Nākotnes pilsētvides vīzija ar BMW Motorrad (+ foto) 2

 
23.februāris 2011 11:26

Nav šaubu, ka ar futūristisko, sportisko stilu un unikālajām tehniskajām iespējām BMW Motorrad radītais motorollers Concept C ir tālu priekšā laikam, un, kā parāda šie modes fotogrāfa Markusa Hofmaņa darbi.

Tie perfekti iederētos zinātniskās fantastikas filmā, ko uzņemtu kaut kad nākotnē.

Ar spilgtām megapoles gaismām fonā Concept izskatās kā no citas pasaules nācis, un tieši tāda pati – futūristiski izaicinoša – ir motorollera pilote, ko atbilstoši nākamības kanoniem ietērpusi Minhenē strādājoša ungāru izcelsmes tērpu māksliniece Kinga Horvāta, kura iedvesmu smēlusies savās nākotnes vīzijās.

Jau pirmais kontakts ar Concept C neparasto dizainu radīja vīzijas, kuru centrā atradās zinātniskā fantastiska, un drīz radās vairākas unikālas ieceres, Kinga Horvāta skaidro apsvērumus un iedvesmu, kas virzījusi viņas darbu.

“Ideja par nākotni mani paķēra momentā! Īpaši tāpēc, ka šī nav tēma, ar ko nākas bieži saskarties, un tās iespaidā sāka rasties dažādas idejas. Jāatzīst, sākotnēji nevarēju iedomāties, kā izskatās jauns BMW skūteris, taču, kolīdz ieraudzīju pirmās fotogrāfijas, es burtiski iemīlējos tā dizainā un krāsās. BMW sudraba, melnās un zilās krāsas salikums perfekti atbilda tam, kā vēlējos veidot manu Concept C apģērbu.”

Horvāta savas idejas smēlās kino. Lai atbilstoši noskaņotos, viņa noskatījās tādas superpopulāras filmas kā Star Wars, Star Trek un Avatar, kā arī kulta statusu ieguvušus darbus, tostarp oriģinālo Tron. Kinematogrāfs viņu iedvesmoja radošajam procesam, kura gaitā bija jātop modei, kas pilnībā iederētos filmā par nākotni vai, šajā gadījumā, blakus Concept C.

“Vissvarīgākais šo tērpu radīšanā bija izvēlēties piemērotāko materiālu,” skaidro Kinga. “No vienas puses, tērpiem bija jāizskatās sportiski un komfortabli, no otras puses, tajos bija jāiestrādā elegance un vienkāršība. Taču bija vēl arī trešā dimensija – materiālam bija jābūt izturīgam. Tāpēc, kā varat iedomāties, piemērotāko nevarēja atrast acumirklī. Tomēr galu galā meklējumi vainagojās ar panākumiem, un es varēju sākt darbu, lai idejas pārvērstu reālos tērpos.”

{page}

Kinga savai tērpu līnijai nolēma izmantot klasisko melno krāsu, kas pilnībā saskan ar BMW motorizētā divriteņa diskrēto eleganci. Atstarojošā materiāla līnijas tērpā vienlaikus ir drošības manifests un stingra grafiska sasaiste starp braucēju un mašīnu. Noņemamās piedurknes un aizsargbruņu integrācija tērpa dizainā rāda, ka drošības elementiem nav jākļūst par stila upuri, un Kinga tic, ka augstvērtīgu modi meklējoši motociklisti nākotnē vēlēsies izskatīties tikpat labi un justies tikpat droši kā transports, ko viņi vadīs.

“Concept C mums ļauj ieskatīties nākotnē un apjaust, kāds tad būs pilsētvides dzīvesveids. Tieši tāds pats bija arī mans nodoms, radot tērpus. Arī rītdienas sievietes gribēs izskatīties lieliski, un šie divi tērpi ir interpretācija par to, kas būs iespējams. Protams, mēs nevaram pilnīgi precīzi zināt, kādas būs mūsu transporta vajadzības, bet par vienu esmu pilnīgi droša – pēc desmit vai divdesmit gadiem automobiļu drūzmēšanās dēļ aizvien vairāk cilvēku izvēlēsies pārsēsties uz motorolleriem. Vai tas būtu iepirkšanās brauciens, došanās uz ballīti vai vienkārši pārvietošanās ikdienas gaitās, sievietes vienmēr grib izskatīties eleganti, tieši tālab es radīju šos unikālos tērpus. Neviena nevēlas standarta kostīmu, katra sapņo par unikālu, tieši viņai radītu tērpu, kas ļauj justies īpašai.”

Iemūžinot ultramoderno cilvēka un mašīnas duetu, otrpus objektīvam darbojās fotogrāfs Markuss Hofmanis, kura uzdevums bija saplūdināt Kingas Horvātas tērpus un BMW Motorrad konceptmotorolleru, nodrošinot tādu vidi, kas atspoguļotu nākotnes dzīvesstilu un estētiku.

“Fotografēt Concept C bija sapnis. Iespēja strādāt ar šādu objektu nerodas bieži,” saka fotogrāfs. “Fantastisko pilsētas siluetu speciāli Concept C prezentācijai sagatavoja starptautiskā aģentūra Serviceplan. Tā rada nākotnes megapoles iespaidu – gluži kā 1927. gada vācu ekspresionistu zinātniskās fantastikas lente Metropolis. Lūkojoties uz Concept C, Kingas Horvātas dizainu un modeles Erīnas unikālo izskatu, mēs redzam ārkārtīgi daudzsološu nākotnes vīziju.”

Autori

Fotogrāfs: Markuss Hofmanis (Markus Hofmann; www.white–photo.com)
Modele: Erīna (Erina; www.louisa–models.de)
Stils: Kinga Horvāta (Kinga Horvath; www.kingahorvath.com)
Frizūra un grims: Džons Eliots (John Elliot; www.artistgroupmierau.com)
Fotogrāfa asistente: Petra Hēglmeijere (Petra Hoeglmeier)
Pēcapstrāde: Vivjēna Bonfonda (Viviane Bonnefond)
 

 
Visi komentāri
 
281783. viesis 24.februāris 2011 10:19
0 0 Atbildēt

Saprastu vēl, ja par to skūteri rakstītu, bet te par lupatām...

281804. viesis 28.februāris 2011 15:39
0 0 Atbildēt

Kapēc viņa visu laiku stāv blakus, bet nepabrauc pat metru ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti