Pirmo reizi Latvijā - KASKO produkts vēsturiskiem auto 5

 
20.jūlijs 2011 0:12

Apdrošinot 42 gadus vecu Mercedes Benz auto, pirmo reizi Latvijā KASKO polises sāk piedāvāt arī vēsturiskiem auto


Foto: IF Apdrošināšana

Pirmā KASKO polise par apdrošinājuma summu 130 000 eiro izdota 1969.gada izlaiduma Mercedes Benz 280 automašīnai un tā apdrošināta pret visiem KASKO riskiem. Tā kā auto gatavojas piedalīties arī izstādēs ārzemēs, tam iegādāta arī transportēšanas apdrošināšana. KASKO apdrošināšanas pakalpojums vēsturisko automašīnu īpašniekiem ir izstrādāts pēc vēsturisko transporta līdzekļu biedrības „Riga Master Union” (RMU) iniciatīvas sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību If Apdrošināšana.

Vēsturisko auto KASKO polisi var saņemt automašīna, ja tai ir reģistrācijas dokumenti, kuros minēts, ka transportlīdzeklis ir reģistrēts Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā, tās vecums ir vismaz 30 gadi un tai ir veikts sertificēts vērtējums. Tāpat, lai iegūtu KASKO apdrošināšanu, transportlīdzekļa vērtībai ir jābūt ne mazākai, kā 25 000 EUR un īpašnieks to nelieto kā ikdienas pārvietošanās līdzekli, informē RMU valdes loceklis Māris Bebris.

Viens no iemesliem, kāpēc līdz šim Latvijā KASKO apdrošināšanas produkts vēsturiskiem, retro un klasiskajiem auto netika piedāvāts ir saistīts ar objektīvām grūtībām aprēķināt iespējamos riskus, noteikt polises cenu un auto vērtību. Jaunā pakalpojuma izstrādes gaitā, pētot negadījumus, kad ir notikuši ar vēsturiskajiem auto, tika secināts, ka dažādu negadījumu iespējamības varbūtība ir daudz savādāka nekā mūsdienu auto. Mūsdienu auto, lielāko daļu apdrošināšanas maksājumu veido daļēja zuduma risks vai avārijas risks. Vēsturiskajam auto šāda negadījumi notiek daudz retāk, bet daudz lielāks ir zuduma risks, automašīnai sadegot.

„„Riga Master Union“ vēlme bija piedāvāt saviem biedriem apdrošināšanu, kas sedz riskus braukšanas kārtībā esošam un sertificētam auto, kā arī vēsturiskam auto, kas nodots servisā restaurācijai un, kura vērtība tās gaitā pieaug. Mēs pāliecinājāmies, ka biedrības sadarbības partneru remondarbnīcā strādā augsta līmeņa speciālisti un auto restaurācijas gaitā tiek veikta skurpuloza procesa dokumentēšana. Tas mums ļāva izstrādāt apdrošināšanas produktu, kas jebkurā restaurācijas brīdī ar kalkulatora palīdzību ļauj noteikt auto vērtību un tātad aprēķināt zaudējumus, ja tādi rodas. Tādējādi polise piedāvā segt ne tikai tradicionālos KASKO riskus kā zādzība, ugunsnelaime vai avārija, bet apdrošināt var arī auto, kas atrodas remontdarbnīcā uz restaurācijas vai remonta laiku,“ stāsta If Apdrošināšanas KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

„Biedrības jaunais pakalpojums tapis sadarbībā ar If Apdrošināšanu un Vācijas vērtētāju asociāciju un esam gandarīti, ka beidzot arī Latvijā vēsturisko auto īpašniekiem varam piedāvāt tādus pašus pakalpojumus, kādi sen jau ir pieejami vecajā Eiropā.  Tas ir tikai pirmais solis, jo bez KASKO neiztikt gandrīz nevienā no turpmāk minētajiem gadījumiem. Tie ir jautājumi, kas saistīti ar transportēšanu ES līmenī un atbalstu servisam, ceļojot  Eiropā  un Krievijā, ar finansējuma piesaisti līzinga vai aizdevuma formā vēsturiskam transportlīdzeklim, lai aizsargātu ieguldītās investīcijas, kas ieguldītas transporta līdzekļa restaurācijā. Arī šie pakalpojumi drīz būs pieejami arī Latvijā. Mūsu galvenais mērķis ir apvienot un popularizēt vēsturisko transporta līdzekļu kustību Baltijas reģionā. Esam par skaistu un emocijām bagātu dzīves stilu,” norāda M.Bebris.

Īsumā par biedrību Riga Master Union:
Biedrība dibināta 2009. gadā, Rīgā ar mērķi apvienot vēsturisko transportlīdzekļu īpašniekus un veicināt vēsturisko transportlīdzekļu kustības attīstību Latvijā un Baltijas valstīs. Biedrībā pašlaik ir reģistrēti vairāk kā 100 biedri un 40 transportlīdzekļi. Tās mērķis ir apkopot informāciju ne tikai par antīkajiem automobiļiem, bet arī vēsturiskajiem motocikliem, lauksaimniecības tehniku, kravas auto un cita veida mehanizētiem braucamrīkiem, kā arī kuģiem un lidmašīnām visā Baltijas reģionā un būt kā atbalstam īpašniekiem, ceļojot un ekspluatējot savus vēsturiskos transporta līdzekļus.

Lai veicinātu ar vēsturiskajiem transporta līdzekļiem saistīto dzīves stilu, Riga Master Union, sadarbībā ar saviem partneriem ir izstrādājusi īpašniekiem šādus pakalpojumus: 

  • Vēsturisko automobiļu KASKO un transportēšanas apdrošināšana;
  • Vēsturisko transportlīdzekļu vērtēšana;
  • Iespēja piedalīties vēsturisko transportlīdzekļu izsolēs (Coys u.c.). Dokumentu sagatavošanai iesniegšanai, transportēšanas organizēšana utt.;
  • Līdzdalība vēsturisko transportlīdzekļu pasākumos, izstādēs vai sacensībās Latvijā, pārējās ES valstīs un citviet pasaulē;
  • Dokumentu sagatavošana FIVA identifikācijas karšu noformēšanai.
 
Visi komentāri
 
283422. viesis 20.jūlijs 2011 17:26
0 0 Atbildēt

Nu un cik tas maksā? Es jau saprotu ka varu apdrošināt da jebko, bet cena ta kāda.

283423. viesis 20.jūlijs 2011 20:02
0 0 Atbildēt

Sevišķi tīk punkts par ekspertu vērtējumu. Un tiešām, cik tad procenti no auto vērtības jāmaksā par eksponātu, ko nedrīkst izmantot ikdienā?

283424. viesis 21.jūlijs 2011 1:16
0 0 Atbildēt

Izskatās pēc reklāmraksta!

283432. viesis 22.jūlijs 2011 10:52
0 0 Atbildēt

Un atkal jau nedrīkst izmantot ikdienā. Kāda jēga tad tam transportlīdzeklim, stāvēt garažā visu laiku? Mans brauc ar 49 gaduVS nummurus ne Kasko, jo arī vērtība nav 25 000.......

Zviedrijā tieši otrādi viss ira, valdība un tauta tik priecājas ja ikdienā izmanto Vēsturisko transportlīdzekli.

283433. viesis 22.jūlijs 2011 10:54
0 0 Atbildēt

Pirksti līki.....

.....Mans brauc ar 49 gadus jaunu volvo ikdienā un man nebūs ne VS nummuru ne Kasko, jo arī vērtība nav 25 000...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti