Pieņem jaunu autopārvadājumu kontroles kārtību 1

 
25.maijs 2011 0:00

Valdība 24.maijā pieņēmusi jaunu autopārvadājumu kontroles kārtību. Noteikumi palielina pašvaldības kontroles dienestu pilnvaras.

Jaunajos noteikumos pašvaldību kontroles dienestiem paredzēta iespēja pēc vienošanās ar Valsts policiju veikt transportlīdzekļa faktiskās masas kontroli (svēršanu) ar autotransporta svariem, kā arī autovadītājiem noteiktā darba un atpūtas laika un tā reģistrēšanas ierīces lietošanas noteikumu ievērošanas kontroli.

Pašvaldību kontroles dienesti nevarēs veikt autopārvadājumu kontroli, apturot transportlīdzekli uz autoceļiem, bez Valsts policijas klātbūtnes, kaut arī noteikumu saskaņošanas procesā par šo jautājumu bija diskusijas ar Latvijas Pašvaldību savienību, kas vēlējās vēl vairāk paplašināt šo dienestu pilnvaras. Šāda norma būtu iestrādājam likumā, nevis Ministru kabineta noteikumos.

Valsts policija, kas pārņēmusi likvidētās Autotransporta inspekcijas funkcijas, saskaņā ar noteikumiem varēs kontrolēt, vai tiek ievēroti komercpārvadājumu un pašpārvadājumu noteikumi, pasažieru pārvadājumu (regulārie un neregulārie starptautiskie un tālsatiksmes) noteikumi, bīstamo kravu pārvadājumu noteikumi, kravas izvietošanas un nostiprināšanas noteikumi, kā arī starptautisko autopārvadājumu līgumos noteikto prasību ievērošanu.

Tāpat Valsts policija varēs pārbaudīt transportlīdzekļu faktisko masu, ass slodzi un gabarītus, transportlīdzekļu riepas un sakabes stāvokli, autovadītāju darba un atpūtas režīmu u.tml.

Jaunos noteikumus bija nepieciešams izstrādāt, jo Autopārvadājumu likumā tika svītrota norma par Autotransporta inspekcijas kompetenci. Noteikumi nemaina pārējo autopārvadājumu kontroles dienestu kompetenci.

Ar visu Ministru kabineta noteikumu „Autopārvadājumu kontroles organizēšanas un īstenošanas kārtība” tekstu var iepazīties valdības mājaslapā. Tā stāsies spēkā pēc noteikumu publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.
 

 
Visi komentāri
 
282917. viesis 27.maijs 2011 22:05
0 0 Atbildēt

Kārtējais debīlisms!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti