- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
kasinsh79 rakstīja: Katru dienu pārliecinos, ka daudzi zīmes burtiski neredz/pilnībā ignorē. Ziepniekkalnā Lidl rajonā uz Vienības gatves pusi sāk pilsētas kanalizācijas izbūvi. Ielas ir slēgtas caurbraucējiem. Waze atzīmēts, ka slēgts. Aizliedzošā ceļazīme gan Vienības gatvē, gan ieliņās, iekšā iegriežoties. Taču akli!! Rindā vien brauc cauri dzīvojamajai zonai līdz kādus 400m tālāk… atduras pret lielu izraktu bedri un ekskavatoru 😂 un visi kā pilnīgi stulbeņi griežas apkārt (grūti - ierobežots ieliņas platums) un brauc atpakaļ. Zaudējuši vēl vairāk laika un kļuvuši par apsmieklu. Lūk, kur CP reāla zelta bedre.
CP zelta bedre ir jeb kurā dzīvojamā zonā,ir indivīdi kas tur mizo 50-60.Tikai sods viņu neizmācīs bet 1 gadu bez tiesībām tieši laikā,lai pārdomā dzīvi.
kasinsh79 rakstīja: Katru dienu pārliecinos, ka daudzi zīmes burtiski neredz/pilnībā ignorē. Ziepniekkalnā Lidl rajonā uz Vienības gatves pusi sāk pilsētas kanalizācijas izbūvi. Ielas ir slēgtas caurbraucējiem. Waze atzīmēts, ka slēgts. Aizliedzošā ceļazīme gan Vienības gatvē, gan ieliņās, iekšā iegriežoties. Taču akli!! Rindā vien brauc cauri dzīvojamajai zonai līdz kādus 400m tālāk… atduras pret lielu izraktu bedri un ekskavatoru 😂 un visi kā pilnīgi stulbeņi griežas apkārt (grūti - ierobežots ieliņas platums) un brauc atpakaļ. Zaudējuši vēl vairāk laika un kļuvuši par apsmieklu. Lūk, kur CP reāla zelta bedre.
Bet viss jau tiek tā organizēts, lai zīmes neievērotu un attiecīgi veidotu neapzinīgu vadītāju, kuram var uzlikt sodu, par kuru pat zirgi ieņirdz, jo nekādu motivāciju atkārtoti nepārkāpt tas nerada. Ja vidi iekārto ar absurdiem risinājumiem, apkarina ar zīmēm, kur viņas nekad nebija un nav vajadzīgas, pēc tam neremontē bedres mēnešiem, kur maksimāli tiek novērsta uzmanība no zīmēm, tad tāda situācija izveidojas, ka vienā brīdī visi ignorē. Par zīmju korektumu es esmu pamatoti pārliecināts, ka Latvijā ir ļoti gara šaurāku ceļu infrastruktūra, kur var tūkstošiem absurdas zīmes salikt un neviena iepirkumu kontrole pat neiepīkstēsies, ar kādu nolūku... hmm... a mums vispār ir valstī iepirkumu kontrole? :D Kā piemērs, ko lauka vidū dara šīs 5 zīmes? goo.gl/maps/6cSyD8hH1YTm95bC7 Ja pavisam korekti, tad tur tālāk vēl 4 vai 5 gab. absolūti liekas uzliktas.
Bradypus rakstīja: Vispār jau ir tāda speciāla zīme, kas aizliedz caurbraukšanu nepiederošām personām - 302., agrāk saucās pat tieši "Caurbraukt aizliegts". Dzīvojamā zona ir tikai teritorija ar samazinātu ātrumu un aizliegumu tukšgaitā motoru darbināt. Varbūt vajag lietot zīmes tā, kā tās paredzētas, nevis čīkstēt, ka tiek neievēroti iedomāti noteikumi?
Tavs piedāvātais variants ir labs teorijā, bet praksē nestrādās. Tam vajag reālu kontroli un to neviens nenodrošinās. Tad vēl - uzliekot t.s. "saulīti", zīmes darbības zonā nedrīkst braukt "nepiederošās" persona - kaut vai mani ciemiņi. Ja uzliks zīmes (kā Tu saki vai kā savādāk) kādam mikrorajonam, tas jau neko diži nerisinās.
gunbox rakstīja:
Bet viss jau tiek tā organizēts, lai zīmes neievērotu un attiecīgi veidotu neapzinīgu vadītāju, kuram var uzlikt sodu, par kuru pat zirgi ieņirdz, jo nekādu motivāciju atkārtoti nepārkāpt tas nerada. Ja vidi iekārto ar absurdiem risinājumiem, apkarina ar zīmēm, kur viņas nekad nebija un nav vajadzīgas, pēc tam neremontē bedres mēnešiem, kur maksimāli tiek novērsta uzmanība no zīmēm, tad tāda situācija izveidojas, ka vienā brīdī visi ignorē. Par zīmju korektumu es esmu pamatoti pārliecināts, ka Latvijā ir ļoti gara šaurāku ceļu infrastruktūra, kur var tūkstošiem absurdas zīmes salikt un neviena iepirkumu kontrole pat neiepīkstēsies, ar kādu nolūku... hmm... a mums vispār ir valstī iepirkumu kontrole? :D Kā piemērs, ko lauka vidū dara šīs 5 zīmes? goo.gl/maps/6cSyD8hH1YTm95bC7 Ja pavisam korekti, tad tur tālāk vēl 4 vai 5 gab. absolūti liekas uzliktas.
Šodien man pastāstīja vienu lifhaku par absurdumu. Piestāju Valdemārpilī pie centrālā veikala, noparkoju auto atmuguriski pārkingā. Uzreiz viens vietējais klāt un sāk stāstīt, zīmi redzi - drīkst parkoties tikai ar priekšu, atmuguriski nevar. Viņš stāsta, ka jau vairāki autovadītāji tā esot izdrāzti no Policijas puses. Jautājums tik kur ir loģika, kāds ieguvums? Un tiešām paskatījos - citas mašīnas(vietējie) to zināja un bija noparkojušies ar priekšu. Jāatceras tikai, ka tas nav kkāds iepirkšanās centrs tjipa Spice, bet parasts mazpilsētas veikaliņš. Kāds var pateikt kur ir tā sāls kas ar šādu zīmi un piemēroto sodu ir domāts panākt? Mēģināšu Google map sameklēt.
WALA rakstīja: Šorīt tauta smagi izcēlās "ar man par visiem vairāk vajag" un atklātu stulbumu Rīgā Liepājas un Ulmaņa gatves krustojumā. Ja vieni lai atbrīvotu Liepājas ielu "piedefinēja" 3 joslu pie apgriešanās, kas vēl ir daudzmaz saprotami ja no Lutriņu ielas braucošie nelaiž vispār, tad nu tas ka daži labi (Lutrinu ielas izbraucēji) mani pa Liepājas ielu braucošu ( jo redz laikam pārāk daudziem šiem "nav kur likties" kadriem ļāvu iekļauties sev priekšā) un atklāti ignorējot dodiet ceļu zīmi atļaujas stumt nost ir drusku par daudz, un es jau apsvēru mierīgi iebraukt tik tuvu , ka braucot ar savu svaigo "Semerah hotels" darba auto daža laba norautu Hyundai pakaļas bamperi. Šobrīd piebraucu tikai tik tuvu, lai to būtu grūti palaist garām savos spoguļos, nākamreiz "atlaidītes nebūs" ... Un neba nu viņa bija tā kur rīkojās vismuļķīgāk - "gudrinieku" tur bija vairāk kā vajag. goo.gl/maps/6jcUhYLgHrNpLgck8
Kādus tad autiņus tagad Semarah iepērk? HYUNDAI
WALA rakstīja: Nu tur tagad bieži ir tā ka no Ulmaņa gatves ( a la uz Mārupi) "nākošo" rindas "aste" iestiepjas jau Ulmaņa gatvē, jo no Lutriņu ielas braucošie nelaiž nevienu no tiem "uz apgriešanos" iekšā. Attiecīgi daži "riņķī metēji", brīdi pagaidījuši, pieņem lēmumu taisīt "vidējo" joslu paralēli tiem no Lutriņu ielas un tad "sacenšas" jau uzreiz par vietu uz Liepājas ielas virzienā lai škērsotu Ulmaņa gatvi uz Āgenskalnu. Nu ielaidu es divus tādus "riņķi metējus sev priekšā", lai tie kas vienkārši griež uz Lutriņu ielu un brauc uz Mārupi vispār kaut kur tiktu, bet nē joop, 2 aiz manis izdomā ka ir šitais brīdis lekt man un vēl 4 auto garām pa Liepājeni, tad no Lutriņu ielas ar izdomā ka nu tik līdīs visiem garām 4 auto no vietas utt. Uztaisīja, tādu huiņu uz ceļa, ka jābrinas ka vispār beigās kaut kur spējām aizbraukt, jo nu aizsita brauktuvi visā platumā visos iespējamos virzienos, labi ka dzelzceļš nebija ciet, citādi esot 30 -50 metrus no Ulmaņgatves es droši 20 min. nekur neaizbrauktu. P.S. vienā brīdī škiet tajā Lutriņu ielas "savienojumā" bija 5 auto paralēli.
Liepājas/Ulmaņa krusts ir kronis, par ko pats cepos jau sen, labi, ka vēl no Jūrmalas nevar uz Āģi kreiso taisīt, būtu kosmosss garantēts, bet arī Liepājas abos virzienos ir kas jādomā, tādēļ ka tauta mums reāli nekaunīga, palaidi vienu, stiepj visa varza, tas nekas, ka tai krustojumā regulāri ir tā, ka kreiso viena puse 2/3 uz sekciju uztaisa, kamēr otrā virzienā padsmit aš grib un stulbs tas krustojums ir nu jau no Lutriņu/Liepājas saskares vietas līdz Jūrmalas līnijas pārbrauktuvei ar visu konstanto štoperi/ labdariem un nahaliem. Reāli viens no riebīgakajiem krustojumiem Rīgā nu jau, cenšos tur nebraukt un, ja no Āģa puses vajag uz Ulmani, var taču caur dzīvojamai un tad pa O.Vācieša ielu uzgriezt, kgan tur arī brīnumi notiek reizēm.
Tas pats Spulgas ielā, gatavi ekskavatoru pastumt malā, lai tiktu garām.
gunbox rakstīja: Augi noreibs no laimes par tik bagātīgu CO2 devu. Nav vairs tie komuņizma laiki, kad CO2 varēja saelpoties, tagad visādi eļektrokāri, ar kuriem netiek nemaz par augiem padomāts. :D
Nez vai viņi noreibs arī no laimes par karstumu kas tur nāk
ZZZZ rakstīja: Atbilde- centrā tikai elektro transports. Tas VISU paātrinās 👍
Es ar vien biežāk pārliecinos un šodiena nav bez izņēmuma, ka ar elektroauto brauc vismaz 50% atsaldeņu. Uz Dienvidu tilta propķis un kārtējais elektro nevar palaist to, kas pārkārtojas pa joslām un vēl uzdod ātrumu, lai šis netiktu.
WALA rakstīja: Ja jau vajag atlaides, tad acīmredzot autobusu joslas jāzīmē kā "dubultās" viepusēji pārtrauktās, lai EV var no autobusa joslas "lekt ārā" nepārkāpjot ... vai arī vispār jāliek visur tikai pātrauktā ...
Pagaidām var tā, bet nākotnē derētu padomāt, kur tos autobusus grūst, lai netraucē elektriskajiem braukt.
ZZZZ rakstīja: Atbilde- centrā tikai elektro transports. Tas VISU paātrinās 👍
Nešaubīgi visu. Jo īpaši pamestu ēku un graustu pieauguma tempus. Noteikti arī ātrāk vairosies kebabnīcas.
WALA rakstīja: Šodien biju "neģēlis" braucu pa sev neraksturtīgu maršrutu gan Mārupē ( izlaidu Liepājas ielu paskatījies, ka tur jau iestājies "vasaras kā parasti"), gan arī uz 13. janvāra vairs nelīdu, kaut pār Akmenīti braucu. 2+h vietā šodien 1h10 min. kas ir tikai drusku sliktāk par 45-55 min. ziemas "hronometrāžu" ...
Šorīt ap 8 pa Tēriņu ielu līdz Āģenei izbraucu kā skolnieku brīvlaikā, pēc tam pa Bauskas, pāri Saleniekam uz Kasteni bez aizķeršanos.