Vai automašīnas vējstiklu drīkst izmest parastajā atkritumu konteinerā? (+ VIDEO) 18

 
Nozare.lv | 19.janvāris 2023 13:43

Kā atbrīvoties no nomainītā vējstikla, lai nepiegružotu apkārtni un nenodarītu kaitējumu apkārtējai videi?

 
Visi komentāri
 
650 19.janvāris 2023 14:32
1 2 Atbildēt

Neē, mašīnas stiklu var izmest tikai (mašīnu stikliem) paredzētajā (stikla) konteinerā.LTV ir (Latvijas) sabiedriskās apraides pakalpojums.Neviens lohs šito te pakalpojumu Nedotē.

msh 19.janvāris 2023 15:15
4 3 Atbildēt

Kaut kā līdz šim bijis diezgan dziļi pie dirsas

viencexperc 20.janvāris 2023 10:56
1 1 Atbildēt

tev jā. Bet ir komunisti, kuri alkst no tā nopelnīt.

650 19.janvāris 2023 16:36
2 2 Atbildēt

Nē.Šitas te nekādā gadījumā (mums,Lo-hiem) nava pie dr.sass.Mēs (katrs) katru dienu mainām savam auto stiklu un mums (akūti) vajaga to izmest.Katrs (stāvošās) mašīnas patiesais īpašnieks pie daudzstāvu nama pagalmā (tumsā,ziemā) maina Stiklu.Vismaz reizi nedēļā, pa 4dienām.Jā.

Un 2x 5dienā viņš Zvana, un kāreiz reku šeku šmeku šitā te direkt tieši pa tiešo uztrāpot šitamajam te LTV (Latvijas) sabiedriskās apraides pakalpojumam. Kā lai šamie pakalpotāji viņam Pakalpo.Jā.

650 19.janvāris 2023 16:40
2 2 Atbildēt

-ā, jā, Par/Don, es vēl (ap tā uz katru otrodienu) mainu bremzēšanaās kalodtkass un/vai (arī) DOT6 šķidro šķidrumu (tā saucamo Tarma Zuhu).Man tagad vajaga (vēl vis kaut Ko) izmest un/vai izliet (atliet).

Pļurkt 19.janvāris 2023 17:58
0 0 Atbildēt

Auto un ne tikai logu stiklā ir liels alumīnija oksīda piejaukums, kas pilnīgi nav derīgs pudeļu izgatavošanai.

BET no savāktajām stikla lauskām var pārkausēt stiklu tikai un vienīgi pudeļu izgatavošanai.

650 19.janvāris 2023 18:10
1 1 Atbildēt

-un turklāt (mēs, visiLohi el vē) auto stiklu mainām pašrocīgi un katru nedēļu (īpaši Ziemā),tāpēc (mums,Lohiem) tieši šī informācija šo brīd šite te tagad ira gana aktuāla.

Mums (lohiem) arī dzan ira tikpatkākā kaut kā (gan drīz) pie dr.sas, cik vispār (mums) iZmaksā atkritumu iZvešana un Par!/cik vispār tā šobrīd (aizkadrā) ir nejauši (ārpus LTV sab.apraides pakalpojuma visuredzošā redzesloka) sadārdzinājusies.Jā.

Pļurkt 20.janvāris 2023 8:27
0 0 Atbildēt

Es esmu redzējis auto stiklus sabāztus gan atkritumu konteineros, gan stikla lausku konteineros, gan noliktus pie konteineriem.

Autostikls ir principā parasts atkritums. Tos nedrīkst izmest pie stikla lauskām, jo tā tiek sabojāts viss konteinera saturs.

BET videi stikls ir absolūti neitrāla viela, kas nereaģē ne ar ko, brīvā dabā sastopamu! Izņēmums ir daži ļoti agresīvu vielu maisījumi, kuri dabā vispār nav sastopami. Pat ja tos izmet, tad dabā tie ātri sadalās vai izreaģē.

No savas puses ieteiktu sazinātiem ar autoservisiem kas maina stiklus - tiem utilizācija ir atstrādāta. Kaut gan ir pašvaldības (ne tikai Salaspils) kas pieņem da jeb ko!!

P.s. man garāžu kaimiņš visam savam un viņa radu autoparkam maina auto stiklus pats!

viencexperc 20.janvāris 2023 10:54
0 0 Atbildēt

Stikls - tās ir izkausētas smiltis.

Bet dabā tas nesadalās ātri. Var teikt, ka vispār nesadalās.

Nevajag melot.

p.s. neesmu ekofašists.

imzz 20.janvāris 2023 11:39
0 0 Atbildēt

Hm. Ja ņemtu tīras smiltis, virs 99% SiO2, tas dotu kvarca stiklu ar augstu kušanas temperatūru, to lieto tikai, kur tādu vajag, piem kvarca lampās. Parastu stiklu gatavo, sakausējot smiltis ar kaļķakmeni un sodu, un SiO2 saturs būs apm 70%

Bet par stikla sadalīšanos dabā domas dalās: dod no 4000 līdz miljonam gadu un vairāk.

viencexperc 21.janvāris 2023 9:53
0 0 Atbildēt

Mūsdienās izkausētas smiltis ( ar kaļķakmeni), māls sajaukts ar smiltīm ( betons) un atkritumu galaprodukts ( plastmasa ( nafta - augu un dzīvnieku atliekas) nav ekoloģiski materiāli. Bet "planētas plaušas" - koks - ir ekoloģisks.

Tāds ir paradoks

Dakteris 20.janvāris 2023 12:48
1 3 Atbildēt

650 kaut kur smagi sasitis galvu un nav izgulējis smadzeņtrīci. Lasot komentārus rodas secinājums.

650 20.janvāris 2023 17:03
0 0 Atbildēt

Neuztraucies, tirliņ, mani komentāri kāreiz priekš Tavām apsecinātajām smadzenenēm ir domāti.Jo tieši konkrēti TU (kā viens/no) no savas puscaurās (loha) kabatas dāsni apmaksāsi (brīv prātīgi,ilg termiņā un bezvariantiem) šos te "LTV sabiedriskās ap-raides (plānotos) pakakalpojumus".

LV republikā (šobrīd) vienkārši NAV citu (svarīgāku) apskatāmo tēmu atkritumu utilizācijas sakarā, tāpēc savus nupat izņemtos (vai izsistos) vējstiklus visilohi massveida rindā tagad vedam uz kundziņalass sabiedrisko terminālu un novietojam tur lejā pie LTV sab apraides pakalpojumu ēkas vidējajām durvīm.Jā.

krix 19.janvāris 2023 21:59
0 0 Atbildēt

Ādažos, atkritumu laukumā šos stiklus nepieņem. Lai nepļāpā.

imzz 20.janvāris 2023 11:45
0 0 Atbildēt

Vispār auto vējstikla materiālu taču sauc par tripleksu, tas būtu plastmasas plēves, vinila vai citas, kārta vai kārtas starp stikla kārtām. Tātas, izmetamu auto stiklu nevar uzskatīt tīri par stikla atkritumu, jo tas satur arī plastmasu.

Pļurkt 20.janvāris 2023 14:25
0 0 Atbildēt

imzz

20.janvāris 2023 11:39

Bet par stikla sadalīšanos dabā domas dalās: dod no 4000 līdz miljonam gadu un vairāk.

------------------

Ir tikai viens izņēmums - "garais" stkls, kas šķīst ūdenī, bet šķīdība ir tik ārkārtīgi niecīga, ka tikai senajā Venēcijā ražotajam stiklam, kas teju vai tūkstots gadu nogulējis zem ūdens ir iespējams konstatēt nošķīšanas PĒDAS!!

Jebkurš pārējais stikls nedz sadalās, nedz šķīst jebkurā dabā sastopamā vielā.

Mehs 20.janvāris 2023 22:47
1 0 Atbildēt

Kamēr nav reāla rūpnieciska stiklu pārstrādes vieta, stāsts ir ne par ko. Vai to izmet nešķirotajos atkritumos vai samaksā divtik dārgi un nodod īpašam bīstamo atkritumu savācējam, tik vai tā tas tiek norakts poligonā, vai laukos skurināts. Vējstikls satāv no nedaudz krāsas, stikla, un plēves. Pieļauju, ka tikpat bīstams dabai kā ducis iepirkumu maisiņu. Par laimi no UK dēļ muitas vairs masveidā neieved veselus auto uz jaukšanu, cik plastmasi no salona nav norakti poligonos. Par to īpaši nerunā. Varbūt es kļūdos un kāds zin kur pārstrādā polimēru materiālus- durvju apšuvumus, paneļus. Mazturīgai valstij tāds liktenis, būt par bagāto samazgu bedri diemžēl.

Mehs 20.janvāris 2023 22:49
0 1 Atbildēt

Laukos sakurināts, domāts par salona plastmasiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti