrasts, par turpmāko lietas gaitu man nav informācijas.
Nemācēšu komentēt vai tas ir "vairumā gadījumu", bet tas tāpat ir tikai lietas numurs ķeksītim, ko iekļaut apdrošinātāju atskaitēs. Nekāda spiediena viekt izmeklēšanu, atrast vainīgos un kaut ko piedzīt, nav. Vari pa telefonu pievanīt policijai, viņi tev nosauks kaut kādu cipariņu, ko ierakstīt atlīdzības pieteikumā un ar to viss beigsies.
iciks rakstīja: Tev atkal ir skats - vissirslikti, neviens neko nedarīs un tāpēc nekas nav jādara. Protams, policijai darīt pietiek ko un drīzāk zaptes burkas zādzība no pagraba nebūs 1. prioritāte, bet ja tādas zaptes nozags 5 īpašniekiem no 1 pagraba un katrs uzrakstīs iesniegumu, tad tā pati policijas vadība sāks trobelēt padotos - kas par sviestu, kāpēc zog un nekas netiek darīts? Tas tā, no pietuvinātu ļaužu teiktā, nevis izdomāts. Saprotu, ka daudz vienkāršāk ir to zaptes burku aizmirst, nekā ņemties ar iesniegumu lietām un, iespējams, pats arī tā darītu, bet nu tam ir savas negatīvās sekas.
Melis, melis, kastupelis... Es aprakstīju situāciju, kāda tā IR. Indikatīvi, ka cilvēki IR PADEVUŠIES, netic policijai. Tev protams vajadzēja piemelot klāt, ka "tāpēc nekas nav jādara", ko es pavisam noteikti neteicu. Tieši pretēji - ir jādāra, ir jāraksta, ir jācīnās. Bet palasi jau vien tepat, ko līdzpilsoņi saka par manām attiecībām ar policiju... Pašam sevī vaina esot jāmeklē, jo redz citiem jau problēmu neesot.
Bradypus rakstīja:
iciks rakstīja: Tev atkal ir skats - vissirslikti, neviens neko nedarīs un tāpēc nekas nav jādara. Protams, policijai darīt pietiek ko un drīzāk zaptes burkas zādzība no pagraba nebūs 1. prioritāte, bet ja tādas zaptes nozags 5 īpašniekiem no 1 pagraba un katrs uzrakstīs iesniegumu, tad tā pati policijas vadība sāks trobelēt padotos - kas par sviestu, kāpēc zog un nekas netiek darīts? Tas tā, no pietuvinātu ļaužu teiktā, nevis izdomāts. Saprotu, ka daudz vienkāršāk ir to zaptes burku aizmirst, nekā ņemties ar iesniegumu lietām un, iespējams, pats arī tā darītu, bet nu tam ir savas negatīvās sekas.
Melis, melis, kastupelis... Es aprakstīju situāciju, kāda tā IR. Indikatīvi, ka cilvēki IR PADEVUŠIES, netic policijai. Tev protams vajadzēja piemelot klāt, ka "tāpēc nekas nav jādara", ko es pavisam noteikti neteicu. Tieši pretēji - ir jādāra, ir jāraksta, ir jācīnās. Bet palasi jau vien tepat, ko līdzpilsoņi saka par manām attiecībām ar policiju... Pašam sevī vaina esot jāmeklē, jo redz citiem jau problēmu neesot.
Nedomāju, ka cilvēki uzskata, ka ir tā, kā saki: Policija labi zin, ka tai neko nav jāmeklē, jo tās pienākums ir režīma, nevis cilvēku, sargāšana. Ir loģiski, ko saprot arī ierindas pilsonis, ka zaptes burkas zādzībai vai gaisa izlaišanai no riepām neviens neveltīs tādu uzmanību, kā smagākiem noziegumiem - tīri loģiska prioritāte. Un ko, kad pilsonim nozagts auto vai apzagts dzīvoklis, tad viņam ticība policijai pēkšņi uzrodas?
core rakstīja: Man dzīvoklis nav pieslēgts nekādai apsardzei, bet apdrošināšana ir pat ļoti draudzīga.
Nevaru tev palīdzēt, ja neesi noskaidrojis atsškirību, ko maksā par "uzticību" policijai.
iciks rakstīja: Neticēsi, bet es jau gadiem apdrošinu dzīvokli un nekad nav bijis prasības pēc apsardzes pakalpojumiem. Protams, nav man dzīvokļa ar zelta vannu un persiešu paklājiem, bet nu kā nabags var, tā dar... Tas, ko iepriekš teicu, pārfrāzējot savādāk, ja reiz tā vajag, ne visos gadījumos ļauži ieskata par vajadzīgu ķēpāties. Ja cilvēkam noģībst par piecīti pirkta elektroietaise, varētu taču iet un garantijas ietvaros mainīt, vai ne, taču cilvēks padomā, ka veikals tālu, tātad jābrauc. Ja viss gludi, tad vēl varbūt, bet ja neies tik gludi? Vai vērts ķēpāties? Nopērk jaunu kaut kur tuvāk. Ja nosvilst 200 eur iekārta, tad brauks un kā vēl brauks. Vai savu domu izteicu saprotamāk?
Doma bija skaidra uzreiz, bet ir cilvēki, kas pat pie sētas staba piekasīsies.
darklight rakstīja: 90-tajos šitā patiešām notikās (arī zinu reālus gadījumus), varbūt vēl 2000-šo pašā sākumā, bet jebkurā gadījumā tas bija sen, un vairs nekas tāds nav dzirdēts.
Tagad jau jebkurš zagšanas cienīgs ir apdrošināts, attiecīgi iepriekšminētā shēma nedarbojas. Tādēļ sadarbībā ar Lietuvas nozares profesionāļiem tiek rīkotas akcijas, kurās Rumbulā var iegādāties Vācijā norakstītus neglābjamus auto, kuri ir atjaunoti tā, ka pat krāsas biezuma mērītājam nav kur piesieties.
darklight rakstīja: Bet kā ir pēc noteikumiem? Dienas laikā aizmugures lukturiem nav jādeg? Tikai priekšā?
Pēc noteikumiem ir diezgan traģiski. Tu ar šo jautājumu apliecini, ka vadi auto, tos nezinot. Un tāda diemžēl ir lielākā daļa braucēju ar tiesībām, kas tikai apliecina, cik patiesībā tukša propaganda ir apkarot tos, kas brauc bez. Ir pat tāds interesants fenomens - tie, kas brauc bez, CSN zin labāk un ievēro kārtīgāk, lai nenokļūtu CP uzmanībā. Tev, tajā pat laikā, ir diezgan pajāt, vai ievērot un vispār zināt CSN, vai nē - jo lielākais, kas tev draud - maznozīmīgs sods, ja kļūdas pēc pieķers. Un tikai par to, ka esi ticis pie maz ko izsakoša CSDD papīrīša, kuram ar CSN zināšanām un auto vadītprasmi ir visai attālināts sakars. Bet, atbildot uz jautājumu tieši: "160. Diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem un tramvajiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas, tuvās gaismas vai priekšējiem miglas lukturiem." Vienigais CSN punkts, kuru bija jāizlasa un jāzin, lai šo jautājumu neuzdotu. Un vēl jau bija iespēja paskatīties likumi.lv pirms to uzdot, publiski demonstrējot kāda ir "diplomēto" autovadītāju patiesā būtība.
darklight rakstīja: Es nesaprotu šito prikolu - jau kuro Teslu redzu, kas pēc krēslas iestāšanās brauc bez nekādām gaismām aizmugurē! Priekšā tipa kaut kas spīd. Viņām tā drīkst varbūt? Vēl jau citi modernie auto arī ar šo grēko, bet tās Teslas pēdējā laikā īpaši iekritušas acīs.
Visdrīzāk tas ir TAUPĪGAIS BRAUCĒJS . Gan jau viņam ir arī automātiskais režīms, bet tas sūdīgais auto nesaprot, ka var vēl pusstundiņu braukt ar dienasgaismām un taupīt dārgos lukturus.
Tu taču ieraudzīji, vai ne? Nu tātad redz ![]()