Latvijas jauno velosipēdistu izlase izcīna otro vietu Eiropas sacensību finālā

 

Foto: Publicitātes attēls

LAMB | 10.septembris 2018 14:27

Nedēļas nogalē Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā norisinājās Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību lielais fināls, kurā Latvijas jauno velosipēdistu izlases spraigā cīņā izcīnīja augsto otro vietu.

Par Eiropas čempioniem kļuva Krievijas izlase, savukārt trešo vietu ieguva Serbijas jaunie velosipēdisti.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Anete Krūmiņa, Katrīna Karlsone, Rodrigo Broks un Nils Prihodčenko. Jauniešu un komandas pedagogu Andra Žilko un Valdas Kjasperes neatlaidīgais cīņasspars Latvijas komandai spraigā cīņā ļāva sasniegt šos augstos rezultātus, turklāt Latviju no pirmās vietas šķīra vien 5 punkti.

Šie jaunieši šovasar sasniedza visaugstākos rezultātus CSDD jauno velosipēdistu Vislatvijas sacensībās „Jauno satiksmes dalībnieku forums”. Līdzīgi kā „Jauno satiksmes dalībnieku forumā”, arī starptautiskajās sacensībās galvenais uzsvars bija likts uz divām lietām - kopīgu komandas darbu un satiksmes drošības teorētisko zināšanu pielietošanu praksē.

Sacensībās piedalījās 10-12 gadus veci skolēni, tās rīkoja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un tajās kopumā piedalījās 24 komandas. FIA norāda, ka šīs sacensības ir īpašs notikums dažādu valstu bērniem, kas dod iespēju gan iegūt un nostiprināt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai rūpētos par savu drošību mūsdienu sarežģītajā ceļu satiksmē, gan ļauj labāk iepazīt vienam otru un dažādu Eiropas valstu kultūras.

Faktiski katru gadu Latvijas jaunie velosipēdisti no Eiropas sacensībām atgriežas ar nozīmīgiem sasniegumiem. Pirmā vieta tika izcīnīta 2017.gadā Albānijā, 2016.gadā Čehijā un 2009.gadā Somijā, savukārt 2015.gadā Austrijā, 2013.gadā Melnkalnē, 2012.gadā Polijā un 2010.gadā Maķedonijā – 3.vieta, bet 2014.gadā Norvēģija – 4.vieta.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti