Jaunais «Kia Rio» izceļas ar savu salonu 11

 
29.marts 2011 9:05

Ceturtās paaudzes Kia Rio, kura prezentācija notika marta sākumā Ženēvā, ne tikai veiksmīgi iekļaujas jauno Kia modeļu saimē, bet arī izceļas tajā oriģināla un stilīga salona dizaina dēļ.

Uzņemoties nebūt ne vieglu uzdevumu – iekarot ievērojamu vietu Eiropas autotirgus B-segmentā, Kia radījusi automobili, kurā korejiešu precizitāte apvienota ar eiropeisku izsmalcinātību, pievienojot latīņamerikāņu degsmi. Tādējādi Kia radījusi īsteni globālu auto, kas uzrunās pircējus ne tikai Eiropas valstīs, bet visā pasaulē.

Ievērojami vairāk vietas pasažieriem un viņu bagāžai

Jaunais Kia Rio modelis ir par 20 mm garāks, par 25 mm platāks un par 15 mm zemāks nekā iepriekšējais modelis, kas 2010. gadā tika pārdots 219 000 vienību apjomā. Lai gan jaunais Rio ir viens no zemākajiem modeļiem mazajā klasē (1455 mm), tā pasažieru telpa un bagāžas ietilpība ir acīmredzami lielāka nekā trešās paaudzes Kia Rio. Lai gan jaunais modelis ir lielāks, svara pieaugums ir minimāls, jo ceturtās paaudzes modeļa ražošanā izmantotas modernākas tehnoloģijas un izejmateriāli.

Jaunā Rio vējstikla apakšmala pavirzīta uz priekšu par 156 mm un uz augšu par 18 mm, kamēr par 70 mm garākā riteņu bāze un par 25 mm platākā virsbūve nodrošina papildus telpu un ērtības pasažieriem. Vieta kājām priekšā palielināta par 45 mm, bet galvas augstumā – par 8 mm. Bagāžnieks ir par 100 mm platāks, un tā ietilpība sasniedz 288 litrus, kas ir par 7% vairāk nekā iepriekš. Salokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes attiecībā 60/40, izveidojas gandrīz pilnīgi gluda un lielāka bagāžas telpa. 15 litru cimdu nodalījums, papildus novietnes ar kopējo 3 l tilpumu un durvju kabatas 1,5 l PET pudelēm priekšā un 0,5 l pudelēm aizmugurē.

Speciāli krāsu toņi izceļ Rio personību

Pretskatā jaunajā Rio saskatāma unikāla Kia radiatora restes interpretācija, kas veiksmīgi integrēta ar priekšējiem lukturiem. Jaunākajā izpildījumā Kia logotips atrodas virs restītes. Zemāk bamperis un spoileris veido citu Kia dizainam tipisku kombināciju, kas kopumā piešķir automašīnai noteiktu atpazīstamību uz ceļa. Izteikts ķīļveida siluets, un raksturīga stiklotās un metāla daļas attiecība piešķir Rio dinamisku, sportisku stāju. Rio demonstrē dizaina paralēles ar apvidus automašīnu Sportage. Līdzības saskatāmas aizmugures daļā, C jumta balstā, izteikti dominējošajā plecu līnijā un aizmugurējā stikla leņķī. Coupe līdzīgā jumta līnija kontrastē ar spēcīgi veidoto aizmugurējo bamperi, un nodrošina jaudīgu un pamatīgu izskatu. Rio aizraujošo formu izceļ 10 jaunu virsbūves krāsu palete. Tā kopā ar apdares materiālu izvēli pasvītro izsmalcināto un stilīgo raksturu. Wendy Brown un Graphite Grey toņi piešķir klasiskās vērtības izskatu.

Īpašs slēdžu dizains un divtoņu salona iespēja

Atbilstoši satraucošajai ārienei izstrādāts arī Rio iekšpuses dizains. Tajā izmantota koncepcija, kas atspoguļo Kia interjera filozofiju - raksturīgs horizontāls instrumentu panelis akcentē plašuma un plata salona sajūtu. Interjera tēma radoši apvieno modernismu un racionalitāti. Interjera materiālu kvalitāte un uzmanība pret detaļām izvirzītas par Rio dizaina prioritātēm. Automobilī izmantota Kia tipiskā trīs rādītāju mērskalu kombinācija, taču viduskonsolē izvietoti unikāli tumbleru tipa slēdži, kas atrodas virs apsildes iekārtas vadības paneļa un pārvalda dažas sekundāras funkcijas. Kia Rio iespējami trīs interjera apdares pamatvarianti. Rio pircējiem būs pieejama izvēle starp vairākiem divtoņu interjeriem, piemēram, „konjaka brūnā” vai „tuksneša pelēkā” kombinācija. Papildus aprīkojumā iekļauta brīvroku iekļūšanas sistēma keyless-entry, dzinēja starta poga, stereoiekārta ar CD atskaņotāju, MP3 atpazīšanu, kā arī iPod un USB savienojumiem, cruise – control sistēma, automātiskā klimata sistēma, apsildāmi sēdekļi un pat apsildāma stūre.

Gatavs 5 zvaigžņu drošībai

Kia inženieri ir pārliecināti, ka jaunais Rio ir gatavs saņemt augstāko 5 zvaigžņu novērtējumu EuroNCAP testā tāpat kā labi novērtētie modeļi Cee’d, Venga, Soul, Sportage un Sorento. Rio standartaprīkojumā ietilpst 6 drošības spilveni un aktīvie galvas balsti. Papildus iespējama elektroniskā stabilitātes kontrole, kas dažās valstīs būs standartaprīkojumā, kalnā braukšanas asistents, līkumu izgaismošana, parkošanās sensori, riepu spiediena monitorings, kā arī avārijas bremzēšanas stopsignāli. Ceļa apgaismojumu būtisku uzlabos ksenona lukturi, LED dienasgaitas lampas un LED tipa aizmugurējie lukturi.

Dzinēju jauda no 70 līdz 109 zirgspēkiem

Līdztekus fascinējošam izskatam Kia Rio izcelsies starp savas klases auto ar ārkārtīgi ekonomiskiem zemu izmešu dzinējiem. Tā piemēram, jaunais trīs cilindru 1,1 litra dīzeļdzinējs saražo tikai 85 gramus CO2 uz 100 kilometriem, patērējot vien 3,2 litrus degvielas uz 100 km ceļa. Dzinēja jauda ir 70 zirgspēki, bet griezes moments – 162 Nm/1750 apgr. minūtē. 1,4 litru dīzeļdzinējs attīsta 90 ZS jaudu un 216 Nm griezes momentu. Pircēji, kas dod priekšroku benzīna dzinējiem, varēs izvēlēties starp 1,25 un 1,4 litru motoriem. Ar maksimālo jaudu 109 ZS, Kia Rio sasniedz 100 km/h 11,5 sekundēs. Savukārt 1,25 l dzinējs nodrošina 85 ZS jaudu un sevišķi zemu patēriņu – 4,8 l/100 km. Visi dzinēji, izņemot mazāko benzīna agregātu, standartā apgādāti ar 6 pakāpju pārnesumkārbām, bet 1,4 l benzīna dzinējam par piemaksu tiks piedāvāta 4 pakāpju automātiskā pārnesumkārba.

3 un 5 durvju varianti

Paredzot ievērojamu pieprasījumu pēc B segmenta automobiļiem nākamajos divos gados, Kia nolēmusi izlaist jauno Rio kā 3, tā 5 durvju versijā. Sportiskais hečbeks papildinās Kia esošo modeļu Soul un Venga, kā arī pilnīgi jaunā supermini modeļa Picanto sniegto izvēli. Ar jauno Rio autoražotājs Kia radījis automobili, kas apmierina pircēju vēlmes pēc kvalitatīvāka, izvēlē bagātīgāka auto ar pievilcīgu, aizraujošu dizainu. Turklāt jaunais modelis ir gluži kā revolūcija, nevis tikai iepriekšējā modeļa evolūcija. Pārliecinošā un atšķirīgā Rio personība padara to radikāli atšķirīgu un vispusīgi pārāku par iepriekšējo Rio. Šīs un citas īpašības ļaus Rio perfekti iekļauties Kia atjaunotajā modeļu piedāvājumā. Vienlaikus Kia apsver arī atsevišķa Rio sporta modeļa ražošanu, ja vien pēc tāda radīsies pieprasījums.

Kia Rio piecu durvju modelis nonāks pārdošanā 2011. gada trešajā ceturksnī, savukārt sportiskais 3 durvju Rio hečbeks papildinās Kia modeļu rindu 2012. gada sākumā. Abas versijas tiks ražotas Kia rūpnīcā Sohari, Dienvidkorejā.

 

 
Visi komentāri
 
282224. viesis 29.marts 2011 17:14
0 0 Atbildēt

un ci ta maksās šis burvīgais 1,5 litru pudeļu pārvadājamais?

282231. viesis 30.marts 2011 7:52
0 0 Atbildēt

Izceļas, it īpaši ne lielākiem par 1.60 cm domātie beņķi. Ķeblīši :)

282233. viesis 30.marts 2011 8:25
0 0 Atbildēt

ak 177

Izceļas, it īpaši ne lielākiem par 1.60 cm domātie beņķi. Ķeblīši

==================

Diez vai - čomi no Za Ruļom un AvtoRevju bija Ženēvā, izsēdējās

arī šitajā, neviena slikta vārda neteica, kaut gan tai kompānijā

neviens nebija īsāks par 1.84 m :-)

282235. viesis 30.marts 2011 9:15
0 0 Atbildēt

Es te darbā ar Ceed'u pabarucu. Ir gandrīz ok, bet tikai gandrīz... īsiņa tā porolona klucīša maliņa, īsiņa.... Rio nav lielāks.

282248. viesis 30.marts 2011 15:50
0 0 Atbildēt

kārtējais ibio rio.

282255. viesis 31.marts 2011 8:40
0 0 Atbildēt

ak 183 [?] pirms 23 stundām

Es te darbā ar Ceed'u pabarucu. Ir gandrīz ok, bet tikai gandrīz... īsiņa tā porolona klucīša maliņa, īsiņa... Rio nav lielāks.

================

Tas var gadīties - ar pārāk īsu sēdekļa "spilvenu" vispār mēdz

sirgt arī daudzi lielāki un lepnāku marku auto, diemžēl. Sēdekļi

vispār ir smalka lieta , ne visiem padodas uz rāviena :-) Tiesa,

daudz atkarīgs no iemīļotās sēdpozas - kas vienai pozai OK, citai

galīgi neder ...Īpaši, ja cilvēkam ir , piemēram, garas kājas vai patīk

sēdēt ar stipri slīpu sēdekļa atzveltni. Šai gadījumā droši vien, ka

būtu derīga sēdekļa garuma regulēšana, bet auto konstruktori

kā nekā strādā "uz galacenu", kura neapšaubāmi pieaugtu.

282263. viesis 31.marts 2011 13:42
0 0 Atbildēt

Kur tad tā gala cena pieaugtu? Neuzlikt vienu s.r.ano dstc, bet tā vietā normālus beņķus. Sanāktu vēl lētāk, un braukt patīkamāk.

282265. viesis 31.marts 2011 14:20
0 0 Atbildēt

tur jau tā lieta - cik tad izmaksā regulējams balsts sēdekļa priekšā kāju balstam??? kapeikas.

282267. viesis 31.marts 2011 18:15
0 0 Atbildēt

ak, stabilitātes sistēma jau kādu laiku ir obligāta ES...

282265,pareizini "kapekas" ar pusmiljonu saražoto auto-un iejūties ražotāja ādā-vai tiešām laidīsi garām iespēju ieekonomēt?

282270. viesis 1.aprīlis 2011 8:05
0 0 Atbildēt

Tu ar to pusmiljonu vari reizināt, ja pusmiljons to masīnu pērk. Bet ne jau es viens to nepirks dēļ tizlajiem beņķiem. Kāda tur vairs ekonomija, ja pietiekošs daudzums nenopērk?

282277. viesis 1.aprīlis 2011 10:50
0 0 Atbildēt

282265. viesis pirms 20 stundām

tur jau tā lieta - cik tad izmaksā regulējams balsts sēdekļa priekšā kāju balstam??? kapeikas.

====================

Pilnīgs muļķis?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti