Divi jauni Hyundai modeļi satricinās tirgu 3

 
15.septembris 2011 0:05

Hyundai ar sparu ir devies pretim rudenim, ienākot Latvijas automašīnu tirgū ar uzreiz diviem jauniem modeļiem – universālu i40 un coupe Veloster.



Universāla Hyundai i40 iepriekšpārdošana sākās jau jūlija vidū. Augustā pārstāvniecība saņēma pirmos modeļu i40 paraugus, un beidzot pienāca ilgi gaidīto izmēģinājuma braucienu laiks. Galvenie ar i40 tirdzniecības uzsākšanu saistītie pasākumi notiks septembra otrajā pusē.

Universāla modeļiem i40 tiek piedāvāti divi benzīna dzinēji ar tiešu iesmidzināšanu –1,6 GDI ISG 135 zirgsp. un 2,0 GDI 177 zirgsp., kā arī dīzeļdzinējs 1,7 CRDi, kas ir pieejams ar divām atšķirīgām jaudām (85 kW/115 zirgsp. un 100 kW/136 zirgsp.). Papildus visiem dzinējiem tiek piedāvāta 6-pakāpju manuālā pārnesumkārba. 2,0 litru benzīna dzinēju un lieljaudas dīzeļdzinēju 1,7 CRDi ir iespējams saņemt komplektā ar 6-pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Automašīnai ir divi aprīkojuma līmeņi: Comfort un Style.

Ieteiktā Hyundai i40 universāla modeļu cena ir no 20 890 eiro.

Veloster

Četrvietīgā, sportiskā coupe modeļa Veloster īpašā iezīme ir praktisks trīsdurvju risinājums 1+2, kas, salīdzinot ar citiem coupe modeļiem, nodrošina ievērojami brīvāku piekļuvi aizmugurējiem sēdekļiem.  Bagāžas nodalījuma tilpums ir 320 litru, bet, nolaižot aizmugurējos sēdekļus, tas tiek palielināts līdz 1015 litriem. Veloster ir aprīkots ar dzinēju GDI ar darba tilpumu 1,6 litri un jaudu 140 zirgsp., un komplektācijā ar to var izvēlēties sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu vai pirmo Hyundai sešpakāpju pārnesumkārbu ar divkāršo sajūgu. Veloster ar manuālo pārnesumkārbu ir pieskaitāms pie Hyundai BlueDriveTM sērijas modeļiem. Tas nozīmē, ka šim modelim ir ISG dzinēja automātiskās iedarbināšanas un izslēgšanas sistēma.

Komplektācijas līmenis ir tikai viens, un tajā cita starpā ietilpst klimata kontroles sistēma, radio/CD un MP3 atskaņotājs ar 7-collu skārienjutīgo ekrānu un daudzveidīgām funkcijām, elektroniskā stabilizācijas sistēma ESC, 17 collu lietie diski, vienmērīga braukšanas ātruma uzturēšanas sistēma un sportiski sēdekļu pārvalki ar Veloster logotipu.

Līdztekus košajām metāliskajām krāsām izgatavotājrūpnīca kā papildu aprīkojumu piedāvā arī no priekšas atverošos panorāmas lūku uz jumta, ādas apdari un elektriski regulējamo gurnu zonas atbalstu.

Hyundai Veloster rekomendētā cena ir no 22 990 eiro.

Modelim ix55 ir jauns dzinējs

Zem septiņvietīgās Hyundai apvidus automašīnas dzinēja pārsega tagad ir jauns dzinējs, kurš atbilst Euro5 vides piesārņojuma normatīvam. Ir palielinājusies gan dzinēja 3.0 V6 CRDi jauda (no 240 zirgsp. līdz 250 zirgsp.), gan tā griezes moments (no 451 Nm līdz 471 Nm). Vidējais degvielas patēriņš ir samazināts līdz 7,6 litriem uz 100 km, bet СО2 izmešu apjoms ir samazināts par 50 gramiem uz vienu kilometru un tagad ir 199 k/km.

Hyundai Latvijā

Salīdzinot ar pagājušo gadu, augusta beigās Hyundai pārdošanas apjoms Latvijā palielinājās par 97%. Tādējādi tirgus daļa palielinājās par 3,8%. Vispopulārākais modelis bija i30, kura pārdošanas apjoms no Hyundai kopējā realizācijas apjoma bija apmēram 43%. Bez tam samērā pieprasīta bija pilsētas apvidus automašīna Hyundai ix35 un kompaktā automašīna i20, kuras pārdošanas apjoms, salīdzinot ar pagājušo gadu, palielinājās četras reizes.

 
Visi komentāri
 
283887. viesis 15.septembris 2011 9:25
0 0 Atbildēt

Lielākā i40 nelaime ir tā, ka tas ir pārāk līdzīgs iepriekšējam i30. Tikai nedaudz lielāks un ar dažādām jauni modernām elektroniskām fiškām. Bet eleganci tas auto neizstaro - tas nu ir fakts. Tā jaunā divdurvju kupeja jau ir salīdzinoši interesants auto, bet augstā cena pamatīgi ierobežos gribētāju skaitu.

283901. viesis 18.septembris 2011 11:36
0 0 Atbildēt

Eleganci no kujdaja sagribējies... :D

Kopš kura laika kujdajam ir kuļmašīna, kura pat par motoru būtu nosaucama? :o

283909. viesis 21.septembris 2011 10:48
0 0 Atbildēt

Lai nu tas daudziem nepatīk, bet autovadītāji par Hyndajiem sūdzās vismazāk. Daudz mazāk, nekā VW, audi, KIA, ševroletu,mazdu un daudzu citu auto īpašnieki. Par to tika rakstīts gan vācu Auto Bild, gan krievu Motor revju. Mūsu ģimene arī ikdienā izmanto divas Sonatas - 2004 gada un 2006.gada: līdz šim problema bijusi tikai viena, kloķenes datčika nomaiņa 2004.gada sonatai. UN tas arī viss. TA līdz šim - uz pirmo reizi un pa nullēm. Iepriekš biju braucis ar dažādiem bembjiem, fordiem um pat mersi - problemas bija daudz un bieži. Ne velti pat teju pašās stingrākajās teniskajās apskatēs pasaulē - Vācijā, ja vairākus gadus hundaj auto tehniskās kvalitātes ziņā ierindojas pirmajā četriniekā. Tas nav mazsvarīgs faktors.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti