Sniega tīrīšanu pilsētas ielās veiks pagājušā gada līmenī 3

 
26.oktobris 2010 9:17

Līdz decembra beigām sniega tīrīšanu uz ielām un tiltiem Rīgā būs iespējams veikt tādā pašā līmenī kā pagājušajā ziemas sezonā.

Regulāri ar pretslīdes materiāliem būs iespējams apstrādāt tikai pilsētas maģistrālās ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports, un tiltus. Taču, ja sniega daudzums būs tik pat liels kā pagājušajā ziemas sezonā, tad domē tiks lemts par papildu finansējumu, lai varētu caurbraucamības nodrošināšanai iztīrīt arī rajona nozīmes ielas un piebraucamos ceļus pie mācību un ārstniecības iestādēm.

Pašlaik kopumā ielu un tiltu uzturēšanai līdz decembra beigām ir atlicis finansējums 1,9 miljonu latu apmērā. No tā ziemas darbiem ir paredzēti 1,4 miljoni latu. Atlikušie 500 tūkstoši plānoti bedrīšu remontam un citiem uzturēšanas darbiem (maģistrālo ielu un tiltu sarakstu skat. pielikumā).

Kopumā Rīgā ir 4,5 miljoni kvadrātmetri maģistrālās ielas, 4,4 miljoni kvadrātmetri rajona nozīmes ielas un 409 tūkstoši kvadrātmetri tiltu brauktuves.

Ņemot vērā esošo finansiālo situāciju, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus rēķināties, ka ziemas apstākļos uz ielām veidosies apledojums, būs pastiprināta slīdamība, sniegs un apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un tiltu uzturēšanas dienesti varēs atvieglot braukšanas apstākļus atbilstoši pieejamajam finansējumam, bet slīdamību un sniegu uz brauktuvēm nokrišņu laikā tas pilnībā nenovērsīs. Tādēļ, līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šoziem īpaši svarīga ir transportlīdzekļa tehniskā aprīkojuma atbilstība ziemas apstākļiem un autovadīšanas prasmes.

RD Satiksmes departaments

 
Visi komentāri
 
279751. viesis 28.oktobris 2010 0:02
0 0 Atbildēt

AWD forever

279760. viesis 28.oktobris 2010 13:55
0 0 Atbildēt

Cerēsim, ka nākamajā ziemā sniegs būs vismaz uz pusi mazāk. Vēl atmiņā situacija, kad pēc februara sniegiem no Zolitudes daudzstāveņu miesta ar auto varēja knapi izbraukt tikai nedēlu pēc puteņa...

279772. viesis 28.oktobris 2010 22:18
0 0 Atbildēt

Tas tādēl ka hundaja difers sūdīgs :-P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti