Velosipēdisti pārvēršas par biedu autovadītājiem (!) 29

 
25.maijs 2011 12:11

Pavisam nesen presē parādījās ziņa, ka CSDD izstrādājusi grozījumus, kuros nedaudz mainīsies velosipēdistu tiesības un pienākumi.

Piemēram: Iecerēts atļaut velosipēdu vadītājiem šķērsot regulējamas gājēju pārejas braukšus, turklāt tādā ātrumā, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Pašlaik Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka velosipēdu vadītāji „zebru” drīkst šķērsot tikai ejot kājām.

Braukšus šķērsot neregulējamas gājēju pārejas nedrīkstēs (tas nav atļauts arī pašlaik). Ja šādi grozījumi noteikumos tiks pieņemti, norma par gājēju pāreju šķērsošanu gājēju pārvietošanās ātrumā attieksies arī uz personām, kas pārvietojas ar skrituļslidām, skrituļdēļiem u.tml. sporta vai atpūtas inventāru.

Noteikumos būs paredzēts arī, ka velosipēdu vadītājiem, braucot pa ietvi, jāpārvietojas tādā ātrumā, kas neapdraud satiksmes drošību.

Attiecībā uz velosipēdu vadītāju redzamību plānots papildināt noteikumus ar normu, ka, braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēda vadītājam jābūt tērptam apģērbā ar gaismu atstarojošiem elementiem. Pašlaik noteiktas prasības tikai velosipēda redzamībai.

Kaut arī šie grozījumi vēl nav apstiprināti, daudzi velosipēdisti ir paspējuši tos izlasīt, noklausīties pa radio vai televīzijā. Tas jau nebūtu nekas īpašs, jo paredzētie grozījumi ir loģiski un manuprāt atbalstāmi. Tomēr eksistē kāda problēma - velosipēdisti ir tik pavirši, ka nespēj atšķirt regulējamu gājēju pāreju no neregulējamas. Savukārt jaunās izmaiņas attiecas tikai uz regulējamām gājēju pārejām (lasi - tur, kur darbojas luksofors vai satiksmi regulē policists).

Šobrīd daudzi autovadītāji sūdzas par velosipēdistiem-kamikadzēm, kuri pārpratuši iespējamos (pat vēl nepieņemtos) grozījumus un tagad lido pār neregulējamām gājēju pārejām pat nepiebremzējot, uzskatot, ka tagad viņiem viss atļauts.

Autovadītāj! Nekas nav mainījies - uz neregulējamām gājēju pārejām velosipēdistam savs braucamais ir jāstumj.

Velosipēdist! Šķērsojot ceļu pa gājēju pāreju nokāp no sava braucamā, ja vien priekšā nedeg zaļais gaismas signāls! Un ja arī deg - nesteidzies!

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
282858. viesis 25.maijs 2011 13:25
1 0 Atbildēt

ātrumu 25-30km/h pilsētā uz ietves var nosaukt tikai tas, kurš nekad pa pilsētu ar velo nav braucis. Nav tādi ātrumi iespējami. Reāli ir uz pusi mazāki. Atsevišķi pašnāvnieki var mēģināt. Bet to ielās ir mazāk kā agresīvu bmw.

282861. viesis 25.maijs 2011 13:51
1 0 Atbildēt

Anonimiķi - "šovasar" jau ir bijuši 3 gadījumi kad XZ no kurienes man velosipēdisti uzrodas labajā sānā uz ietves, akls itkā neesmu, saskrējušies ar neesam, bet sajūtas nepatīkamas. Tā kā velns nu viņu zina kā tad ir labāk, pats personīgi nemīlu braukt ar velo pa ietvi - lieki jābremzē, un jāuzmanas no izbrauktuvēm no "balkusteritorijas".

282863. viesis 25.maijs 2011 14:33
1 0 Atbildēt

IV - vācijā uz DAUDZ šaurākām ielām samainās autobuss ar fūru nenotriecot vellapēdistu

Vienkārši jāiemācās braukšanas kultūra un ar to jāsadzīvo VISIEM satiksmes dalībniekiem

Ja visi ir uz brauktuves, tad teorētiski visu tiesībām ir jābūt ievērotām. Vienkārši jāiemācās braukt labāk! Un Autobraucējiem nav "jādavī" velopisēdisti, savukārt velopiseistiem, nav jāvelk 3 m platā joslā no apmales vai starp joslām...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti